1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. BASIN TOPLANTISI
BASIN TOPLANTISI

BASIN TOPLANTISI

Kıbrıslı Türklerin uluslar arası arenada özne olması ile Kıbrıs Sorunu’nda federal bir çözüme ulaşılabilmesi koalisyon görüşmeleri sürecinde CTP-BG’nin arayacağı temel kriterler olacaktır.

A+A-

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, 28 Temmuz Erken Genel Seçiminin ardından CTP Merkez Binası'nda, basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

Öncelikle bu seçim sürecinde Kıbrıs Türk Halkına, hiçbir taşkınlığa mahal vermeden, ortaya koyduğu olgun, ağırbaşlı, demokratik tavır için ve CTP-BG’yi 1. parti yaptığı için teşekkür ederiz.
Halkımız, CTP-BG’yi tüm ilçelerde de birinci yaparak bize verdiği güveni ve önemi göstermiştir. Her bir bireye, oy veren vermeyen herkese demokrasiye sahip çıktıkları için, yeni bir siyaset istedikleri için teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, toplumumuz ancak yeni bir siyasi anlayışla ayağa kalkabilecektir. Bunun için yapılması gerekenler ise çok nettir.

Halkımızın sandığa yansıyan iradesi önümüzdeki dönemde bir koalisyon hükümetine işaret etmektedir. Bu nedenle CTP-BG bu süreçte siyasi partilere karşı eşit mesafesini koruyacak, tüm siyasi partilerle ve sivil toplum örgütleriyle seçim sürecinde de söylediğimiz gibi açık ve şeffaf bir diyalog kuracaktır. Bu sürecin sonucunda da CTP-BG halkımız için en doğru çözümü yaratma konusunda üstüne düşen liderlik görevini yerine getirecektir.

CTP-BG bugüne kadar ortaya koymuş olduğu görüş ve programının arkasındadır. Bu konuda ülkenin içinde bulunduğu durumu ancak köklü reformlarla çözülebileceğine dair olan inancını da her zamanki gibi korumaktadır. Hazırlamış olduğumuz program Kıbrıs Türk halkının yaşam standardını yükseltmek, sosyal adaleti sağlamak ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak adına, temiz, sivil ve demokratik bir toplum yaratma adına yegane çıkış yolumuzdur. Bu yolu dün kararlılıkla savunduğumuz gibi bugün ve yarın da savunmaya devam edeceğiz.

Bu bağlamda önümüzdeki süreçle ilgili olarak kalıcı ekonomik reformlara gidilmesi, adil, şeffaf ve hesap verebilir bir düzenin kurulması, siyasi ve sosyal reformların hayata geçmesi, demokratikleşme ve sivilleşme için atılması gereken adımların atılması ve Kıbrıslı Türklerin uluslar arası arenada özne olması ile Kıbrıs Sorunu’nda federal bir çözüme ulaşılabilmesi koalisyon görüşmeleri sürecinde CTP-BG’nin arayacağı temel kriterler olacaktır.

CTP-BG, köklü reformlar yanında özellikle istikrarlı bir hükümetin kurulması gerektiği konusunda da kararlıdır. Önümüzdeki günlerde atacağımız adımlar bu görüşler bütünü çerçevesinde olacak ve halkımıza verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesi için sonuna kadar gereken yapılacaktır.
Bu anlamda CTP yönetimi olarak parti yetkili organlarımızda gelişme süreçlerini değerlendirdikten sonra gerekli adımları atacak ve elbette her aşamada vatandaşlarımız ile görüşlerimizi samimiyetle paylaşacağız.

CTP-BG 21 milletvekili, örgütleri ve kadrolarıyla bir bütün olarak halkın hizmeti için gerekli sorumluluğu üstlenmeye hazırdır.

 

BASIN TOPLANTISI İÇİN TIKLAYIN 

Bu haber toplam 2481 defa okunmuştur