1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 1001 Airport Mall gün sayıyor
1001 Airport Mall gün sayıyor

1001 Airport Mall gün sayıyor

“Yaşam ve eğlence merkezi” olarak planlanan AVM, Ercan Havaalanı ile büyük yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yonca kavşak yanında inşa ediliyor

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Lefkoşa’da 60 yıldır en önemli market, hediyelik eşya, ev tekstili ve züccaciye ürünlerinin ithalatçı ve satıcı firması olan M. Ali Rıza Özel & Sons Ltd. (1001 Group) tarafından inşa ettirilen 1001 Airport Mall’un sonbaharda hizmete gireceği bildirildi.

Konumu itibariyle, Ercan Havaalanı ana yolu üzerinde yer alan ve çevredeki yerleşim birimlerini birbirine bağlayan yonca kavşak üzerinde bulunan 1001 Airport Mall, “yaşam ve eğlence merkezi” olarak hizmet verecek. 1001 Airport Mall yetkilileri basın mensuplarına binayı gezdirirken bilgiler verdi.

Toplam proje alanı 80 bin metrekare olan 1001 Airport Mall, iki etaptan oluşuyor. Yapımı tamamlanmış ve kiralama çalışmaları sürdürülen birinci etabı, yapımına başlanmak üzere olan ve tamamlanma hedefi 2016 olan ikinci etap izliyor. 30 bin metrekare kapalı alan ve 16 bin metrekare kiralanabilir alana sahip birinci etapta, Tekzen, Burger City, Playland ve Bimeks ile yatırımcının kendi marketi 1001, toplamda kapladıkları 8 bin metrekare ile önemli markalar arasında. 50 bin metrekarelik proje ve 20 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla ve Türkiye’de bile henüz benzeri olmayan designer tarzı ile inşa edilecek olan 60 marka ve mağazalı ikinci etapta da çok önemli markalar şimdiden rezervasyonlarını yaptılar.

Ercan-Lefkoşa karayolunda, tüm Kuzey Kıbrıs kent karayollarının kesişme noktası olan Yonca Kavşağı’nda yer alan 1001 Airpot Mall bu özellikleri ve 100 marka ve mağazası ile ülkede ilginç bir çekim noktası olacak. Projenin bünyesinde hayvanat bahçesi, yeşil alanlar, su oyunları, sinema, lunapark gibi eğlence ve rekreasyon alanları da bulunacak.

1001 Airpot Mall’ un geliştirme, kiralama ve yönetimi ülkemizin en köklü AVM yönetim firmalarından olan ve son yıllarda özellikle yurt dışı faaliyetleri ile deneyimini başka ülkelere taşıyan Martı Group tarafından yapılacak. Yerleşik 500 bin sezonluk 1.5 milyon nüfusu olan Kuzey Kıbrıs, turizm, eğlence ve eğitim alanlarındaki çekici özellikleriyle perakende için de umut vadeden bir pazar. Batı kültürü ile Türk geleneklerinin sentezi olan toplumsal yapısı, Türkiye ve uluslararası markaların çok güçlü bir talep görmesini sağlıyor.

1001 Airport Mall, bulunduğu Lefkoşa’nın yanında, Girne, Mağusa, Lefke ve Güzelyurt kentlerine de, bulundukları ortalama 30 kilometrelik kısa mesafelerde hizmet verecek.1001 markası ile Kuzey Kıbrıs ticaretinde geleneksel lider olan Özel ailesinin ülkede süpermarket ve züccaciye konularında halen değişik büyüklüklerde 12 perakende mağazası bulunmakta.

İstanbul ve Ankara’ dan sadece 1 saat 15 dakikalık bir uçuş ile ulaşılan ve yaz kış güzellikler ile dolu bu coğrafyada yer almak için ülkemiz markaları yoğun ilgi gösteriyorlar. Kuzey Kıbrıs’a yeni bir tat, yeni bir heyecan katması beklenen AVM ülkede heyecan ile bekleniyor.

Bu haber toplam 10690 defa okunmuştur