1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “28 Temmuz değişimin başlangıcı olmalı”
“28 Temmuz değişimin başlangıcı olmalı”

“28 Temmuz değişimin başlangıcı olmalı”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Taner Derviş Başkanlığı’ndaki Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği heyetini kabul ederek görüştü.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Hükümeti’nin yerine gelen yeni hükümetin en temel görevlerinden birinin kamuoyu vicdanında rahatsızlık yaratan konuları çözmek, usulsüz ve keyfi icraatların üzerine giderek gerekeni yapmak olduğunu belirtti. TDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Taner Derviş Başkanlığı’ndaki Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği heyetini kabul ederek görüştü. TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede TDP Ekonomi Komitesi Başkanı Özgün Kutalmış da hazır bulundu.

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, UBP yerine göreve gelen hükümetin ilk icraatlarının kamuoyunda çok olumlu bir yankı bulduğunu, Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği’nin de alınan karardan memnun olmasının kendileri açısından mutluluk verici olduğunu söyledi.
Özyiğit, kurulan geçiş hükümetinin temel görevlerinden birinin, geçmiş hükümet döneminde oluşturulan baskı ve tehdit ortamından kurtararak ülkeyi 28 Temmuz seçimlerine hazırlamak olduğunu ileri sürdü.

Kamu vicdanında rahatsızlık
Ülkede özellikle son yıllarda partizanlığın had safhaya ulaştığını, adam kayırmacılık ile kişiye göre iltimasın ön plana çıkartıldığını, yasa dışı ve usulsüz işlerin arttığını, ülkenin önde gelen kurumlarının peş keş çekildiğini, arazilerin birilerine kıyak çekildiğini iddia eden Özyiğit, “UBP hükümetinin düşürülmesi tüm bunlar için elzem haline gelmişti” dedi. UBP yerine göreve gelen hükümetin, kamu vicdanında rahatsızlık yaratan tüm icraatların üzerine giderek gerekeni yapacağını savunan Özyiğit, açık ve şeffaf olacaklarını kaydetti. TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 28 Temmuz seçimlerinin bir değişimin dönüşümün yaşanması için başlangıç olması gerektiğini de belirtti.
“Artık bu ülkede yapanın yanına kar kalmayacak bir düzen kurulmalıdır. Herkesin vicdanını rahatlatacak şekilde bir hesap sorma düzeninin yerleşmesinin zaman gelmiştir” diyen Özyiğit, TDP olarak mutlaka hesap soracaklarını, hesap verme geleneğini de oluşturacaklarını kaydetti.
28 Temmuz seçimlerinden sonra TDP’nin hükümette olacağına inanç belirten Özyiğit, eşdeğer sorununun tarihe karışması için Eşdeğer Mal Sahipleri Derneği ile birlikte işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

(tak)

Bu haber toplam 1726 defa okunmuştur