1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. ASBANK 30'uncu yılını kutluyor
ASBANK 30uncu yılını kutluyor

ASBANK 30'uncu yılını kutluyor

ASBANK 30. Kuruluş Yılını Çeşitli Etkinliklerle...

A+A-

ASBANK 30. Kuruluş Yılını Çeşitli Etkinliklerle Kutluyor
“Sürdürülebilir Ekonomik Yapı için Yapılması Gerekenler” konuşuldu

ASBANK Ltd. 30. Kuruluş Yılını 2016 başından bu yana bir dizi etkinlikle kutluyor. Bu etkinlikler çerçevesinde 15 Haziran 2016 akşamı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda yer alan; finans çevreleri ve Banka personelinin katıldığı konferansta “ KKTC’nin Sürdürülebilir Ekonomik Yapıya Kavuşması için Yapılması Gerekenler” konuşuldu. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Güven Lisaniler’in birer sunum yaptıkları konferansın sonunda, 30. Kuruluş Yılı Resepsiyonu gerçekleşti.

Konuşmacılar Fikri Toros ve Prof. Dr. Fatma Güven Lisaniler’e konuşmalarının bitiminde Asbank Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner, ASBANK’ın 30. kuruluş yılını simgeleyen birer anı plaketi takdim etti.

Taştan Altuner’in konuşması

ASBANK Yönetim Kurulu Başkanı Taştan Altuner, konferansın açılışında yaptığı konuşmada 12 Haziran 1986’da 1 şube 12 çalışanla çıktıkları yolda bugün ülke genelinde 10 şube, Asban Yatırım Şirketi ve Güven Sigorta ile birlikte toplam 176 personelle hizmetlerini sürdürdüklerini anlattı. 
Bankanın kurucusu Dr. Cemal Adademir’in Bankayı kurarken ortaya koyduğu “makul faizli kredi, makul komisyonlu finansal hizmet” vizyonunu koruyarak bugünlere ulaştıklarını, kazandıkça ülke ekonomisine kazandırdıklarını belirten Altuner, Ülkeleri

Kıbrıs’a kalıcı bir eser yaratmak için her türlü gayret ve özveriyi gösteren Dr. Cemal Adademir ve eşi Asiye Adademir’in kendi adlarına kurdukları eğitim vakfının ASBANK’ın en büyük hissedarı olduğunu, Vakfın her eğitim yılında 500 bin Türk Lirası tutarında karşılıksız burslarla okuma heves ve kabiliyetinde olan gençlerimize destek sağladığını kaydetti. 
Ailenin ikinci nesli Mustafa Altuner ve Altay Adademir’den 3.nesil olarak devraldığı Bankayı daha ileriye taşıma gayretlerini, Banka üst yönetim ve personeliyle kurumsallıktan ödün vermeden, halka en iyi finansal hizmeti vererek sürdürdüklerini ifade eden Altuner, çağın gerektirdiği teknoloji bankacılığı alt yapısına, şubelerin yenilenmesine, hayatı kolaylaştıracak ürün ve hizmetlerin sunulmasına ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Altuner konuşmasını şöyle tamamladı; “Kuşkusuz bankaların en önemli sermayesi halkın bankaya gösterdiği güvendir. Bu güven olmazsa bankalar yaşayamaz. Bu güveni sağlamak için finansal rasyoların iyi olması yetmez, bankacılık etik ilkelerine uygun ve şeffaf yönetim şarttır. Asbank bu yönde en güçlü bankalarımızdan biri olmaya devam edecektir”. Lha

Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur