1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu
Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu

Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP – UG)Girne Milletvekili Dr. Ergün Serdaroğlu, ülkede ilk kez halkın yanlışa “yanlıştır” dediğini belirtirken; halkın doğru hareket ederek, gerçekleştirilen yanlış icraatlara onay vermediğini açıkladı.

A+A-

“Kaybedecek zaman yok”

Tanju KONURALP

Demokrat Parti – Ulusal Güçler (DP – UG)Girne Milletvekili Dr. Ergün Serdaroğlu, 28 Temmuz Erken Seçimi’ni değerlendirdi, seçimde Ulusal Birlik Partisi’nin ciddi bir tepki topladığına işaret etti.
Serdaroğlu, YENiDÜZEN’e açıklamalarda bulunarak, “ülkede ilk kez halk, yanlışa yanlıştır dedi” şeklinde konuştu. Yeni kurulacak olan koalisyon hükümetinin her halükarda ülke çıkarları için çalışması gerektiğine de vurguda bulunan Serdaroğlu, hükümetin kurulması konusunda ise kaybedecek zaman bulunmadığına işaret etti.

“Halk ilk kez yanlışa yanlış dedi”
Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP – UG)Girne Milletvekili Dr. Ergün Serdaroğlu, 28 Temmuz erken seçim sürecinin, oldukça güzel bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Ülkede ilk kez halkın yanlışa “yanlıştır” dediğini belirten Serdaroğlu, halkın doğru hareket ederek, gerçekleştirilen yanlış icraatlara onay vermediğini açıkladı.

“UBP içerisinde sürekli itiraz ettik”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinde yer aldıkları sırada; petrol dolum tesisi, Ercan ihalesi gibi konulara sürekli karşı çıktıklarını dile getiren Serdaroğlu, yapılan ikazlara kulak asılmadığını ve bu nedenle de kendilerini tepki koyduğunu hatırlattı. İki yıllık kurultay süreci içerisinde de halkın yıpratıldığını ve tüm kurumların verimsiz hale geldiğini ifade eden Serdaroğlu, Kıbrıs Türk Toplumu’nun 4 yıllık bir kayıp yaşadığının altını çizdi.

“Zaman harcama lüksümüz yok”
Nasıl bir koalisyon kurulabileceği konusunda ise en önemli konunun hızlı karar verilmesi olduğuna dikkat çeken Serdaroğlu, derhal bir koalisyon hükümetinin kurulmasının hayati olduğuna işaret etti. Kurulacak koalisyon hükümetinin ise derhal halkın çıkarları doğrultusunda icraatları hayata geçirmesi gerektiğine vurgu yapan Serdaroğlu, “Kimsenin zaman harcamak gibi bir lüksü yok. Tüm partilerin bu yönde hareket etmelidir” çağrısında bulundu.

“Ülkenin UBP’ye de ihtiyacı var”
UBP ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Serdaroğlu, ülkenin UBP’ye de ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle yenilenen UBP’nin derhal kendini toparlaması gerektiğini açıkladı. Artık tüm partilerin koltuk sevdasını bırakıp, ülke çıkarları doğrultusunda çalışmaları gerektiğinin altını çizen Serdaroğlu, yeni ve düzgün bir UBP’nin de bu süreçte önemli olduğuna dikkat çekti.

“Konjektürde neler olur bilinmiyor”
UBP’ye geriye dönüş ihtimali olup olmadığı yönündeki soruya ise Serdaroğlu, şu anda böyle bir konunun mevzu bahis edilemeyeceği ifadesinde bulundu. Şu an itibarı ile tek önemli konunun halka hizmet olduğuna işaret eden Serdaroğlu, önemli olanın bu olduğu yönünde ifadede bulunurken, “konjektürde neler olacağı bilinmiyor” şeklinde konuştu.

“İlk kez böyle bir şey yaşandı”
UBP Genel Başkanı ve eski Başbakan İrsen Küçük’ün sandıkta seçilmemesi konusunda ise Serdaroğlu, “Ülke tarihinde ilk kez böyle bir şey oldu. Demek ki çok büyük bir icraatsızlık söz konusuydu ve halk da buna göre bir tepki ortaya koydu” ifadesinde bulundu.

“Yeni yüzlerden dolayı memnunum”
Meclis’e yeni giren milletvekilleri konusunda da bir değerlendirmede bulunan Serdaroğlu, “yeni arkadaşların ülkeye faydalı olacaklarından hiç şüphem yok” şeklinde konuştu. Ülkede böylesi bir değişimin gerekli olduğuna vurgu yapan Serdaroğlu, geleceğin daha dinamik bir kadronun elinde olduğuna işaret etti.

“Çözüm istiyoruz”
Yeni hükümet ile birlikte ülkedeki çözüm ihtimalleri hakkında da bir değerlendirmede bulunan Serdaroğlu; Hükümet, Cumhurbaşkanı ve Türkiye’nin ortak bir bakış açısı ile çözüme büyük ölçüde bir adım atabileceği yönünde yorumda bulundu. Ülkede keşfedilen petrol ve doğalgaz yataklarının, çözüm sürecine olumlu etkileri olacağını vurgulayan Serdaroğlu, “çözüm istiyoruz” açıklamasında bulundu.

“Ne olursa olsun ilk iş meclis”
Meclis’te bulunan doktorlar konusuna da değinen Serdaroğlu, doktorların halk ile en çok temas kuran ve en çok tanınan bireyler oluşu sebebi ile seçim süreçlerinde avantajlı olduklarını açıkladı. Ancak geçmiş hükümet döneminde de birçok doktor bulunmasına rağmen; sağlık yasası konusunda bir icraat gerçekleştirilemediğinin de altını çizen Serdaroğlu, “böyle de bir ironi söz konusu” şeklinde konuştu. Meclise giren kişilerin -doktor veya avukat- ilk olarak meclisin çıkarlarını düşünmesi gerektiğine vurgu yapan Serdaroğlu, yeni kurulacak olan meclisin bu yönde hareket etmesi temennisinde bulundu.

Bu haber toplam 2359 defa okunmuştur