1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Yılın Girişimcisi "Serhan Kombos"
Yılın Girişimcisi Serhan Kombos

Yılın Girişimcisi "Serhan Kombos"

Kuzey Kıbrıs Genç Liderler ve Girişimciler Derneği “2014 Yılının Girişimi” olarak “Kombos Otomotiv” 2014 Yılının Girişimcisi” olarak “Serhan Kombos”u belirledi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Genç Liderler ve Girişimciler (Junior Chamber International(JCI)- Kuzey Kıbrıs) Derneği öncülüğünde her yıl yılın girişimcisini belirlemek amacıyla oluşturulan Seçici Kurul, “2014 Yılının Girişimi” olarak “Kombos Otomotiv” 2014 Yılının Girişimcisi” olarak “Serhan Kombos”u belirledi.

JCI Kuzey Kıbrıs tarafından düzenlenen yılın girişimi ve girişimcisini belirlemeyi hedefleyen organizasyon, ekonomik olarak başarılı girişimcilik örneği gösteren, kurumsal sosyal sorumluluğu ile topluma pozitif katkı koyan kişilerin teşvik edilmesi ve onurlandırılması amacıyla düzenlenmektedir.
Bu yıl 11. gerçekleştirilen “ Yılın Girişimcisi” organizasyonunda Seçici kurul ilk elemesinin ardından,   finale kalan girişimcilerin merkezlerine ziyaretler gerçekleştirerek verilen bilgiler doğrultusunda gözlemler gerçekleştirdiler. Ardından kapalı oylama ile son tur elemeleri gerçekleştirildi. Seçici Kurul oylama sonucunda “2014 Yılının Girişimi” olarak “Kombos Otomotiv” 2014 Yılının Girişimcisi” olarak “Serhan Kombos”u belirledi.

SEÇİCİ KURUL

Yılın girişimcisini belirlemek oluşturulan seçici kurul’da Jci Kuzey Kıbrıs’tan Burak Başel (Seçici Kurul Başkanı), K.T. İnşaat Müteahhitler Birliği’nden, Yakup Tel, K.T. Otelciler Birliği’nden Esra Çelikeri, K.T. Sanayi Odası’ndan Çavlan Paralik, Genç İş Adamları Derneği’nden Gizem Çeliker, Bağımsız Hesap Uzmanları Birliği’nden Firuz Fehmi, İş Kadınları Derneği’nden Ayşe Kanlıada ve İş Adamları Derneği’nden Enver Mamülcüoğlu ve JCI Kuzey Kıbrıs’tan Bedia Kale yer alarak iki ay süreyle belirli aralıklarla oturumlarını gerçekleştirerek çalışmalarını yürüttü.


SERHAN KOMBOS  ve  GİRİŞİMCİLİK

1967 yılında Piskobu’da dünyaya gelen Serhan Kombos, İlk ve orta öğretimine Limasol ve Girne’de devam ederek  Lefkoşa Türk Maarif Koleji’ni tamamladıktan sonra bir süre İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde eğitim gördü. Daha sonra iş hayatına atılan Serhan Kombos, Bosch-İngiltere firmasında satış sonrası hizmetler & İşletme eğitimi aldı. Vatani görevini tamamladıktan sonra aile şirketleri  Kombos Nakliyat firmasında çeşitli görevler üstlenen Kombos, 2003 yılında kendi firması  Serhan Kombos Otomotiv Ltd.’i kurdu. İlk önce Almanya’dan sıfır km Mercedes bayiliğini alan firma, geçtiğimiz yıllarda Fiat, Alfa Romeo ve Chrysler Jeep marka sıfır kilometre araçların bayiliklerini de alarak geniş marka yelpazesi ile satışlarını  başarı ile gerçekleştirmeye devam etti. Halen Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’daki modern Showroomları ile faaliyetlerini yürüten firmanın, satış sonrası servis ve oto kaborta-boya atölyeleri de bulunmaktadır. Firma, Geçtiğimiz yılda resmi rakamlara göre sıfır kilometre ve kendi segmentindeki araç satışında birinci sırada yer almaktadır. 5 kişi istihdam ederek kurulan firmanın halen 100’e yakın kişiyi istihdam ettiği bilinmektedir. Öte yandan başta Mercedes Benz Klasik Otomobil Yarışı olmak üzere birçok sosyal faaliyet ve sponsorluklarda yer alan firma Mercedesin uluslararası standartlarına sadık kalmaya ve kurumsallığa önem vermektedir. Evli ve üç çocuk babası olan Serhan Kombos’a “Yılın Girişimcisi Ödülü” önümüzdeki günlerde düzenlenen tören ile takdim edilecek.

Bu haber toplam 3661 defa okunmuştur