1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. JCR, Credıtwest Bank’ın yatırım notunu teyit etti
JCR, Credıtwest Bank’ın yatırım notunu teyit etti

JCR, Credıtwest Bank’ın yatırım notunu teyit etti

Rapora göre Credıtwest özel sermayeli bankalar arasında 1. sırada

A+A-

Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia,  Creditwest Bank’ın ve Creditwest Insurance’ın 2015 derecelendirme notunu açıkladı. JCR raporuna göre Creditwest Bank  ‘Çok yüksek düzeyde yatırım yapılabilir.’ kategorisinde değerlendirilerek rating notu “AA+” olarak teyit edildi.   JCR Eurasia Rating kuruluşu tarafından düzenlenen Creditwest Bank’a ait derecelendirme kurulu raporu ve sonuçları resmi web adresi www.jcrer.com.tr ve Türkiye basınında yayınlandı. 


Rapora göre Credıtwest özel sermayeli bankalar arasında 1. sırada
CR Eurasia Rating raporuna göre; önceki dönemlerde başlayan büyüme eğiliminin devamı olarak 2014 yılında da başarılı performansını sürdüren Creditwest Bank’ın varlık, kredi, özkaynak, mevduat ve kar artışı yönünden sektör ortalamalarının oldukça üzerinde sonuçlar elde ettiği kaydedildi. Raporda, verimlilik ve varlık kalitesinden ödün vermeksizin kesintisiz büyümesini devam ettiren Creditwest Bank’ın 2014 yılı sonunda 22 bankanın faaliyet gösterdiği sektörde bu yıl seviyesini bir yukarı taşıyarak en büyük 2. banka, özel sermayeli bankalar arasında ise en büyük 1. banka konumuna yükselerek başarısını sürdürdüğü belirtildi.
Raporun devamında Creditwest Bank’ın esas bankacılık faaliyetlerinden sağladığı sürdürülebilir gelir akımlarıyla desteklenen yüksek iç kaynak yaratma kapasitesi ve yaratılan içsel kaynakların büyük bir bölümünün bünyede bırakılması ile sürekli büyümesini fonladığı açıklandı. Bankanın öz kaynaklarını güçlendirdiği,  mevcut sermayeleşme düzeyi ile likit varlıklarının seviyesini makro ekonomik göstergelerdeki dalgalanmalar ile arızi veya sistemik risklerin yaratacağı kayıpları karşılayacak seviyede olduğu raporda kaydedildi.

Raporun devamında, Creditwest Bank’ın ortakları tarafından desteklenme arzusu ve ortakların finansal güçlülük düzeyleri (2), Banka’nın üstlendiği riskleri kendi imkânlarına dayanarak yönetebilme yeteneğine ilişkin bağımsızlık kategorisindeki notu ise (A) olarak belirlendi.  Bağımsızlık kategorisindeki (A) notu JCR Eurasia Rating’in notasyon sisteminde ”en yüksek” düzeyi işaret etmekte olup kurumun dış destek olmadan da yükümlüklerini rahat bir şekilde yerine getireceğini gösterirken, destek kategorisindeki (2) notu da dış destek ihtimalinin “yeterli” seviyede olduğunu göstermektedir.

Son 6 yıldır hem Creditwest Bank ve Creditwest Insurance’ı raporlayan JCR Euroasia, sigorta şirketini denetleyerek notunu yeniden “A+” olarak belirledi. Creditwest Insurance’ın prim üretiminde süregelen artış trendini devam ettirerek üst sıradaki konumunu koruyarak piyasa etkinliğini artırdığı da raporda vurgulanarak stabil olan net görünümünü ‘pozitif’ olarak revize edilmiştir.

Erol:  “Başarımız bağımsız kuruluşlarca tekrar teyit edildi”

Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol, bankaların faaliyetlerinin bağımsız otoritelerce denetlenmesinin ve bu sonuçları halkla paylaşılmasının önemli bir sorumluluk olduğunu, Creditwest’in bunu son 6 yıldır düzenli bir şekilde denetlenerek örnek bir davranış sergilediğini kaydetti.

Creditwest’in aldığı rating notunun Dünyanın en prestijli bankalarıyla yarıştığını da ifade eden Erol, global ekonomiye bağlı finansal istikrarsızlığın devam etmesine rağmen Creditwest’in, kesintisiz büyümesini 2014 ve 2015 yılında da sürdürdüğünü belirtti. Creditwest Bank Genel Müdürü Dr. Süleyman Erol, kurumsal yapılarının, şeffaf ve ilkeli çalışmalarının Kıbrıs halkı tarafından anlaşıldığını ve bunun geri dönüşlerini aldıklarını söyledi. Erol, “tasarruf sahiplerinin ve diğer ekonomik aktörlerin Creditwest Bank’a duyduğu güven istikrarlı büyümeyi desteklemiş ve özel sermayeli bankalar arasında Creditwest’i birinci sıraya taşımıştır.” dedi.

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur