1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. 1 PARTİ MEYDANDA...
1 PARTİ MEYDANDA...

1 PARTİ MEYDANDA...

Lefkoşa sokakları “1 parti var” diye inledi, CTP-BG, İnönü Meydanı’nda yine tarih yazdı

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa sokakları“güven veren 1 parti var” sloganıyla inledi… Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler’in (CTP-BG) son büyük mitingi dün akşam Lefkoşa İnönü Meydanı’nda gerçekleştirildi. CTP-BG, İnönü Meydanı’nda yine tarih yazdı.
Girne, Mağusa ve Güzelyurt’tan uzun konvoy eşliğinde miting alanına gelen CTP-BG’liler, Lefkoşa sokaklarını inletti. Yeşile bürünen kentteki coşku, miting alanında zafer şölenine dönüştü.

Coşku dolu şölen…
İnönü’de toplanan CTP-BG’liler mitinge alanına gelen Başbakan Sibel Siber’i sevgiyle kucaklarken,  CTP- BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve Genel Sekreter Asım Akansoy’u da büyük bir coşku ve alkışlarla karşıladı.
Sound Band konseriyle başlayan mitingde ‘Birlik, Mücadele, Danışma’ sloganları şarkı eşliğinde atıldı. Miting alanı şarkılarla zafer şölenine dönüştü…

Tüm adaylara büyük alkış
Mitingde ilk olarak CTP-BG’nin 50 milletvekili adayı sahneye çağrılarak tanıtıldı. Adaylar alkışlar ve coşkulu tezahüratlar eşliğinde sahneye çıktı, CTP-BG’lileri selamladı. Tüm adayların ardından CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy sahneye çağrılarak, partilileri ve sempatizanlara seslendi.  Daha sonra Başbakan Sibel Siber sahneye çıkarak, konuşma yaptı. Siber sahneye çıkarken partililer slogan atarak, Siber’i alkışladı. Son olarak da CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu sahneye çıkarak konuşmasını yaptı, atılan sloganlarla İnönü Meydanı’nı adeta inletti.

“İnönü titriyor”
Mitingde mikrofona ilk gelen isim CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’du. Akansoy, statükonun en çok İnönü Meydanı’nda titrediğine işaret ederek “Bu akşam da titriyor” dedi. Ülkede “güven veren bir parti var” diyen Akansoy, “Değişime üç gün kaldı” dedi. Bu değişimin birbirinden güzel ve iyi adaylarla geleceğini aktaran Asım Akansoy, “Bu düzen ya değişecek ya değişecek” dedi. Akansoy, seçimde, “Temiz siyaset için, her şeyin hesabını soracak, kimsenin elini öpmeyecek, inadına güçlü gelecek, Kıbrıs’a güven veren, hodri meydan diyen bir parti” diyerek UBP, TDP, DP’ye göndermede bulundu.
Elinden geleni ardına koymayacak bir parti olduğuna vurgu yapan Asım Akansoy, “Artık bu meydanlar boş değil, hepimizin” şeklinde konuştu.

Siber: “Yine geleceklermiş, kim izin verecek?”
Genel Sekreter Akansoy’un ardından Başbakan Sibel Siber, konuşma yaptı. Siber, UBP hükümetine atıfta bulunarak “Yine geleceklermiş, kim izin verecek? Kabus bitti” derken miting alanını dolduran kalabalıktan, sloganlar duyuldu.  “Kendi halkını hiçe sayan, gençliğin umudunu karartan, halkın üzerine kabus gibi çöken hükümet geri gelecek mi?” diye soran Siber’e, kalabalık “Hayır” cevabını verdi. Başbakan Siber, UBP’yi işaret ederek “Halkını hiçe sayan, gençliğinin umutlarını karartan, ülkesinin sahillerini peş keş çeken, petrol dolum tesisine evet diyen, keyfi vatandaşlıklar veren, adaleti hukuku hiçe sayan, ülke çıkarlarını hiçe sayan, adalet duygusu olmayan, eşitlik duygusu olmayan, hak hukuk tanımayan, halkını çıkarlarını değil, zümre çıkarlarını güden” bir parti olduğunu belirterek,  UBP Hükümeti’nin halkın değil küçük bir delegenin hükümeti olduğunu söyledi.
Sibel Siber, konuşmasına “Yine geleceklermiş” diyerek devam  ederek, kalabalığa “Kim izin verecek” sorusunu sordu. Bakanlar Kurulu toplantılarının kabus olmaktan çıktığını, hesap verebilirlik ve hesap sorma anlayışının geldiğini aktaran Siber, artık yapının yanına kalmayacağını çünkü kabusun bittiğini; halkın uyandığını söyledi.

