1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Atun: “Özgürgün’e şans verilmeli”
Atun: “Özgürgün’e şans verilmeli”

Atun: “Özgürgün’e şans verilmeli”

Atun: Yeni tüzüğümüz oybirliğiyle geçti, hazırlayan komite başkanı da bugün karşısına aday olarak çıktı

A+A-

 

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun yatırımlarda Türk Lirası kullandırılmasını özendiren teşvik programları oluşturacaklarını söyledi.

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu sabah BRT’de “Sabah Rotası” isimli programa konuk olan Atun, dövize karşı alınan tedbirler ile UBP’nin 31 Ekim’de yapılacak kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dövizdeki yükselişe işaret eden Atun, ülkede para politikalarını belirleyen yerin Türkiye Merkez Bankası olduğunu hatırlattı.

Atun, “Bizim elimizde para politikasını belirlemek gibi bir imkan yok, hükümet olarak yapılabilecekleri değerlendiriyoruz” dedi.

Atun, ilk olarak Türk Lirası kullanımını teşvik etmek gerektiğine vurgu yaparak, “Gümrük kapılarında güncel kur esas alınır ve malların maliyeti çıkarılarak Türk Lirasına dönüştürülür. Onun üzerinden bir vergi belirlenir. Burada 90 günlüğüne açıklanan kurlar uygulanacaktır” dedi.

Bu noktada hükümetin dövize bağlı olarak ithal malların fiyatlarının artmaması için önlem aldığını dile getiren Atun, “Yatırımlar noktasında elimizden geldiğince TL kullandırılmasını özendiren teşvik programları oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖZGÜRGÜN’E ŞANS VERİLMELİ”

31 Ekimde yapılması planlanan UBP kurultayına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Atun, şunları kaydetti:

“Genel başkanımız daha bu makamda iki yılını ancak dolduruyor. Henüz genel bir seçim görmedi. Tüm vekillerin oyları ile genel başkan seçildi. Çok zor bir süreçte bu görevi kabul etti. 14 vekil ile çıktığı yolda bugün 18 vekil var. Muhalefette olan bir parti iken şimdi iktidarın ortağı konumundayız.

Kendisi makam peşinde olmadığını gösterdi ve bakanlık görevi almadı. Partinin tüzüğünün geçirilmesini sağladı. Üstelik yeni tüzüğümüz oy birliği ile geçti. Kimse en ufak bir itirazda bulunmadı. Yeni tüzüğü hazırlayan komite başkanı da bugün karşısına aday olarak çıktı.

Arkadaşlarımızın bu durumu iyi görmesi gerekiyor. Özgürgün zaten ‘ilk seçimde partiyi birinci parti yapamazsam bırakırım’ demişti. Bu bağlamda Hüseyin Özgürgün’e bir şans verilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın olgunluk içinde bu süreci götüreceğine inanmak istiyorum.”

(tak)

Bu haber toplam 1963 defa okunmuştur