1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Akansoy: “Yeni ve güçlü devlet anlayışı için geliyoruz!”
Akansoy: “Yeni ve güçlü devlet anlayışı için geliyoruz!”

Akansoy: “Yeni ve güçlü devlet anlayışı için geliyoruz!”

CTP-BG Gazimağusa milletvekili adayları toplantı için gittikleri Mutluyaka ve Güvercinlik köylerinde halkın büyük ilgisiyle karşılandı

A+A-


Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gazimağusa milletvekili adayları toplantı için gittikleri Mutluyaka ve Güvercinlik köylerinde halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Ziyarette konuşan İlçe Başkanı Erkut Şahali, UBP’nin dediğim dedik, çaldığım düdük tavırlarıyla halkı fakirliğe sürüklediğini, demokrasi dışı uygulamaları ile yurttaşlar arasında eşitsizlik yarattığını ifade ederek, artık geleceğimizden eksilterek hayata tutunmaya çalışan bir toplum olduğunu söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların aşılması için CTP-BG’nin programını hazırladığını ve halkın karşısına bu yol haritası ile çıktığını ve tek başına iktidar için görev talebinde bulunduğunu kaydederek, “Sadece muhalefette çalışmadık, iktidar da halkımızın toplumsal refahı için çalışmak için yola çıktık” dedi.

SOYER: “ÖNCELİK KAMUDA REFORM VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ”

CTP-BG eski Genel Başkanı ve Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer yaptığı konuşmada, CTP'nin hazırladığı program 28 Temmuz seçimlerine giderken mevcut durumla ilgili tespitler yapan ve çözüm önerileri sunan bir çalışma olduğunu ifade ederek “Siyasi partiler ve seçimler programları hayata geçirmek için bir araçtır” dedi.

Demokrasi inancıyla ve insanlığı özgürlük ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde kucaklamak için CTP-BG’nin göreve geleceğini, seçimi araç olarak gördüklerini ifade eden Soyer, “Toplumumuzdan halka hizmet için güç istiyoruz. Hukukun üstünlüğü, kamuda reform ve demokrasinin kurumsallaştığı bir memleket yaratmak için halkımızdan görev talep ediyoruz” dedi.

AKANSOY: “CTP-BG % 40 OY ORANINI AŞMIŞ BULUNMAKTADIR”

Ülkede var olan sıkıntıların herkesin ortak sıkıntıları olduğunu, siyasetçi diye ayrıcalıklı bir zümrenin olmaması gerektiğini ifade eden Genel Sekreter Asım Akansoy, sadece seçim döneminde halk sandığa gitsin mantığının demokrasi demek olmadığını, halkın siyasileri sürekli olarak sorgulaması gerektiğini belirtti.

“Ülkede siyaset kirlenmiş ve son yaşananlardan dolayı seviye aşağıya inmiştir. CTP-BG olarak biz bu çıtayı üst seviyeye taşıyacağız ve siyasete güveni arttıracağız” diyen Akansoy, yeni ve güçlü bir devlet anlayışına toplum olarak ihtiyaç olduğunu, yolsuzlukların üzerinde gidilebilmesi için hukuk sisteminin güçlenmesini ve kamunun işlevinin artması için reform yapılması gerektiğini ifade etti. Genel Sekreter Akansoy, günü birlik siyaset yaparak günü kurtarma düşüncesi içerisinde olmadıklarını söyledi.

“Toplumunu karanlık günlerden kurtaracak ve aydınlık günlere taşıyacak bir parti var, Sibel Siber Hükümeti bunun ilk adımıdır ve neler yapabileceğini göstermiş bulunmaktadır” diyen Akansoy, “28 Temmuz gününü ve sonrasında umudu mevsim yapacak bir parti var” diye konuştu.

Bu haber toplam 1770 defa okunmuştur