1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Deniz Plaza’nın 11’inci şubesi açıldı
Deniz Plaza’nın 11’inci şubesi açıldı

Deniz Plaza’nın 11’inci şubesi açıldı

Deniz Plaza’nın ada genelindeki 11’inci şubesi Lefkoşa Girne Caddesi’nde dün düzenlenen törenle açıldı.

A+A-



Deniz Plaza’nın ada genelindeki 11’inci şubesi Lefkoşa Girne Caddesi’nde dün düzenlenen törenle, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katılımı ile açıldı.

Merhum M. Kemal Deniz tarafından, 1941 yılında açılan “Deniz Ticarethanesi”nin bulunduğu Lefkoşa’daki Girne Caddesi’nde, 11 yıl aradan sonra açılan 11’inci şubenin açılışını Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Deniz Plaza direktörleri Turgay Deniz, Nidai Deniz, Niyazi Denir ve China Bazaar Direktörü Mazhar Iqbal Choudhry birlikte yaptılar.

Çok sayıda davetli yanında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı eski Bakanı Hasan Taçoy, Çalışma Bakanlığı eski Bakanı Türkay Tokel, Gençlik Gücü Türk Spor Kulübü’nün eski ve yeni başkanları da açılışta hazır bulundu.

Açılışta konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Merhum M. Kemal Deniz’i anarak, onunla ilgili anılarını konuklarla paylaştı. “Gerek Lefkoşa ve gerekse Mağusa’da olsun, surlar içerisine yapılan yatırımların ayrı bir değeri vardır” diyen Atun, “Hiçbir kar etme kaygısı olmadan Lefkoşa Surlariçi’ne yapılan bu yatırımdan dolayı Deniz Plaza direktörlerini kutlarım” şeklinde konuştu. Atun, bir devlette yatırımcıların yarattıkları değerlerin son derece önemli olduğunu belirterek, “Bugün 75’inci yılını kutlayan Deniz Plaza da devletimizin temellerinde yer alan kuruluşlarımızdan biridir” dedi.

11 yıl aradan sora yeniden, Deniz Plaza’nın doğduğu Lefkoşa Girne Caddesi’nde şube açmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Deniz Plaza Direktörü Turgay Deniz, Lefkoşa Surlariçi’ne yatırım yapmanın önemli olduğunu vurguladı. Deniz, “Umarın başka şirketler de bizleri örnek alır ve buralara yatırım yapar, Lefkoşa Surlariçi’nin gelişip, güzelleşmesine bizlerle birlikte katkıda bulunurlar” temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur