1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. KTTO’dan Akansoy’a ziyaret
KTTO’dan Akansoy’a ziyaret

KTTO’dan Akansoy’a ziyaret

“Ekonomik büyüme için sermaye ile emeğin doğru ve dengeli bir şekilde birleşmesi gerek”

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan bir heyet İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’u ziyaret etti.

Ziyaretlerinde konuşan KTTO Başkanı Fikri Toros, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı görevinin kendilerini ilgilendiren boyutu da olan önemli bir görev olduğunu söyledi ve Akansoy’a başarılar diledi.
Akansoy’a çalışmalarıyla ilgili bilgi vermek istediklerini söyleyen Toros, ortak alanlarının emek olduğunu kaydetti ve KTTO’nun emekle ilgili düşünce ve stratejilerini paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kıbrıs Türk toplumunun güçlü bir şekilde olası bir federal Kıbrıs’ta ortak olmasını doğru gören bir anlayışa sahip olduklarını kaydeden Toros, ekonomik büyüme için sermaye ile emeğin doğru ve dengeli bir şekilde birleşmesi gerektiği zemininde politikalar oluşturan bir vizyona sahip olduklarını belirtti.
Toros çalışanın hakları ile özel sektöre doğru ve verimli bir hizmet verebileceği yönünde politikaların geliştirilmesinde KTTO ile bakanlığın sağlıklı ve sürekli bir işbirliği içerisinde olması gerektiğini düşündüklerini de anlattı.
Toros İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’yla kendilerini ilgilendiren çalışmalarda yakın iş birliği içerisinde olma kararlılıklarını da aktardı.

Akansoy KTTO’dan destek istedi
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da, Ticaret Odası’nın ülkenin önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyledi ve özellikle iş dünyasının görüşlerini toplumla paylaşması ve bu yönde yaptığı çalışmaların kendilerinin de yakından takip ettikleri konular olduğunu söyledi.
KTTO’nun Kıbrıs sorunundaki vizyonunun da takdir edilmesi gerektiğini belirten Akansoy, KTTO’nun bakanlık yapacağı dönem içerisinde sık sık temas içerisinde olması gereken bir kuruluş olduğunu dile getirdi.
İş dünyasının kamudan verimli süratli ve etkin hizmet, bürokrasinin azalmasını yatırımların önünün açılmasını istediğini kaydeden Akansoy, ülkenin ekonomik gelişmesi adına tüm bunların hayata geçirilmesinin bilincinde olduklarını söyledi.
Akansoy, verimi nasıl artırabileceklerinin, kamu olarak vatandaşlara ve iş dünyasına nasıl hizmet edebileceklerinin arayışlarını yaptıklarını ifade etti. Akansoy bazı radikal değişikliklerle istedikleri noktaya belirli bir zaman zarfında ulaşacaklarına inandığını söyledi.
İş dünyasından çalışma hayatının düzenlenmesi, işçi sağlığı ve güvenliği ile kaçak işçiyle mücadele konularında kendilerine destek olunmamsını beklediklerini kaydeden Akansoy, bu yönde ortaya koydukları ya da koyacakları iradenin yanlış algılanmamasını istedi.
Akansoy, bunun yatırıma iş hayatına sermaye dönük bir tepki değil çalışma hayatının düzenlenmesine dönük bir girişim olduğunu ve artarak devam edeceğini; diyalog ve uzlaşı ile tüm sorunların aşılacağına inandığını da vurguladı.

Bu haber toplam 1597 defa okunmuştur