1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akıncı, Bağlıköy ve Yeşilırmak’a gitti
Akıncı, Bağlıköy ve Yeşilırmak’a gitti

Akıncı, Bağlıköy ve Yeşilırmak’a gitti

Akıncı, bir anlaşmanın sağlanabilmesi için Rum tarafının Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul etmesi gerektiğini belirtti

A+A-

 

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta bir anlaşmanın sağlanabilmesi için Rum tarafının da Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı dün Bağlıköy’deki Eko Gün etkinliklerine katıldı, daha sonra Yeşilırmak’a gitti.

Kıbrıs sorunuyla ilgili soruları yanıtlayan bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, 6 Nisan tarihinde sona erecek Navtex’in yenilenmeyerek seçilecek yeni Cumhurbaşkanı’na masayı kurma şansı verilmesi gerektiğini belirtti.

Rum toplumu liderliğinin de Kıbrıs Türk toplumunun haklarını kabul edip, ‘Kıbrıslı Türkler denizlerdeki doğal zenginlikten doğan paylarını çözümden sonra alabilirler’ tavrından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Akıncı, yeniden başlayacak müzakerelerde insanların mağdur olmaması için elinden gelen çabayı ortaya koyacağını vurguladı.

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kıbrıs Rum liderliğinin gerçek bir federasyon olgusuna ne ölçüde yaklaşacağını göreceğiz. Federasyonun eşit statüde, 11 Şubat 2014 deklarasyonunda da belirtildiği gibi eşit iki kurucu devletten oluşacağını kabul ediyor mu? Federasyonun özünde uzlaşma sağlanabiliyorsa, adil ölçüler içinde bu adanın toprağını da, Türkiye’den gelecek olan da dâhil, suyu da ve elbette deniz altı zenginliklerini de paylaşmayı halledebiliriz. Bunlar paket halinde ortaya çıktığı zaman liderle birlikte halk onaylarsa yaşama geçecektir. Yani hep birlikte karar vereceğiz.”

(tak)

Bu haber toplam 1614 defa okunmuştur