1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Creditwest Bank’tan sosyal sorumluluk projesi
Creditwest Bank’tan sosyal sorumluluk projesi

Creditwest Bank’tan sosyal sorumluluk projesi

Riccon Akademy kurucusu olan ve İsviçre’de yaşayan İletişim Uzmanı İlhan Doğan, 26-28 Nisan tarihleri arasında Kıbrıs’ta 1000’e yakın öğrenciye ‘İnsan Tanımak ve Etkili İletişim’ eğitimi verecek.

A+A-

Creditwest Bank her yıl yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek Beden Dili ve İletişim Uzmanı Riccon İlhan Doğan ile  ‘İnsan Tanımak ve Etkili İletişim’ konularında liselerde gençler için eğitim düzenliyor.

Riccon Akademy kurucusu olan ve İsviçre’de yaşayan İletişim Uzmanı İlhan Doğan, 26-28 Nisan tarihleri arasında Kıbrıs’ta 1000’e yakın öğrenciye ‘İnsan Tanımak ve Etkili İletişim’ eğitimi verecek.

26  Nisan 2016’da Mağusa Türk Maarif Koleji’nde, aynı gün  English School of Kyrenia’da, 27 Nisan tarihinde Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nde ve 28 Nisan tarihinde Girne American Koleji’nde Creditwest Bank katkılarıyla  eğitimler gerçekleşecek.


ÇELEBİ: GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ KAZANIM

Creditwest Bank İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Zorlu Çelebi, Creditwest Bank’ın şirket içi  eğitime önem vermekle kalmayıp geleceğin uzman gençlerini şimdiden yetiştirilmek amacıyla bu kişisel gelişim eğitimini gerçekleştirdiğini açıkladı. Çelebi, etkili iletişim için, insan tanımayı, beden dilini etkili kullanmayı öğrenmek isteyen gençlere, iş ve özel yaşamlarında yepyeni bir yol açmayı amaçlayan bu eğitim ile gençlerin kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamakta katkı koymayı amaçladıklarını ifade etti.

Çelebi, Riccon Academy kurucularından İletişim Uzmanı İlhan Doğan’ın ‘İnsan Tanımak ve Etkili İletişim’ eğitimini hem Creditwest çalışanlarının hem de hayata yeni  adım atmaya hazırlanan gençlerin alacak olmasının önemli bir kazanım olacağının da altını çizdi.

İlhan Doğan kimdir?

İlhan Doğan, Swaziland Kralı tarafından ‘LORD’ ünvanı almış, ABD Başkanı Barrack Obama’nın eski raportörü, UNİCEF’den ödül almış ve Kanada’da; ‘En İyi Eğitim Tekniği Ödülü’nü almış bir iletişim uzmanıdır.

Türkiye doğumlu olan İlhan Doğan, Ankara’da Dil Tarih Coğrafya okurken, dil eğitimi almak amacıyla Almanya’ya gitmiştir. Hayali olan tiyatro eğitimini almak için İtalya’ya geçerek Roma’da “Comedia dell Arte” da üç yıl öğrenim gördükten sonra İsviçre’de AKAD Enstitüsü’nde Ruh Bilimleri ve Eğitim Psikolojisi üzerine eğitimini tamamlamıştır.

Tiyatro ile psikoloji, beden dili ve mizahı birleştirerek RicconTekniği’ni geliştiren İlhan Doğan, etkili iletişim için geliştirdiği tekniğin tescilini yaptırarak 1996 yılında Riccon Akademi’yi kurmuştur.

İsviçre Cumhurbaşkanı Sn. Pascal Couchepin, Avrupa Birliği Parlamenterleri, kamu görevlilerine, bilim adamlarına, beden dilinin doğru kullanımı ve düşünce okuma teknikleri üzerine eğitimler vermiştir.

Sosyal sorumluluk çalışmalarını “Help Yourself” adı altında kurumsallaştıran Doğan, bu çalışmalarından dolayı Lüksemburg, İsviçre ve Güney Afrika’da yılın adamı ödüllerine layık görülerek,  Afrika Swaziland’da 7 yıl boyunca ülke genelinde yapılanma ve “Eğitim Seferberliği” hizmetlerinden dolayı Swaziland Kralı tarafından “Lord” ünvanı almıştır.
Riccon İlhan Doğan’ın uluslararası toplam 9 kitabı yayımlanmıştır.

Bu haber toplam 4048 defa okunmuştur