1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. SEÇİMİN ARDINDAN GEÇİTKALE
SEÇİMİN ARDINDAN GEÇİTKALE

SEÇİMİN ARDINDAN GEÇİTKALE

İlk kez Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler adayının, (CTP-BG) Geçitkale Belediye Başkanlığı’nı kazanması ile Belediye Başkanlığı’nı devir alan Hasan Öztaş, belediyeye bağlı olan yedi bölgede çalışmalara hızla başladı.

A+A-

Tanju KONURALP
İlk kez Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler adayının, (CTP-BG) Geçitkale Belediye Başkanlığı’nı kazanması ile Belediye Başkanlığı’nı devir alan Hasan Öztaş, belediyeye bağlı olan yedi bölgede çalışmalara hızla başladı. Geçitkale, Sütlüce, Çamlıca, Nergisli, Mallıdağı, Yamaçköy ve Çınarlı bölgelerinin bağlı bulunduğu Geçitkale Belediyesi Başkanı Öztaş, ilk iş olarak su ve çevre düzenlemesi konusuna eğildi.
YENİDÜZEN, görevi yeni devir alan Hasan Öztaş ile seçim süreci ve Geçitkale Belediyesi’nin durumu hakkında gerçekleştirdiği söyleşide, mevcut durum ve projeleri görüştü.

“Üç buçuk yıllık çalışmanın eseri”
Geçitkale bölgesi halkının sürekli olarak kendisini belediye başkanı olması yönünde teşvik etiğini dile getiren Öztaş, İlk olarak 2010 seçimlerinde belediye başkanlığına aday olduğunu ve bu dönemde 16 oyluk bir farkla seçimi kaybettiğini hatırlattı. Seçim dönemi sonrasında, çalışmalarına daha da ağırlık verdiğini dile getiren Öztaş, üç buçuk yıl süren ciddi çalışmalar sonunda, halk tarafından belediye başkanlığı görevine layık görüldüğünü kaydetti.

“Birçok zorlukla mücadele ettik”
Seçim döneminde birçok zorlukla mücadele etmek durumunda kaldığını ifade eden Öztaş, kendisinin en önemli rakibi olan Olsan Oran’ın; eski Başkan Kıvanç Buhara’nın büyük bir desteği ile seçim çalışmalarını yürüttüğünü öne sürdü. Geçitkale Belediyesi’nin tüm imkanlarının, Oran’ın kazanması yönünde kullanıldığını iddia eden Öztaş, yine ekonomik olarak da çok büyük destek gören Oran’ın karşısında bu zaferi elde etmenin, kendisi için ayrıca bir zafer olduğunu belirtti.

“Mazbata almadan göreve gelmek zorunda kaldım”
Geçitkale Belediyesi’nin, seçim sonrası durumunun oldukça kötü olduğuna işaret eden Öztaş, insanların dokuz günde bir su alabildiğini ve bazı köylere ise hiç su gitmediğini belirtti. Durumun böyle olması ile gayri resmi olarak, mazbata almadan belediye işlerine yoğunlaştığını açıklayan Öztaş, ilk olarak su sorununun çözülmesi yönünde çalışma başlattığını kaydetti.

“Üç haftada birçok iş başardık”
Göreve başladığı üç haftalık süre içerisinde, oluşturulan su birimi ile bölgedeki su sorununun yüzde yetmiş oranda azalmasını sağladıklarını kaydeden Öztaş, ek mesailerle insanlara su dağıtımı yapıldığının altını çizdi.
Yine personel ve araç konusunda ciddi sıkıntıların var olduğu belediyede, öncelikle personel görevlendirilmesi ve disiplinli çalışma konularının ele alındığını ifade eden Öztaş, daha sonra ise çalışmayan araçlar konusunda adımlar atıldığını vurguladı. Genel hizmet anlamında ise ev, logar ve ağılların ilaçlanması çalışmalarına başlandığını dile getiren Öztaş, Temmuz sonuna kadar tüm bölgelerin ilaçlanmasının tamamlanacağı bilgisini verdi.

“Mezbahanın kapatılmasını sağladık”
Hiçbir sağlık koşuluna uymadığı halde aktif olarak kullanılan mezbahanın, meclis kararı ile kapatılmasına da ön ayak olduklarını ifade eden Öztaş, mezarlıklar ve camilerin bakımı konusunda gerekli girişimlerin başlatıldığı bilgisini verdi.

“2 milyon TL borçla devir aldık”
Geçitkale Belediyesi’ni devir aldığında, iki milyon TL’lik bir borcun var olduğunu belirten Öztaş, bu borçların, çalışanların iki yıllık sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemeleri ile çevre esnaf ve devlete olan borçlar olduğunun altını çizdi. Yine çalışanların 1 Mayıs ve bayramlık ödemelerinde de ciddi gerilikler tespit edildiğine işaret eden Öztaş, bu hafta itibarı ile sosyal sigorta ödemelerinin başlatılacağının altını çizdi.

“Dört yılsonunda tam randımanlı bir belediye”
Geçitkale Belediyesi’nin bütün sorunları ele alındığı zaman Öztaş, temel hizmetlere dahil olan çöp, yol, su ve aydınlatma gibi konuların, birkaç ay içerisinde düzene gireceğini açıkladı. Temel hizmetler dışındaki konularda ise iki yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Öztaş, toplam dört yılın sonunda ise tam randımanlı çalışan, dört dörtlük bir Geçitkale Belediyesi’nin hayat bulacağı bilgisini verdi.

-------------------


Geçitkale halkı ne dedi? 

Veli Uğurlu
Geçitkale ve bağlı olduğu bölgelerde yaşanan birincil sorun su sorunudur. Yine çevre sorunu da su sorunun arkasından gelmektedir. Belediye başkanımızdan öncelikli beklentimiz, bu sorunların düzeltilmesidir ki; üç haftalık süreçte, bu yönde çalışmalar yapıldığına şahit oluyoruz. Yine geçmişte verimli çalışmayan belediye personelinin, disiplinli olduğu ve çok daha verimli çalışmaya başladığı, görülen gerçekler arasındadır. Başkan Öztaş’ın, görev süresi boyunca başarılarını arttırarak devam ettireceğine inanıyoruz.

Mehmet Hacıömer
Belediye Başkanımız Hasan Öztaş’tan, öncelikli olarak eşit ve düzenli bir belediyecilik yapısı bekliyoruz. Temizlik ve çevre düzenlemeleri başta olmak üzere, yol ve mezar konularında da girişimler bekliyoruz ki; şimdiden bir şeylerin yapıldığını görüyoruz. Kısacası yeni başkanımıza, görevini hakkı ile yapacağı yönünde güveniyoruz.

İsmail Kahveci
Geçitkale ve bağlı bulunan bölgelerin en büyük sorunu olan su kaynağı konusu, tüm halkın acil konusudur. Bu yönde başkanın çalışmalara başladığını biliyoruz. Üç hafta öncesine kadar dokuz günde bir gelen su, bu gün dört günde bir gelmeye başladı. Yine temizlik konusunda da, geçmişte görmediğimiz işler görmeye başladık. Kısacası, aylardır süren yıkım düzelmeye başladı diyebiliriz. Başkan Öztaş’tan bir beklentimizde, bölgede bulunan sinemanın, tekrardan kazandırılmasıdır. Umarız bu da yapılacak projeler arasında yer alır.

Hasan Görçek
Yıllardan beri, kötü yönetim sayesinde yıkıma dönen Geçitkale ve bağlı bulunduğu bölgeler, yeni bir dönem umudu ile ele alınmaya başlandı. Bu noktada Başkan Öztaş’a sabır dilerim. Çöpünden suyuna, alt yapısından mezarlıklara kadar birçok sorunla başa çıkmak durumda kalan Öztaş’ın, tüm bu görevleri hakkı ile yerine getireceğine inanıyorum.

İbrahim Gamar
Bunca yıldır yapılması gereken ve yapılmayan birçok iş var. Yıllarca biriken bu işler, yeni başkana kaldı. Ancak gördüğümüz kadarı ile başkan, göreve başladığı üç hafta içerisinde, sorunlarla mücadelede, az da olsa bir ilerleme kaydetti. Umarız ilerleyen dönemlerde, gerekli tüm sorunlar ile başa çıkar ve bizler de hak ettiğimiz bir Geçitkale’de yaşama şansını elde ederiz.

Bu haber toplam 3100 defa okunmuştur