1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Koop-Bank'tan doğaya fidanlar
Koop-Banktan doğaya fidanlar

Koop-Bank'tan doğaya fidanlar

Etkinliğe Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, bankanın yönetim kurulu üyeleri ve banka çalışanları katılarak fidan diktiler.

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile Kooperatif Merkez Bankası (Koop-Bank) arasında 19 Aralık 2014 tarihinde imzalanan protokol uyarınca, Dikmen bölgesinde oluşturulan hatıra ormanına fidan dikimi yapıldı.

Etkinliğe Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, bankanın yönetim kurulu üyeleri ve banka çalışanları katılarak fidan diktiler.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu fidan dikme etkinliğinde yaptığı konuşmada; etkinliğin, baharın en güzel günlerinden birinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, ağaç açısından fakir olan ülkede bu tip çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
Böylesine bir etkinlik yaptıkları için bakanlık ile Koop-Bank’ı kutlayan Yorgancıoğlu, ülkedeki diğer firma, kurum ve kuruluşların da bu anlamda sponsorluklara katkıda bulunarak, ülkenin daha yeşil olması ve çocuklara daha güzel bir ülke bırakılmasına olanak sağlamalarını diledi.

Dinçyürek: “Korumak da önemli”
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında, banka ile imzalanan protokol gereği fidan dikimi etkinliğini hayata geçirdiklerini anımsattı.
Dikilen fidanların ormana dönüşmesi için bugün katkıda bulunan herkesten söz alacaklarını söyleyen Dinçyürek, fidanları dikmek kadar koruyup büyütebilmenin de önemli olduğuna dikkat çekti.
Dinçyürek, 1 milyon fidan dikme hedefini gerçekleştirirken, ekonomik değeri olan fidanları çoğaltmak amacı taşıdıklarını söyledi; harnup, zeytin ve badem gibi ağaçları yaygınlaştırarak kurak olan toprakları verimli hale getirip, ekonomiye katkı yapmayı düşündüklerini ifade etti.

Alp: “5 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz”
Koop-Bank Genel Müdürü Gülhan Alp ise konuşmasında, bankalarının misyonunun ülkeden kazandıklarıyla ülkeye yatırım yapmak olduğunu ifade ederken, 55. yıllarında bu çerçevede bakanlık tarafından kendilerine tahsis edilen yaklaşık 35 dönüm araziye fidan diktiklerini söyledi.
Alana 5 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyleyen Alp, bankalarının kooperatifçilik değerleriyle hareket ettiğini, bu anlamda toplum ile birlikte hareket ederek topluma hizmet veren bir anlayışı bugün yansıtmaya çalıştıklarını vurguladı.

Şahali: “Fidanların ormana dönüşmesi temennimizdir”
Koop-Bank Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali de konuşmasında, çevre ile ilgili sorun yaşandığını düşündüğü günlerden geçildiği bir ortamda çevreye karşı duyarlılığı artırma adına böyle bir etkinliği düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi.
Bankanın toplumsal varlığıyla ilgili gösterdiği duyarlılığı, çevre için de gösterdiğini ifade eden Şahali, dikilen fidanların günün sonunda ormana dönüşmesini temenni etti.
(tak)

Bu haber toplam 1377 defa okunmuştur