1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı, United Medya’yı da ziyaret etti…
Akıncı, United Medya’yı da ziyaret etti…

Akıncı, United Medya’yı da ziyaret etti…

“Tek ses, tel telli saz, ya da tek ses, tek nefes eşittir tık nefes” diyen Akıncı, her anlamda çoğulculuğun iyi olduğuna, eleştirilerden de yararlanmaya bakacağına işaret etti.

A+A-

 

Akıncı: “Makam tutkusuyla çıkılmış bir yol değil bu…”

 

Meltem SONAY

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, basına başlattığı ziyaretler çerçevesinde United Medya’yı da ziyaret etti.
Medya ziyaretlerinin yanı sıra, sivil toplum örgütlerine, köylere, kasabalara ziyaretlerin devam ettiğini ifade eden Akıncı, bu bağlamda düşüncelerini de paylaştıklarını belirtti.

Fikirsel platformda bir tartışma ortamı doğması umudunu belirten Akıncı, “Bu seçim atmosferini bu şekilde değerlendirelim, olduğumuz noktadan belki ileri noktaya taşınırız bu bağlamda” şeklinde konuştu.

Akıncı, United Medya’ya düzenlenen nezaket ziyareti çerçevesinde bir görüş alış verişinde de bulunma istemini belirtti.

“Ben kendi payıma inandıklarımı, doğru bildiklerimi söyleyeceğim”

Seçim sürecinin sadece siyasetçiler için değil medya için de zor olduğuna değinen Akıncı, “Bazen siyasetçilerin bir kısmı inanmadıklarını söyler, bazen de medyadakilerin bir kısmı inanmadıklarını yazmak durumunda kalır. O da ekstradan bir zorluk yaratır” dedi.
“Ben kendi payıma inandıklarımı, doğru bildiklerimi söyleyeceğim” diyen Akıncı, tüm medyadan beklentisinin de ‘inandıklarını, doğruları yazmaları’ olduğunu ifade etti.
Manipülatif olguların başladığını ancak halkın sağduyusuna güvenmek gerektiğini kaydeden Mustafa Akıncı, bu konuda halkın doğruyu talep edebileceği inancını da belirtti.
“Ben kendi payıma, bunu gerçekten inanarak söylüyorum ve sizin de inanmanızı diliyorum, kendi kendime, ille makam tutkusuyla çıkılmış bir yol değil bu” diyen Akıncı, toplumsal talep söz konusu olduğunu ve bunu gözlemleyerek yola çıktığını ifade etti.

“Tek ses, tek nefes eşittir tık nefes”

Bu süreçte gerek Kıbrıs sorunu, gerekse de iç konular bağlamında ‘Nasıl bir cumhurbaşkanlığı’ düşündüklerini paylaşmaya devem edeceklerini belirten Akıncı, bundan davet alacağı programlarda da bunlarını paylaşma temennisini kaydetti.
“Yıllar öncesini hatırlıyorum, tek bir kanal, tek renkli bir kanal… Çok iyi anımsayacaksınız o günlerde söylediğim bir şey vardı, tek ses, tel telli saz, ya da tek ses, tek nefes eşittir tık nefes” diyen Akıncı, her anlamda çoğulculuğun iyi olduğuna, eleştirilerden de yararlanmaya bakacağına işaret etti.

Özuslu: “Bütün adayların ve görüşlerin özgürce yayılabilmesine vesile olmaya çalışıyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kanal SİM, Sim FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, seçim atmosferlerinin gerilimi olan, toplumda farklı görüşe mensup insanlarının ve örgütlerinin bir biriyle daha fazla didiştiği dönemler olduğuna işaret etti.
“Umuyoruz ki bu didişme düşünce düzeyinde olsun” diyen Özuslu, seçim atmosferlerinin gazeteciler için de zor olduğuna değindi.
Bütün adayların ve görüşlerin özgürce yayılabilmesine vesile olmaya çalıştıklarını ifade eden Özuslu, görüşlerin, eleştirilerin, ters açıdan bakıp söyleneceklerin değerlendirilmesi temennisini belirtti.
Sami Özuslu United Medya adına ziyaretten ötürü Akıncı’ya teşekkür ederken, başarılar da diledi.

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur