1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. ‘Belediyede sözlü taleplerimiz, meclis gündemine alınmıyor’
‘Belediyede sözlü taleplerimiz, meclis gündemine alınmıyor’

‘Belediyede sözlü taleplerimiz, meclis gündemine alınmıyor’

CTP Güzelyurt Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’dan 2015 yılı kesin hesapları, 2016 yılı ve belediye tüzüklerini meclis gündemine alınması için yaptıkları taleplere yanıt alamadıklarını açıkladı.

A+A-

 

CTP Güzelyurt Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’dan 2015 yılı kesin hesapları, 2016 yılı ve belediye tüzüklerini meclis gündemine alınması için yaptıkları taleplere  yanıt alamadıklarını açıkladı.

Belediye Meclis üyeleri Aliye Gilanlıoğulları, Zühre Civa, Veleddin Taşkent, Cemal Kaş ve Uğur Saygılı imzasıyla yapılan açıklamada 3 madde halinde toplanan talepler de duyuruldu.

Meclis üyeleri, Güzelyurt Belediyesi’nin 2015 yılı kesin hesaplarının Belediyeler Yasası, Belediyeler Tüzüğü ve Sayıştaylık Genelgelerine rağmen meclis gündemine gelip onaylanmadığını açıkladı, önümüzdeki süreçte yasal olarak doğacak olumsuzluklar karşısında hiçbir sorumluluk almayacaklarını belirtti.

Açıklamada ayrıca, “Günümüze meclis üyelerine sunulmayan 2016 aylık mizanların incelenmeden ve sonrasında da oluşabilecek aktarma taleplerinde, eğer ilgili kalemlerde Belediyeler Yasası’nın, 117 ve 118 maddelerine aykırı hareket edilirse ,aktarma kararı alınmadan harcama yapıldıysa bu konuda da Meclisten karar alınması yönünde talep olursa, bizler CTP grubu olarak olumsuz oy kullanacağız” denildi.

CTP’li meclis üyeleri, 2014 yılı Haziran ayında gerçekleşen yerel seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen belediye tüzüklerinin belediye meclis üyelerine dağıtılmadığını belirterek, bu konuda adım atılmasını, ortaya konan taleplerin yapılacak ilk toplantıdan önce yerine getirilmesini talep etti.

 

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur