1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu
Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu

Yenidüzen, Girne vekillerine seçim sonuçlarını sordu

CTP – BG Girne Milletvekili Abbas Sınay, seçim sürecini seçim sonrası yaşanacaklar konusunda bir değerlendirmede bulunurken; koalisyon konusunda DP – UG’nin daha yakın bir ihtimal olduğuna işaret etti.

A+A-

“Şeffaf ve temiz siyaset”

CTP – BG Girne Milletvekili Abbas Sınay, seçim sürecini seçim sonrası yaşanacaklar konusunda bir değerlendirmede bulunurken; koalisyon konusunda DP – UG’nin daha yakın bir ihtimal olduğuna işaret etti.

Tanju KONURALP


Tarihin en önemli seçimlerinden birisi olarak görülen 28 Temmuz Erken Seçimleri sonrasında, CTP – BG Girne Milletvekili Abbas Sınay, seçim sürecini seçim sonrası yaşanacaklar konusunda YENiDÜZEN’e değerlendirmede bulundu, koalisyon konusunda DP – UG’nin daha yakın bir ihtimal olduğuna işaret etti.
28 Temmuz erken seçimlerindeki katılımın beklenenin üzerinde gerçekleştiğine değinen Girne Milletvekili Abbas Sınay, genelde yüzde 70 bir katılımın gerçekleştiğini ve bunun memnun edici bir sonuç olduğuna vurgu yaptı. Ülkede hiçbir seçimin yüzde 80 sınırını aşmadığını belirten Sınay, katılım yönünden oldukça tatmin olduklarına işaret etti.

“Eski ve yeni vekiller harmanlanmalıdır”
Seçilmiş olan yeni mecliste yarı yarıya bir değişim olduğuna işaret eden Sınay, yeni ve eski vekillerin bir arada harmanlanması sonucunda, ülkenin geleceği ile ilgili kararların verileceğine olan inancını ortaya koydu. UBP Hükümeti’nin ülkede yarattığı kaos ve güvensizlik ortamına da değinen Sınay, bu duruma karşın yapılan ve yeni yüzler, karma oy gibi propagandaları içeren hareketlerin etkili olduğunu; halkın da bu yönde hareket ettiğini ifade etti.

“DP – UG ile koalisyona taban olumlu bakıyor”
Ne tür bir koalisyon oluşabileceği sorusuna ise Sınay, parti tabanının DP – UG ile kurulacak bir ortaklığa olumlu baktığını açıkladı. UBP ile bir koalisyon kurulmasına ise tabanın henüz sıcak bakmadığını belirten Sınay, ihtimallerin CTP – BG ile DP – UG koalisyonları üzerinde toplandığına işaret etti.

“CTP – BG daha da tecrübeli” 
Geçmişteki CTP – DP koalisyonu ile ilgili yaşanan olumsuzluklara bir göndermede bulunan Sınay, CTP – BG’nin daha da tecrübeli bir parti haline geldiğini ve bu deneyimler ile başarılı işler çıkaracağını vurguladı. Hükümetin bu yönde sivil toplum örgütleri ve halk ile daha da fazla paylaşım içerisinde hareket edeceğine vurgu yapan Sınay, şeffaf ve temiz siyaset konusunda istikrarın korunacağının altını çizdi.

“Seçim sonuçlarını siyaset bilimciler incelemelidir”
Tüm ülkeye yaşattığı kurultay süreci, kaos, belirsizlik, güvensizlik ve ikiye bölünmesine rağmen Ulusal Birlik Partisi’nin, yine de yüzde 27 oy alabildiğine dikkat çeken Sınay, 2009 yılında ise hiç konuşmadan yüzde 45 oranında oy aldıklarını ve bu durumun siyaset bilimciler tarafından incelenmesinin gerektiğini belirtti.

“Kıbrıs sorunu ile ilgili umutlar var”
Kıbrıs sorununun, tüm sorunların anası olduğuna dikkat çeken Sınay, Akdeniz’de bulunan petrol ve doğalgaz yataklarının; çözüme olumlu bir etkide bulunacağı yönünde umutlu olduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk halkının tek çıkış yolunun iki eşit kurucu devletten oluşan bir federasyon olduğuna işaret eden Sınay, bu durumun ise tek uluslar arası kimlik, tek vatandaşlık ve tek egemenlik ile olacağı yönünde açıklamada bulundu.

Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur