1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Asım Akansoy Kanal SİM'de
Asım Akansoy Kanal SİMde

Asım Akansoy Kanal SİM'de

5 siyasi partinin genel sekreterleri KANAL SİM’de buluştu, önemli mesajlar verdi

A+A-

28 Temmuz seçimi öncesi, seçim yarışındaki tüm siyasi partilerin genel sekreterleri, Kanal Sim’de buluştu. Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Genel Sekreteri Asım Akansoy, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Necdet Numan, Demokrat Parti – Ulusal Güçler Genel Sekreteri Bengü Şonya, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ve Birleşik Kıbrıs Partisi – Toplumsal Varoluş Güçleri Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Kanal Sim’de 3 saat boyunca Damla Dabiş Özel’in sorularını yanıtladı.

Genel sekreterler, ülkedeki yapının ‘böyle gitmeyeceği’ üzerinde birleşirken, önemli mesajlar verdi.


CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:


“Yeni bir siyasi anlayışı, hep birlikte tesis etmek istiyoruz.”

  “Ülkemizde siyasetin itibar kaybettiği, bu yapının sürdürülemez olduğu biliniyor. Çok ciddi bir belirsizlik var... İnsanlarımız giderek daha da fakirleşiyor… UBP’nin yarattığı enkazın farkındayız… Bu ülke insanı, sürekli dışarıdan gelen protokollerin altında ezilmek istemiyor. Bunun devletlerarası bir ilişki düzeyinde, çağdaş ve demokratik bir düzen içerisinde olmasını istiyor… Bu nedenle, yeni bir siyasi anlayışını, hep birlikte tesis etmek istiyoruz.”
“O onu yaptı, bu bunu yaptı, söylemiyle nereye gidebilir ki? Siyasi itibar yerlerde sürünüyor. Bu yapıyı değiştirmek, yarına güvenli yürümek için son bir yıldır çok ciddi bir program hazırladık. Programımızı, tüm toplumla birlikte uygulayacak, bu ülkeyi ayağa kaldıracağız…Mutlaka ve mutlaka partizanlığa son verecek ve adaleti sağlayacağız, hedefimiz budur…”

“Madem ki yaşayacağımız toplumda DP de var olacak, TDP de; BKP de olacak UBP de… Evet, bu ülkeyi hep birlikte ayağa kaldıracağız… CTP, bir programla ortaya çıkmamıştır ve bizim genel iddiamız yeni bir siyasi anlayış ortaya çıkarmaktır…. Evet, bu nedenle ‘vesayet’ ortadan kalkmalıdır ve Kıbrıslı Türkler kendi kendilerini yönetmelidir… Eğer hükümete talipseniz, unutmanız gereken Türkiye’yle ilişkileri de normalleştirmeniz, saygın bir ilişkiyi başarmanız gerektiğidir…”
“Ekonomiyi konuşacaksak, önce vergi reformundan başlamak gerekiyor, çünkü ciddi adaletsizlik vardır. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması şarttır… Tümünü, uygulama takvimiyle birlikte programımızda ortaya koyduk. Reel sektörü, özel sektörü geliştirecek adımlar atılması kaçınılmazdır… Eğer ürettiğimiz hellimi yurt dışına pazarlayabiliyorsak, bu örnekleri çoğaltmalıyız… Ama önce Kıbrıslı Türk halkının kırılan onurunu tamir edeceğiz, ki toplum kendine güvenecek, öyle ayağa kalkacak…”
“Elektrik Kurumu çok önemlidir, orada çağdaş bir yapı kurmak, KIB-TEK’i güçlendirmek şarttır…”

“Hesap soracağız… Her kim yanlış yapmışsa, hukuk temelinde bunun hesabı sorulmalıdır ve sorulacaktır. Eğer Asım Akansoy’un bir yanlışı varsa, ondan da hesap sorulmalıdır… Artık yapanın yanına kâr kalmamalıdır. Yeni dönem, bir anlamda, hesap sorma dönemi de olacaktır.”

“Maraş’ı Meclis’te gündeme getirmeli ve tartışmalıyız… Çünkü ortada atıl bir ekonomik yapı vardır….”

“Yurttaşlık bu ülkenin en önemli toplumsal yaralarından biri…Hem hak ettiği halde yurttaşlık alamayanlar açısından bir yaradır, hem de gelişigüzel verilen, iradeyi değiştiren yurttaşlıklar adına… Bir kere yurttaşlık politikasında keyfilik ortadan kalkacaktır… Artık özel durumlarda, kararı Bakanlar Kurulu değil, Meclis verecektir… Öncelikle, 5 yıllık bir süreçte Beyaz Kimlik uygulaması yapılacaktır. Daha sonra yurttaşlık başvuru hakkı kazanılacaktır ancak bu da doğal nüfus artışına göre belirli bir kota dahilinde verilecektir… Bu düzenleme, uluslar arası hukuka uygundur…”

“Köklü reformlar yapılmadığı sürece bu enkaz ortadan kalkmaz, sistemsizlik sistem olmaya devam eder… Elbette ki köklü reformlar, tüm toplum kesimleriyle birlikte başarılabilir.”

Bu haber toplam 2245 defa okunmuştur