1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BKP döviz konusunda önlem istedi
BKP döviz konusunda önlem istedi

BKP döviz konusunda önlem istedi

BKP: “Yükselen döviz karşısında halkı koruyucu önlemler hayata geçirilmeli”

A+A-

 

 

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), dövizde meydana gelen yükseliş karşısında önlem istedi.

Genel Sekreter Abdullah Korkmazhan tarafından yapılan açıklamada, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesinin ülkede, Türkiye’den daha büyük bir yıkım yarattığı, dövize endeksli her şeyin zamlanmaya ve hayat pahalılığının artmaya başladığı vurgulandı.

Korkmazhan, işçilerin, üreticilerin, esnafın, küçük işletmelerin ve halkın büyük bir kesiminin her geçen gün daha da yükselen döviz ve zorlaşan ekonomik koşullar karşısında ayakta kalma mücadelesi verdiğini kaydetti.

Hükümetin, “Dövize müdahale edemeyiz” diyerek sorumluktan kurtulamayacağını savunan Korkmazhan, “CTP-BG/DP-UG hükümeti sürekli bahaneler yaratıp bunların arkasına saklanmaktan ve sorumluluklarından kaçmaktan vazgeçmelidir” dedi.

Korkmazhan, alınmasını talep ettikleri önlemleri şu şekilde sıraladı:

“İthal mallardaki fonlar, akaryakıt ve petrole uygulanan fonlar ve gümrük vergileri düşürülmelidir. Diğer vergilerde ve KDV’lerde de indirime gidilmelidir. Bankaların borçları ve borç faizlerini yeniden yapılandırması için girişim yapılmalıdır. Döviz ile işlem yapan üniversite ve diğer kurumların kurları sabitlemesi için çalışma başlatılmalıdır. Eşel-mobil sistemi yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilmelidir. Stabil para birimi olan Euro’ya geçilerek, TL’nin enflasyonundan kurtulmak için adım atılmalıdır.”

(tak)

Bu haber toplam 1269 defa okunmuştur