1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Rektör Yükselen LAÜ’de çıtayı yükseltti
Rektör Yükselen LAÜ’de çıtayı yükseltti

Rektör Yükselen LAÜ’de çıtayı yükseltti

Mehmet Ali Yükselen, doğup büyüdüğü Lefke’ye 3 yıl önce LAÜ Rektörü olarak döndü. Üniversite son 3 yılda öğrenci sayısını neredeyse ikiye katladı. Yükselen “Daha yürüyecek yolumuz var. Hedef 10 bin öğrenci, öğrenci çeşitliliği, kaliteli bir üniversite” di

A+A-

• LAÜ’de kaliteye önem verdiklerini vurguluyor Yükselen ve Washington merkezli bir akreditasyon kuruluşu tarafından denetlendiklerini anlatıyor. Ayrıca ‘Araştırma Fonu’ adı altında akademik araştırmalar için kaynak yarattıklarını ve bunun ülkemizde bir ‘ilk’ olduğunu söylüyor…

• Kanal SİM’e konuşan Mehmet Ali Yükselen, vizyonunda Lefke’yi her şeyiyle bir ‘öğrenci kenti’ yapmak olduğunu söylüyor, bunun için yerel ve merkezi yönetimle, okul yönetimiyle birlikte hareket etmenin önemine işarete ediyor…

Lefke Avrupa Üniversitesi son 3 yılda öğrenci sayısı bakımından yüzde 100’e yakın bir artış sağladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen gelişmenin devam ettiğini belirtti ve “Hedefimiz öğrenci çeşitliliği ve 10 binin üzerinde öğrenciyle Lefke’yi tam bir üniversite kenti yapmak” dedi.

Ülkemizin en Batısı’ndaki üniversite olma özelliğini de taşıyan Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni Samiş Özuslu’ya verdiği özel röportajda üniversitenin gelişim süreci, yüksek öğrenim sektörü ve kendisinin de doğup büyüdüğü Lefke bölgesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Üç yıl önce getirildiği Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörlüğü göreviyle ilgili konuşurken duygulanan Yükselen, “Doğduğum yerde görev yapmaktan dolayı çok mutluyum. İnsanın toprakları içerisinde çalışması çok iyi ve faydalı olmak adına 3 yıldır gayret içinde uğraşıyoruz” dedi.

LAÜ ‘EŞİK NOKTASI’NI AŞTI

LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen, yüksek öğrenim kurumlarının ayakta durabilmesi için ‘eşik noktası’ dediği sayıda öğrenci kapasitesine ulaşması gerektiğine işaret etti ve “Biz bu eşik noktasına ulaştık. Ama daha yolumuz var. Önümüzdeki yıl öğrenci sayısı 8 bine çıkacak” dedi. Yükselen, bir araştırmaya göre üniversitenin ekonomiye katkısının yılda 180 milyon TL olduğunun hesaplandığını da söyledi.

YÜZDE 80 ÖĞRENCİ TÜRKİYE’DEN

Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen, üniversitedeki öğrenci dağılımıyla ilgili bilgiler de verdi. Buna göre Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki öğrencilerin yüzde 80’i Türkiye’den gelirken, yabancı öğrencilerin oranı yüzde 11… Okulda yüzde 9 oranında da KKTC vatandaşı öğrenci var.
Rektör Yükselen, önümüzdeki yıldan itibaren üçüncü ülkelerden gelen öğrencilerin oransal olarak yükseleceğini belirtti. Yükselen, KKTC üniversitelerinde öğrenci sayısının artmasında en büyük payın Türkiye Yüksek Öğretim Kurumu-YÖK’e ait olduğunu da vurguladı.

WASHINGTON’DAN AKREDİTASYON

Yükselen, öğrenci sayısının bir yere kadar önemli olduğunu da kaydetti ve ‘kalite’nin önemine vurgu yaptı. Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen, bu amaçla Washington merkezli bağımsız bir kurum vasıtasıyla akreditasyon işlemlerine hız verdiklerini açıkladı.

BİR İLK: ARAŞTIRMA FONU

Okulun kaliteye verdiği önemi anlatırken akademisyenlere yönelik bir ‘Araştırma Fonu’ oluşturduklarını da açıklayan Yükselen, bunun ülkemizde bir ‘ilk’ olduğunu söyledi. Rektör Yükselen, ‘yeterli bir miktar’da olduğunu söylediği fona yapılan başvuruların bilimsel bir kurul tarafından değerlendirildiğini belirtti. Yükselen, ‘bilimsel makale’ yayımlama konusunda da bütün akademisyenlerin çaba sarf ettiğini, akreditasyon sürecinde bunun zaten kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu da vurguladı.

ÖĞRENCİ DOSTU BİR ÇEKİM NOKTASI

Lefke Avrupa Üniversitesi’nin bir trend yakaladığını ve bunda herkesin katkısı olduğunu anlatan Rektör Yükselen, üniversitenin 3-4 yıl içerisinde gelişip daha da oturacağını, gelişim için kapasite artırımı ve doğru tanıtımın önemli olduğunu kaydetti. Yükselen, gerek Mütevelli Heyeti, gerekse yerel ve merkezi yönetimin desteğinin önemine işaret ederek “İşbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Öğrenci dostu bir çekim noktası olması için çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜME SAĞLIKLI OLMALI

Üniversitenin büyümesiyle birlikte bölgede emlak fiyatlarının yükseldiğini, barınma ihtiyacının arttığını ifade eden Mehmet Ali Yükselen, doğru yapılaşmanın önemine vurgu yaptı. Bu konuda Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın kaygılarını paylaştığını ifade eden Yükselen, büyümenin sağlıklı olması gerektiğini söyledi. Yükselen, bununla birlikte gelişimin ‘olmazsa olmaz’ olduğunu da belirtti.

Bu haber toplam 8138 defa okunmuştur