1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. YENİDÜZEN vatandaşın nabzını tuttu
YENİDÜZEN vatandaşın nabzını tuttu

YENİDÜZEN vatandaşın nabzını tuttu

YENİDÜZEN, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili vatandaşın nabzını tuttu, beklentilerini sordu

A+A-

Ayşe Güler

Ülkemizde Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine 10 ay kaldı.

Siyasi partiler, seçimlerle ilgili aday belirleme sürecine girmeye başladı. YENİDÜZEN, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili vatandaşın nabzını tuttu, beklentilerini sordu.

YENİDÜZEN’e konuşan birçok vatandaş, seçimden umutsuz olduğunu belirtti.

Vatandaşlar, siyasete olan güvenlerinin sarsıldığını dile getirerek, şeffaf bir yönetim anlayışı için sandığa gittiklerini kaydetti.
Bazı vatandaşlar ise cumhurbaşkanının halkla iç içe olması gerektiğini savundu.

Müzakerelerle ilgili halkın yeterli bilgiye sahip olmadığını da belirten vatandaşlar, cumhurbaşkanının görüşmelerle ilgili daha çok bilgi paylaşması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşların birçoğu ise Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye tarafından ‘yönetildiğini’, cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin bu durumun değişmediğini öne sürdü.

Vatandaşlar ne dedi?

Nihat Taşel: “Seçimlerden umutsuzum.  Seçilecek olan cumhurbaşkanının Kuzey Kıbrıs’ta söz sahibi olabileceğine inanmıyorum. Ülkede Türkiye ve Elçilik ne derse o uygulanıyor”

Mustafa Besim:  “Şu anda siyaset her alana karışmış durumdadır. Bu yüzdende vatandaş siyaset ve siyasetçiye güvenmiyor. Birçok vatandaşta bu durum yüzünden ciddi bıkkınlık vardır. Cumhurbaşkanı kim seçilirse seçilsin, müzakere masasında olumlu sonuç alınacağını düşünmüyorum”

Salih Şenol: “Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili umudumu kaybetmedim. Ancak beklentilerimizin de hayata geçtiğini söyleyemem. Bir vatandaş olarak daha şeffaf bir cumhurbaşkanının başa gelmesini talep ediyorum. Vatandaşların güveninin tekrardan kazanılması adına bu durumun çok önemli olduğuna inanıyorum.”

Ahmet Pastırmacıoğlu: “Ülkedeki statüko devam ettiği sürece gelen ve giden cumhurbaşkanlarının hepsi yerinde sayar. Yeterli ekonomik yapı ve bağımsızlık oluşmadığı sürece sağ ya da sol partiden olduğu fark etmez, tüm cumhurbaşkanları birbirlerine laf atar. Bu durumdan da vatandaşın ortada kaldığını düşünüyorum. Ülkedeki söz sahibi Ankara’dır. Bu yüzden de Kıbrıslı Türkler günden güne erimektedir. Seçimlerden umutsuzum”

Tılsım Raif: “Ülkeyi kendi seçtiğimiz cumhurbaşkanının yönettiğine inanmıyorum. Türkiye tarafından yönetiliyoruz.  Kuzey Kıbrıs’ta siyasi bir yönetim yoktur. Her seçimde bir vatandaş olarak irademi sandığa yansıtıyorum. Ancak seçimlerden umutsuzum.”

Fehmi Soykan: “ Halk, şeffaf bir yönetim istiyorum. Seçilecek cumhurbaşkanı bu noktadan hareket etmelidir. Halkla, iç içe bir diyalog sergilemeli, bu konuda adım atmalıdır. Müzakereler, uzun zamandır devam ediyor. Ancak halk masada neler konuşulduğunu bilmiyor. Böyle adımların atılması, vatandaşların siyaset ve siyasetçiye olan güvenini geri kazandırır. Herkese eşit muamele yapılmasını istiyoruz”

İrfan Aktunç: “Seçimlerden en büyük beklentim şeffaf bir yönetim anlayışının geri gelmesidir. Yapılanların ayni olmamasını istiyorum. “

Zehra Cengiz: “Ülkenin bağımsızlığını, Kıbrıs halkının bağımsızlığını düşünen bir cumhurbaşkanı adayı çıkarsa oyumu ona vereceğim. Antiemperyalist bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Bağımsızlık mücadelesini halkla birlikte veren bir cumhurbaşkanının ülkenin başına geçmesini talep ediyoruz”

Bu haber toplam 3102 defa okunmuştur