1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “British University of Nicosia” isim değiştirdi
“British University of Nicosia” isim değiştirdi

“British University of Nicosia” isim değiştirdi

“British University of Nicosia” isim değiştirdi, “Kıbrıs İlim Üniversitesi” oldu

A+A-

 

“British University of Nicosia” isim değişikliği yaparak Kıbrıs İlim Üniversitesi olan yeni adını kamuoyuna duyurmak için basın toplantısı gerçekleştirdi. basın toplantısına Mütevelli Heyeti Üyesi ve Akademik Danışmanı Prof.Dr. Özay Oral, Mütevelli Heyeti İcra Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bülend Göksel, Üniversite Rektör Vekili Prof.Dr. Feray Gökdoğan, Tanıtım ve Basın Ofisi yetkilileri katılarak, marka ve isim değişikliği ile ilgili bilgi verdi.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti İcra Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bülend Göksel basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kıbrıs İlim Üniversitesi, ülkemizin sosyal ve ticari hayatının önde gelen ailelerinden ÖZOK ailesi tarafından 2013 yılında  British University of Nicosia  adı  altında kurulmuştur.

Kuruluşunu takiben, hızlı bir büyüme sürecini yaşayan Üniversitemiz kısa sürede KKTC, Türkiye ve yurtdışında tanınan ve tercih edilen bir eğitim kurumu hüviyetine kavuşmuştur.

Ancak bu süreçte, Üniversite yönetimi “British University of Nicosia”   adının Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren  bir üniversite olan “University of Nicosia“ ile sıkça karıştırıldığını tespit etmiştir.

Diğer taraftan, ülkemizde de   “ Nicosia“  ve     “British“  isimlerini  birlikte veya ayrı ayrı kullanan, eğitimden ticarete birçok alanda faaliyet gösteren  pek çok kurum ve kuruluş vardır.

Bu durumun  da Üniversitemizin isminin diğer kurumlarla karıştırılmasına yol açtığını tespit eden Mütevelli heyetimiz, üniversitemizi yeni bir isimle lanse etmenin daha doğru olacağına karar vermiştir.

Yeni  isimle  ilgili  olarak birçok  alternatifi değerlendiren mütevelli heyetimiz Üniversitemizin yeni adının  KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ - CYPRUS SCIENCE UNIVERSITY  olmasına karar vermiştir”

 

Bu haber toplam 4072 defa okunmuştur