1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’
‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’

‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’

‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’ isimli sloganı ile hayata geçen projede, alışverişler sonucunda Cardplus kartı ile yapılacak ödemelerde kuruşlu fatura tutarının bir üst rakama yuvarlanması, yuvarlanan kuruşların da bağış hesabına aktarılması planlan

A+A-

YENİDÜZEN

Cardplus, sosyal sorumluluk anlayışı ile büyük bir karara imza attı.

‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’ isimli sloganı ile hayata geçen projede, alışverişler sonucunda Cardplus kartı ile yapılacak ödemelerde kuruşlu fatura tutarının bir üst rakama yuvarlanması, yuvarlanan kuruşların da bağış hesabına aktarılması planlanıyor.

Bağış hesabında toplanan para, her ay sonu Cardplus Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre bu yıl Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile SOS Çocuk Köyü Derneği’ne bağışlanacak.

Proje, dün Golden Tulip Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

Basın toplantısında Mehmet Ekin Vaiz tarafından proje için çekilen tanıtım filmi de gösterildi.

İlk olarak Lefkoşa bölgesinde başlayacak olan Proje, Metropol Süpermarket’te bugünden itibaren hayata geçecek.

Bağışlar nasıl bölünecek?

Proje kapsamında 3 derneğe yapılacak bağışlar, hasta sayısına göre dağılacak.

Ağırlıklı hasta sayısı Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nde olması nedeniyle derneğe toplanan bağışın yüzde 50’si aktarılacak, yüzde 30’u Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserler Savaş Vakfı’na, yüzde 20’si de SOS Çocuk Köyü Derneği’ne bağışlanacak.

 

Cardplus Genel Müdürü Mine Tokay: “Herkesin hayatında çok küçük yer tutan kuruşlar, umuda dönüşecek”

Cardplus Genel Müdürü Mine Tokay, 10 yıl önce 6 yerel banka ortaklığını ve bu ortaklığın markası olan Cardplus’ın duyurulduğunu hatırlatarak, geçen sürede halkın ve müşterileri mutlu edebilecek kampanyalar için çalıştıklarını söyledi.

10 yıllık  başarının ardından sosyal sorumluluk anlayışı ile bugün büyük bir karara imza attıklarını belirten Tokay, ‘Kuruşları yuvarlamak büyük bir karardır’ sloganı ile vatandaşların karşısında olduğunu kaydetti.

Tokay, proje ile herkesin hayatında çok küçük yer tutan kuruşların büyüyerek koca bir yaşama, yeni bir hayata ve umuda dönüşmesini sağlanacağını vurguladı.

“Proje, alışverişlerimizde Cardplus kartı ile Cardplus POS’larından yapılacak ödemelerde kasa ödeme anında kart sahibinin kuruşlu fatura tutarını bir üst rakama yuvarlayarak, yuvarlanan kuruşların bağış hesabına aktarılması sağlanacak” diye konuşan Tokay, “Örneğin, markette yaptığımız 10.80 TL’lik bir işleme onay ile 11 TL’ye yuvarlanacak, 20 kuruş bağış yapılacak” dedi.

Tokay, bağış hesabında toplanan miktarın Cardplus Yönetim Kurulu tarafından belirlenen 3 derneğe her ay sonunda bağışlanacağını ifade etti, bu yıl itibariyle bağış yapılacak 3 derneğin Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı ile SOS Çocuk Köyü Derneği olduğunu açıkladı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail: “8 bin üzerinde kanser hastası var”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ise projenin hayata geçmesi ile birlikte 3 kardeş sivil toplum örgütüne gelir geleceğini söyleyerek, paylaşımdan herkesin yararlanacağını belirtti.

Kocaismail, dernekte şu anda 8 bin üzerinde kanser hastası olduğunu dile getirerek, “proje ile herkes şu anda Cardplus’ı bir kanser hastasına yardım, ışık taşıyan olarak görmelidir” dedi.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer: “Çocuklara umut oldukları için Cardplus ailesine teşekkür ederiz”

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer, kanser ve lösemi konusunda toplumu bilinçlendirmek, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına 15 yıldır çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Özer, örnek bir sosyal sorumluluk projesi olan ‘‘Kuruşları Yuvarlamak Büyük Karardır’ projesini hayata geçirerek, Vakfa da bu proje içerisinde yer vererek çocuklara umut oldukları gerekçesiyle Cardplus ailesine teşekkür etti.

SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez: “Projenin başarılı olacağından kuşkum yok”

SOS Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez, projeyi hayata geçiren Carplus ailesine teşekkür etti.
Çerkez, toplumu bilinçlendirmek adına gereken katkıyı koyacaklarını ifade ederek, projenin başarılı olacağından kuşku duymadığını belirtti.

SOS Çocuk Köyü olarak 23 yılı aşkın süredir çocuklara hizmet verdiklerini dile getiren Çerkez, bu hizmetleri çeşitli şekillerde topluma da yansıttıklarını söyledi.

Çerkez, SOS’te bugüne kadar bakım, destek ve eğitim programlarından toplamda 1586 çocuğa hizmet sağlandığını açıklayarak, 365 çocuğa bakım verildiğini, çocuk köyünün 58, gençlik evinin de 18 çocuğa hizmet verdiğini belirtti.

29 çocuğun şu anda ‘yarım bağımsız’ olarak hayatta olduğunu, şu anda SOS Çocuk Köyü’nde 105 çocuk ve gencin bulunduğu bilgisini de paylaşan Çerkez, 22 yılda 700 anaokulun, 775 çocuğa eğitim sağladığını, bakım verdikleri çocuğun yüzde 80’inin de kendi ayakları üzerinde durduğunu ifade etti.

 

Bu haber toplam 2109 defa okunmuştur