1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Acil adım atılmazsa iflaslar arka arkaya gelebilir”
“Acil adım atılmazsa iflaslar arka arkaya gelebilir”

“Acil adım atılmazsa iflaslar arka arkaya gelebilir”

“Daha kısa bir süre önce bir marketler zincirinin batması ve piyasaya büyük miktarlarda borç takması akıllardayken, şimdi bir diğer borç takma olayı ile karşı karşıyayız”

A+A-

Halkın Partisi (HP) son günlerde gündemde olan, sebze-meyve toptancısı şirketin iflasını örnek göstererek, hükümetin şirketler ve icra-iflas düzenlemeleri konularında acil adım atmaması durumunda piyasada iflasların arka arkaya gelebileceği uyarısında bulundu.

HP’den yapılan yazılı açıklamada, “Daha kısa bir süre önce bir marketler zincirinin batması ve piyasaya büyük miktarlarda borç takması akıllardayken, şimdi bir diğer borç takma olayı ile karşı karşıyayız” denilerek, mevcut yasaların alacak-verecek konularında vatandaşların haklarını aramasında yetersiz kaldığı, şirketlerle ilgili mevzuatta ciddi eksiklikler olduğu iddia edildi.

Açıklamada “Bir ülkede şirket kurmak bu kadar kolay olmamalı” denilerek, aynı kişinin bir şirketi batırıp hemen ertesinde hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadan başka bir şirket kurabildiği, alacaklıların ise şirketin limited oluşundan dolayı hiçbir alacaklarını tahsil edemedikleri ileri sürüldü.

HP açıklamasında, ülke ekonomisinin, çok sayıda ticari kurumun ekonomik anlamda iflasın eşiğinde olduğu hassas bir noktada durmakta olduğu görüşü belirtilerek, piyasanın yıllardır likidite sorunu çekmesi nedeniyle ticari işlemlerin çek takasıyla sürdürülmesi neticesinde bugüne kadar 18 bin 31 kişinin çek yasağına girdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, şirketlerle ilgili mevzuatın bir an önce günün koşullarına uygun hale getirilmesi ve bir süreden bu yana yaşanan risklerin önlenmesine dönük tedbirler ışığında değiştirilmesi, icra konusunda tedbir alınması gerektiği ifade edildi.

HP açıklamasında, piyasada güven sarsılması durumunda iş yapmanın imkansız hale geleceği vurgulandı; finans şirketlerinden borçlanma ve faizler ile ilgili bir an evvel yasal düzenleme yapılmasının şart olduğu belirtildi.

(tak)

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur