1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Turizm ve Konaklama Sektörü
Turizm ve Konaklama Sektörü

Turizm ve Konaklama Sektörü

Girne Amerikan Üniversitesi’nde (GAÜ) “Turizm ve Konaklama Sektörü İnsan Kaynakları Kariyer Günü” günü etkinliği gerçekleştirildi.

A+A-

GAÜ Turizm Konaklama Meslek Yüksekokulu’na bağlı GAÜ INTEB’in; “Sektör Akademi” adı altında düzenlediği etkinlik, saat 09.00’da Milenyum Senato Kongre Merkezi’nde yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ile Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün birer konuşma yaptığı etkinlikte, Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, KITOB, KITSAB yetkilileriyle GAÜ’lü akademisyenler sunum gerçekleştirdi.

Etkinlikte, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar,  GAÜ CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sadık Ülker, GAÜ TOYO Direktörü İsmet Esenyel ve Salamis Bay Otel Genel Koordinatörü Mehmet Kral da hazır bulundu.

GAÜ Mutfağı’nın açılışıyla devam eden etkinlik, GAÜ Gastronomi bölümü yemek yarışması ve ödül töreniyle sona erdi.

BEROVA: “EĞİTİM SİSTEMLERİNDE MESLEK ODAKLI VE YAŞAM BOYU EĞİTİM ÖN PLANA ÇIKTI”
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova yaptığı konuşmada GAÜ’yü; turizm sektörünün donanımlı insan gücünden yararlanma, iş dünyasını öğrencilerle buluşturma ve eğitim sonrası öğrencilere istihdam olanağı yaratma amacıyla düzenlediği kariyer günü etkinliği nedeniyle kutlayarak, artık eğitim sistemlerinde meslek odaklı ve yaşam boyu eğitimin ön plana çıktığını vurguladı.
Tüm dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs’ta da teknik eğitim ile teknik elemanlara büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Bakan Berova, bakanlık olarak, mevcut açığın giderilmesi ve sektörlere eleman kazandırılması yönünde çalıştıklarını kaydetti.
Mesleki teknik eğitime önem verdiklerini belirten Bakan Berova, modern ülkelerde mesleki teknik okulların genel liselere oranı yüzde 70’e yüzde 30 iken, bu oranın ülkede tamamen ters durumda olduğu ve bunun için uğraş verdiklerini söyledi.
Özdemir Berova, öğrencilerin turizm sektöründe nitelikli eleman olarak yer almaları durumunda bunun sektörün kalitesini; artan kalitenin de müşteri memnuniyetini artıracağını ifade ederek, sonuçta kazananın sektör, çalışan ve ülke olacağını kaydetti.

“ÜNİVERSİTELERİN ASLİ GÖREVİ”
Sektörün ihtiyaç ve taleplerini iyi algılamak ve bu yönde eğitim politikaları geliştirerek nitelikli teknik eleman yetiştirmenin üniversitelerin asli görevi olduğunu belirten Bakan Özdemir Berova, bu kapsamda etkinlik gerçekleştiren GAÜ’yü kutladı.

GÜNGÖRDÜ: “KENTİMİZİ, ÜNİVERSİTELER KENTİ OLARAK MARKALAŞTIRMAK İSTİYORUZ”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise GAÜ’yü anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiği için kutlayarak, tüm paydaşların bugünden yarına daha iyi bir turizm sektörü hayata geçirme ve bunu hayata geçirirken yeni nesillere deneyimleri aktaracak olmalarının önemine vurgu yaptı.
Girne Belediyesi olarak marka olmayı amaçladıklarını ifade eden Güngördü, bu hedef doğrultusunda ilerlerken devlet, belediye, üniversite ve tüm paydaşların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.
“Biz kentimizi gelecekte bir üniversiteler kenti olarak markalaştırmak istiyoruz” diyen Güngördü, bunu hayata geçirirken turizmi eğitimle yarışabilecek hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

(TAK)

Bu haber toplam 1205 defa okunmuştur