Yorgancıoğlu: “Hesap soracak bir parti var”
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise CTP’ye liderlik eden ve bugün hayatta olmayan Ahmet Mithat Berberoğlu, Özker Özgür, Naci Talat Usar ile hayatta olan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Ferdi Sabit Soyer’i anons ederek alkışlattı. Yorgancıoğlu, UBP’nin kendi çıkarları için çalıştığını ancak halkı için, esnaf için, gençler için hiçbir şey yapmadığını dile getirdi.
CTP-BG’nin iktidar olması halinde vatandaşlıkları iptal edeceği, istihdam edilmiş kişileri işten çıkaracağına dair propaganda yapıldığına değinen Yorgancıoğlu, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayarak “Bu ülkede nerden gelirse gelsin herkes hak ettiğini almışsa onun hakkıdır” dedi.
Özkan Yorgancıoğlu, iktidara gelinmesi halinde yapılan usulsüzlüklerin hesabını soracaklarını ancak hesabın usulsüz iş yapanlardan sorulacağının altını çizdi.
UBP’nin giderayak ülkenin tüm güzelliklerini peşkeş çektiğini vurgulayan CTP-BG Genel Başkanı, bu nedenle UBP Hükümeti’nin düşürülerek seçim hükümeti kurduklarını ve bu hükümetin birçok icraatı hayata geçirdiğini aktardı.
Yorgancıoğlu, parti içi iktidar mücadelesi nedeniyle mahkemeye düşen bir partinin halka ve ülkeye faydası olmayacağını belirterek, CTP- BG’nin ülkeyi güzel günlere taşıyacak parti olduğunu dile getirdi.
CTP-BG’nin 29 Temmuz’da iktidara geleceğini, bunun açık ve net olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, ülkenin gençlerinin geleceğini kurtarmak, geleceği yeniden kurmak, yeni istihdamlar yaratmak için CTP-BG’nin tek başına iktidara gelmesi gerektiğini vurguladı.

“Halkın ve ülkenin tarihi değişecek”
CTP-BG’nin iki kez koalisyon hükümeti kuruduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, bu deneyimleri sayesinde koalisyon hükümetlerinin sorunların çözümünde hızlı hareket edemediğini bildiğini söyledi. Yorgancıoğlu, CTP’nin tek başına iktidar olması durumunda ülkeyi sivil toplum örgütleriyle ve halkla birlikte yöneteceklerini dile getirdi.
8 Temmuz’un sadece bir seçim günü olmadığını belirten CTP-BG Başkanı, 28 Temmuz’u Kıbrıs Türk halkının kaderinin değişeceği gün olarak gördüğünü vurguladı.
Yorgancıoğlu, tüm partililerden, önümüzdeki 3 gün, tanıdıkları herkesten CTP-BG’ye oy istemelerini ve seçim günü sayım noktalarına giderek oylar sayılırken yolsuzluk yapılmadığından emin olmalarını talep etti.“Verilen her oyun hedefine ulaştığından emin olmak için görevin sabaha kadar süreceğini” anlatan Yorgancıoğlu, CTP- BG’nin 28 milletvekili çıkarma hedefini ortaya koydu.
Yorgancıoğlu, 28 Temmuz’da “halkın ve ülkenin tarihini değiştirecek bir parti olduğunu; bu partinin 28 milletvekiliyle tek başına iktidar olacağını” söyledi.
Konuşmaların ardından CTP-BG’li gençlerin hazırladığı video klip gösterildi ve Yeni Türkü müzik grubu konser verdi.

 

MİTİNGDEN KARELERİ İÇİN TIKLAYIN

 

Fotoğraflar: Mert ÖZDAĞ-Didem MENTEŞ- CTP Basın - TAK

Bu haber toplam 2692 defa okunmuştur