1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP: “Plajlar halkındır”
BKP: “Plajlar halkındır”

BKP: “Plajlar halkındır”

Korkmazhan, “Plajlara girişi engellenen vatandaşlarımız, konuyu yargıya taşımak için partimizle iletişime geçebilirler. BKP’li avukatlar ücretsiz hizmet vermeye hazırdır” dedi.

A+A-

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Anayasa’nın 38. Maddesi’nde belirtildiği gibi plajların halkın olduğunu ve plajlara ücretsiz girişin Anayasal bir hak olduğunu belirterek, plajlara ücretsiz girme hakkını gündemleştiren Baraka Kültür Merkezi aktivistlerinin yanında olduklarını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan Korkmazhan, “birçok plajın büyük otel ve işletmelerce işgal edildiğini ve vatandaştan ücret talep edilerek haksız kazanç sağlandığını, buna karşı çıkan aktivist ve vatandaşlara karşı bazı kesimlerce yürütülen alaycı ötekileştirmenin kapitalist sistemin insan üzerinde yarattığı yozlaşmanın bir sonucu olduğunu” savundu.

Plajlar üzerindeki özel şirket ve otellerin “işgalinin” son bulması, ücretsiz ve eşit bir şekilde tüm vatandaşların plajlardan yararlanması için BKP’nin gereken her türlü mücadeleyi vereceğini kaydeden Abdullah Korkmazhan, “BKP olarak plajlara ücretsiz giriş talebi ile yürütülen mücadeleye aktif bir şekilde katılıp destek vereceğiz” ifadesini kullandı.

“BKP’Lİ AVUKATLAR ÜCRETSİZ HİZMET VERMEYE HAZIR”

Plajlara girişte ücret talep edilmesi ve herhangi bir engelleme durumunda yargıya başvuracaklarını kaydeden Korkmazhan, “Plajlara girişi engellenen vatandaşlarımız, konuyu yargıya taşımak için partimizle iletişime geçebilirler. BKP’li avukatlar ücretsiz hizmet vermeye hazırdır” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur