1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. T60 Kuzey Kıbrıs Turkcell’de
T60 Kuzey Kıbrıs Turkcell’de

T60 Kuzey Kıbrıs Turkcell’de

Lansmanı Kuzey Kıbrıs’ta yapılan ve satış rekoru kıran Turkcell T50’den sonra T serisinin en akıllı üyesi Turkcell T60 Kuzey Kıbrıs’ta teknoloji severlerle buluştu.

A+A-

 

Turkcell, kendi markasıyla çıkardığı T serisi akıllı telefonlara bir yenisini daha ekledi. Teknik açıdan T serisinin en gelişmiş üyesi olan Turkcell T60’ı, Kıbrıs’ta da satışa sundu. Bireysel ve kurumsal faturalı hat kullanan Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterilerinin yararlanabileceği Turkcell T60,  12 ay veya 24 ay taahhüt seçenekleri ile tüketicilerle buluştu. Turkcell T60 sahip olmak isteyenlere ayda 500 MB internet paketi ile birlikte 24 ay taahhütle ayda sadece 39 TL’ye veya 12 ay taahhütle ayda 69 TL’ye sunulmaktadır. Üstelik ilk 3 ay geçerli 3GB internet de hediye edilmektedir. Dileyen Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler ise 12 ay taahhütle 50 dakika her yöne (Türkiye dahil), 100 her yöne SMS ve 1 GB interneti ile ayda 89 TL’ye T serisinin en gelişmiş modeli Turkcell T60’a sahip olabiliyor.

8 çekirdekli işlemcisi, 13 MP’lik (Megapiksel) gelişmiş kamerası ve akıllı sensörleri ile Turkcell T60, satış rekorları kıran T serisinin en gelişmiş ve en yeni üyesi olarak teknoloji dünyası ile buluştu.
150 Mbps (Megabit) hız kapasitesiyle 4G teknolojisine uyumlu olan T60’ın 16 GB’lık dahili hafızası, SD kart ile 32 GB’a kadar artırılabiliyor. Turkcell T60’ın en önemli özelliklerinden bir diğeri de sensörleri. Üzerindeki sensörler sayesinde ortamdaki sıcaklığı, nemi ve basıncı ölçebilen T60, aynı zamanda kullanıcılarının gün içerisinde kaç adım attığını da sayabiliyor.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Turkcell ‘T’ serisinin kendileri için özel bir anlamı olduğunu söyleyerek, “Turkcell T50 ilk kez Kıbrıs’tan tüm dünyaya tanıtılmıştı. Kuzey Kıbrıs’taki teknoloji tutkunları da T serisine çok yoğun ilgi göstermişti. Şimdi serinin en gelişmiş modeli T60’ı ülkemizle buluşturmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi.

“En yenisi, en akıllısı…

“Turkcell T60, en ileri teknolojiyi en uygun koşullarda insanımızla buluşturduğumuz T serisi akıllı telefonlarımızın en yenisi ve elbette en iyisi olacak” diyen Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs’ta “akıllı telefon kullanım” oranının yüzde 48’e yükseldiğini belirterek, T60’la birlikte bu oranı daha da yukarılara çekmeyi hedeflediklerini anlattı.
Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:
“Turkcell markasını taşıyan akıllı telefonlara Türkiye’de olduğu gibi adamızda da gösterilen yoğun ilgi hepimize önemli bir motivasyon vermiştir. T serisi telefonlar 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı. Lansmanı adamızda yapılan Turkcell T50, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de toplam yarım milyonun üzerinde satarak rekor kırdı. T serisinin bugüne kadarki en gelişmiş üyesi olan Turkcell T60 ile bu başarının çok daha yukarılara taşınacağına inanıyoruz.”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, T serisini tercih eden pek çok müşterilerinin ilk kez akıllı telefon kullandığını da belirterek, “T60’la daha pek çok müşterimiz için akıllı telefonlarla ilk tanışma noktası olacağız. Bu ilk tanışma, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kalite farkı ve internet hızıyla da birleşince, inanıyoruz ki, tüm müşterilerimize eşsiz bir deneyim yaşatacaktır” dedi.

Aybars Karaatmaca açıklamasına ayrıca şunları ekledi “Her zaman olduğu gibi en yeni ve en teknolojik cihazları, en ileri teknolojileri adamızla ilk kez buluşturma, müşterilerimize ilkleri sunma misyonumuzu Turkcell T60 ile sürdürmeye devam ettik. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak hem birçok ilki ülkemizle buluşturmaktan hem de kendi markamızla sunduğumuz akıllı telefonun en yenisini ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz.”

Ses ve hareketle kamera kontrolü
Turkcell T60, 13 MP’lik (Megapiksel) otomatik odaklama özellikli arka kamerası ile çok kaliteli ve canlı görüntüler elde ediyor. 5 MP ön kamera ise en güzel “selfie”ler için ideal. Turkcell T60’ın iddialı olduğu bir diğer akıllı özelliği ise, sesli komut veya el işaretleriyle kumanda edilebilmesi. Akıllı telefonu çok daha akıllı hale getiren bu özellik sayesinde telefona temas etmeden sesli komut, el işaretiyle veya gülümseme ile selfie çekmek, gelen bir aramayı kabul ya da reddetmek mümkün.
Çekim kalitesinin yanı sıra T60’ın fotoğraf ve video çekiminde iddialı olmasını sağlayan bir diğer faktör ise, Turkcell için geliştirilen kamera uygulaması. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, çektikleri fotoğraf ve videoları ek bir uygulamaya gerek kalmadan seçtikleri filtreyi ekleyerek paylaşabilecek. Turkcell T60’ın kamerası aynı zamanda HDR çekim desteği, panoramik çekim ve düşük ışık çekim modu gibi gelişmiş kamera özelliklerine de sahip.

Turkcell markalı cihazlar arasında en gelişmiş teknolojiye sahip olan akılı telefonun 7.8 milimetrelik ince tasarımını, HD kalitesinde multimedya deneyimi sunan 5 inçlik ekranı tamamlıyor. Çok daha güçlü ve hızlı performans için sekiz çekirdekli 1.5 GHz Qualcomm işlemci ile donatılan cihaz, Android’in “Lollipop” sürümüne sahip. 2400 mAh (miliamper) batarya ise Turkcell’lileri yoğun kullanımda bile yolda bırakmıyor.

Turkcell T60 Teknik Özellikler

İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek
Hafıza: 16 GB dahili (SD GB’a kadar arttırılabilir)
Ekran: 5” HD IPS (1280x720)
İşaretler ve Hareketler: El işaretleriyle temassız olarak gelen aramayı kabul ya da reddetme.
Kamera: 13 MP arka /5 MP ön kamera ile 1080p video kayıt yapabilme.
Kamera özellikleri: Sesli komut, el işaretleri ve gülümseme algılama ile fotoğraf/selfie çekebilme. Gelişmiş odaklama, optik yakınlaştırma, panoramik çekim, HDR çekim desteği, düşük ışık çekim modu, hareketli çekim özelliği.
Ses özellikleri: HD Ses, gürültü engelleme,Dolby Surround
Sensörler: Sıcaklık, nem ve basınç sensörleri ile adım ölçer.
Kullanıcı Arabirimleri: Standart ve Kolay Kullanım Arayüzü , Çocuk ve Misafir modu.
Bağlantı desteği: 4G (150 Mbps), DualCarrier
İşletim Sistemi: Android Lollipop
Pil: 2400 mAh
Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm
Ağırlık: 129 gram

Bu haber toplam 2705 defa okunmuştur