1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Bakan olamayınca istifa etti
Bakan olamayınca istifa etti

Bakan olamayınca istifa etti

Barışsever, “TDP’nin Tarım Bakanlığı’na bir Elektronik Mühendisi ataması, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yapmış, Tarım Bakanlığı’nın ve partinin bütün kademelerinde çalışmış bir uzman olarak meslek onurumu rencide etmiştir” dedi.

A+A-


Mehmet Barışsever Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi üyeliği, Çevre Komitesi Başkanlığı, Tarım Komitesi Üyeliği ve TDP üyeliğinden istifa ettiğini ve milletvekilliği adaylık başvurusunu geri çektiğini açıkladı.
Barışsever, bugün yaptığı açıklamada istifa gerekçesinin, “TDP’nin hükümeti kurma çalışmalarını parti tüzüğüne aykırı bir biçimde yapması ve partinin Tarım Bakanlığı’na bir elektronik mühendisi tayin etmesi” olduğunu belirtti.
Barışsever, “TDP’nin Tarım Bakanlığı’na bir Elektronik Mühendisi ataması, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı yapmış, Tarım Bakanlığı’nın ve partinin bütün kademelerinde çalışmış bir uzman olarak meslek onurumu rencide etmiştir” dedi.
 

“PARTİ TÜZÜĞÜ YETKİYİ PARTİ MECLİSİ’NE VERİYOR”

TDP Tüzüğü’nün “Hükümet Kurma Kararı Verme Yetkisini” düzenleyen maddesinde, Parti Meclisi’nin yetkili kılındığını belirten Barışsever, hükümet kurma sürecinin ‘acemice gerçekleştirildiğini’ savundu.
Barışsever, “TDP, siyaset tarihimize geçen Ulusal Birlik Partisi Kurultayı’nda yaşananların üzerinden çok uzun zaman geçmeden tıpkısının aynisi bir örnek daha sergileyerek, ülkemizde siyaset kurumunun ve yönetimin neden bu kadar yozlaşıp kokuştuğunun bir örneğini daha yaşatmıştır” dedi.
Tarım Bakanlığı’na, tarım alanında uzman, bilgili, deneyimli ve yetenekli bir teknokrat atanması gerektiğini söyleyen Barışsever, bu dikkate alınmadan yapılan atamaların vahim sonuçlar doğurduğunu iddia etti.
Bakanlığa atanabilecek alternatif kişilerin tartışılmadığını ileri süren Barışsever, “Yangından mal kaçırırcasına kafalarının içindeki atamayı yaptılar” diye konuştu.
(tak)

****

- TEKZİP-
                                                                                                                      
27 Haziran 2013


Sn. Cenk Mutluyakalı, Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Md.
Lefkoşa


Gazetenizin, www.yeniduzen.com adresindeki web sayfasında, 17 Haziran 2013 - 16:18 tarihli ‘Bakan olamayınca istifa etti!’ başlıklı yazısındaki başlığınız gerçeği yansıtmamakta olup şahsımı siyaset yüzsüzü olarak tanımlayıp toplum önünde küçük düşürmüştür.
İstifa nedenlerimin, 17.6.2013 tarihinde TAK Ajansı kanalıyla aşağıdaki hususlardan oluştuğunu kamuoyuna açıkladım ve bu hususlar ayni tarihte ajans tarafından bilginize getirilmiştir.
1.            Geçici hükümetin kurulması çalışmaları sırasında TDP Tüzügünün ihlal edilmesi,
2.            Teknokrat bir kabinede, konu ile ilgisi bulunmayan bir alan olan elektronik mühendisi bir Tarım Bakanı atanması ve meslek onurumun incinmesi,
3.            TDP’deki konu ile ilgili iki komite olan Çevre ve Tarım Komitelerindeki görevlerime ve talebime rağmen görüşünün dahi sorulmaması.
Bu gerçek ışığında, ‘Bakan yapılmadığı için partisinden istifa eden Mehmet Barışsever!’ ifadesi haberi yazanın objektif olmayan, sübjektif değerlendirmesidir ve şahsıma zarar vermiştir.
Fasıl 79 Basın Yasası’nın 24. 1. Maddesi gereğince hazırlanan bu tekzip yazısının, gazetenizde ve web sayfanızda ayni puntolarda yayınlanmasını rica ederim.

Mehmet Barışsever
Mehmet.barissever@yahoo.com.tr
TEL: 0533-857 42 75

Bu haber toplam 3378 defa okunmuştur