1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “İlimle yeni bir dünya kurabilirsiniz”
“İlimle yeni bir dünya kurabilirsiniz”

“İlimle yeni bir dünya kurabilirsiniz”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, Akademi Kıbrıs 7’nci Kariyer Günleri’nin kapanış sunumunda önemli mesajlar verdi

A+A-

Akademi Kıbrıs 7’nci Kariyer Günleri final sunumunda Türkiye’nin Kültür ve Turizm eski Bakanlarından, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç’u öğrencilerle buluştu.

Atilla Koç’un deneyimlerini genç kuşaklara aktardığı ve önemli mesajlar verdiği sunumu yoğun ilgi gördü.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin ev sahipliği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğunda yapılan Akademi Kıbrıs’ın “7’nci Kariyer Günleri” 9’uncu hafta sunumlarının ardından tamamlandı.

Akademi Kıbrıs Başkanı Adem Koç, 7’inci Kariyer Günleri’nin kapanış konuşmasında, 9 hafta boyunca çok değerli uzmanları ağırladıklarını belirterek, gençlere yönelik önemli bir farkındalık ortamı yaratıldığını söyledi.
“Bugüne kadar hep ilklere imza attık, bu yolda yürümeye devam edeceğiz” diyen Adem Koç, ülkenin en önemli eğitim projesi olarak gördükleri seminerler sonunda Türkiye ve Avrupa’da geçerli olacak 10 ayrı dalda Türkçe ve İngilizce sertifika verildiğini de anımsattı.

Atilla Koç’tan Kıbrıs’ta şerefli bir barış temennisi
7’nci Kariyer Günleri final sunumunda Türkiye’nin Kültür ve Turizm eski Bakanlarından, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç, gençlere önemli mesajlar verdi.

“Söyleneni kabullenen bir zihniyet yerine, araştıran ve sorgulayan kuşaklar yetişmesi” gerektiğine dikkat çeken Atilla Koç, “Ezbercilik kötüdür ama ezber kötü değildir, bir şeyi ezberlemeden ona asla hâkim olamazsınız ama sadece ezberde kalırsanız, konuyu irdelemezseniz, ilerleyemezsiniz” dedi.

“Ezber zekânızın çalışmasına da yardım eden bir unsurdur. Gönlünde ve hafızanda olmayan bir şeyi ezbere geçiremezsin” diyen Atilla Koç, severek okuduğu ünlü Rus yazar Dostoyevski'den örnekler verdi.
Kıbrıs’a yönelik barış mesajlarını da paylaşan Atilla Koç, “İnşallah Kıbrıs'ta şerefli bir barış yaparız ve bu durum başarı hanemize katılır” şeklinde konuştu.

Atilla Koç, Türkiye'de kalkınma hamlesinin Tanzimat'tan beri sivil ve asker bürokratlara yüklendiğini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık yeni bir dünya kurma aşamasındayız. Bu yolda ilim çok önemli, bilgi çok önemli. Bilgiye sorgulayarak, araştırarak ulaşmak gerekiyor. Çok daha fazla okumaya ihtiyacımız var.”

“Bilgiyi, okumayı ve öğrenmeyi bir kudret olarak kabul etmek ve tüm bunları başkalarına aktarmayı sorumluluk olarak görmek gerekiyor” diyen Atilla Koç, üniversitelerin her fakültesinde, fakültenin bilim tarihi ile bilim felsefesinin mutlaka okutulması gerektiğini anlattı.

“Konuya hakim olmak için bilmek şarttır ve bunun için işin ilmine, felsefesine hâkim olmak gerekir” diyen Atilla Koç, öğrencilerden mutlaka sorgulayıcı olmalarını istedi, “Dilerim ilimle yeni bir dünya kurarsınız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sertifikalar verildi

Akademi Kıbrıs 7’nci Kariyer Günleri’nin kapanış sunumu sonunda katılanlara sertifikaları verildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, seminerlere en fazla katılanlar arasında yapılan çekilişle 4 kişiye 4G destekli Turkcell T50 akıllı telefon hediye etti. Turkcell T50 akıllı telefon kazanan öğrenciler Ebru Gülsaldı, Bedrettin Genç, Fedai Sevil ve Ercan Baş oldu.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç’a anı tablosu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca'ya da projeye katkılarından dolayı plaket sunulan Akademik Kıbrıs'ın son gününe; Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Koç’un yanı sıra TC Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr Semih Aktekin, TC Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Özel Kalem Müdürü Bülent Çiftçi, TC Milli Eğitim Bakanlığı Lefkoşa Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Genel Müdür Yardımcıları Ayhan Barış, Burcu Topal, Ozan Çağlar Aslan, Ali Gürler ve Emre Laçinler, Ektam Kuzey Kıbrıs Genel Müdürü Ahmet Maşlakçı da katıldı.

Bu haber toplam 1524 defa okunmuştur