1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Nereye derlerse, ORAYA YAPARIZ'
Nereye derlerse, ORAYA YAPARIZ

'Nereye derlerse, ORAYA YAPARIZ'

“Şu anda devam eden savaşın içinde olmak istemiyorum” diyen Emrullah Turanlı, “Biz Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları’nın emirlerine sadık kalacağız, nereye derlerse oraya yapacağız” şeklinde konuştu.

A+A-

YENİDÜZEN’e konuşan Ercan’ın işletme hakkı sahibi, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı yeni Ercan binası ve pistiyle ilgili  topu Ulaştırma ve Çevre bakanlıklarına attı

Meltem SONAY

Ercan Havalimanı’ndaki yeni proje ve sonrasında çıkan ‘binlerce ağaçların kesileceğine ilişkin tartışmalar’ın içerisinde olmak istemediğini ifade eden işletme sahibi Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, topu Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları’na attı.
“Şu anda devam eden savaşın içinde olmak istemiyorum” diyen Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, “Biz Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları’nın emirlerine sadık kalacağız, nereye derlerse oraya yapacağız” şeklinde konuştu.
Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, ‘bu konuları’ iki yıldır ilgili kurum ve kuruluşlarla görüştüklerini, birçok öneri ve proje yaptıklarını ancak başarılı olmadıklarını söyledi.

“Ulaştırma Bakanlığı ağaçları oradan kaldırmasın ve yeri bize teslim etsin”
“Biz bir an önce iş yapmak istiyoruz” diyen Emrullah Turanlı, halkın kendilerini anladığını ancak yetkililere kendilerini anlatamadıklarını savundu.
Detaylı bilgiyi Ulaştırma Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı’ndan alınması gerektiğini ifade eden Turanlı, “Geçende temeli attığımız gibi, Ulaştırma Bakanlığı’ndan ağaçları oradan kaldırmasını ve yeri bize teslim etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Benim her gün milyonlarca dolar zararım var. Hükümet’in sorunu… Halletsin”
Söz konusu yerin teslim edilmemesi nedeniyle problem yaşadıklarını ifade eden Emrullah Turan, “Benim her gün milyonlarca dolar zararım var. Hükümet’in sorunu… Halletsin. Biz bilgi ve becerilerimiz doğrultusunda Kuzey Kıbrıs Halkı’nın lehine bütün önerilerimizi kendilerine sunduk. Tüm önerilerimiz bakanlıkta” dedi.
Ercan Havalimanı ile ilgili önerilerini sorduğumuz Turanlı, “Özellikle terminal binası için önerilerimiz var ama pist için de var” derken, detay vermekten kaçındı, Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları’nı işaret etti.

“Biz iki yıl içeriye giremedik… Ne kadar ağaç olduğunu ilgili bakanlıklar bilir”
Ne kadar ağacın sökülmesinin söz konusu olduğuna ilişkin soru üzerine de “En doğruyu Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları bilir… Doğru onlarda. Bizim araziye girip tespit şansımız bile yok. Biz 2 yıl içeriye giremedik, kısmen temelden sonra girebildik” diyen Emrullah Turanlı, bugüne kadarki çalışmalarını haritalardan yürüttüklerini ifade etti.

“Nereye derlerse oraya yapacağız”
“Şu anda devam eden savaşın içinde olmak istemiyorum” diyen Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, “Biz Ulaştırma ve Çevre Bakanlıkları’nın emirlerine sadık kalacağız, nereye derlerse oraya yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2785 defa okunmuştur