1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. LAPTA YEREL SEÇİME DOĞRU
LAPTA YEREL SEÇİME DOĞRU

LAPTA YEREL SEÇİME DOĞRU

“Lapta Belediye’sinde ‘şeffaf’ bir yönetim yoktur. Belediye Başkanı Fuat Namsoy ‘kapalı kapılar’ ardında çalışıyor”

A+A-

CTP-BG Lapta belediye başkan adayı Harper Bahadi, bölgede vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için göreve talip olduğunu açıkladı: 

“Üretime dayalı belediyecilik”


Ayşe GÜLER

CTP-BG Lapta belediye başkan adayı Harper Bahadi, “20 yılın sonunda bölgede gelinen nokta bellidir. Başkanın Lapta ve bölgesini geliştirmek gibi bir vizyonu yoktur” şeklinde konuşarak,  “Ben vatandaşlara geleceklerinin daha güzel olacağı, üretiminin destekleneceği, işsizlerin iş bulacağı bir belediyecilik vaat ediyorum. Hem belediye çalışanlarının hem de hizmet alan vatandaşların daha mutlu olacağı bir belediye sözü veriyorum” dedi.

Belediyenin şu anda ‘şeffaf’ bir şekilde yönetilmediğini savunan Bahadi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un ‘kapalı kapılar’ ardında çalıştığını kaydetti.

Bahadi, belediyede ‘adaletli’ bir yönetimin olmadığını da vurgulayarak, belediye çalışanlarının yaklaşık bir buçuk yıldır Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yatırılmadığını aktardı.

Belediyenin 1 milyon 207 bin 304 TL Sosyal Sigorta, 587 bin 844 TL İhtiyat Sandığı, 436 bin 450 TL’de Maliye Gelir Vergisi borcunun bulunduğunu söyleyen Bahadi, söz konusu rakamların İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan alındığını kaydetti.

Bahadi, belediye su kuyularının Aralık ayı sonuna kadar 4 milyon 750 bin TL, arıtma tesisi ve elektrik kuyuların borcunun ise 5,5 milyon TL olduğunu dile getirdi.

“Başkan bu borcun geçmişten kaldığını iddia ediyor. Ama ben sordum, köyler Lapta Belediyesi’ne bağlandığında su kuyularının borcu olmadığını öğrendim” diyen Bahadi, belediye başkanı Namsoy’un borçlarla ilgili‘şeffaf’ davranması gerektiğini vurguladı.

Bahadi, başkanın belediye imkanlarını kendine avantaj sağlamak adına kullandığını da öne sürdü.

 

“Çalışanlar, ‘baskıcı’ anlayışa maruz kalıyor”

Lapta ve civar köylerde kalan vatandaşların vergilerinin karşılığını alamadıklarını ifade eden Bahadi, bununla birlikte belediye personelinin de ciddi sorunlar yaşadığını aktardı.

Bahadi, belediye personelinin oldukça düşük maaşa çalıştıklarını ve ‘baskıcı’ bir anlayışa maruz kaldıklarına dikkat çekti.
“Belediyede çalışanların özgürce sendika seçme hakkı yoktur” diyen Bahadi, “Personel, geçtiğimiz yıllarda referandum yaparak, başka bir sendikaya geçmeyi düşündüler. Başkan çalışanlara ‘beğenmeyen çeksin gitsin, kapı ordadır’ yaklaşımında bulundu” şeklinde konuştu.

“Sendika, başkanın sendikasıdır”

Bahadi, belediyede yetkili sendikanın ‘çalışanların değil, başkanın sendikası’ olduğunu kaydederek, sendikanın çalışanların haklarını savunmadığını vurguladı.
Belediye personelinin sendikadan dolayı ciddi rahatsızlık yaşadığını açıklayan Bahadi, belediye başkanı seçilmesi halinde çalışanlara istediği sendikaya üye olmaları için referandum hakkı vereceğini aktardı.
Bahadi, “belediye başkanının kendi seçilmesi için harcadığı kaynakların bir miktarı çalışanlara bir miktarı da yatırımlara yansıtılacak” dedi.

-------------------------------------------------

“Vatandaşlardan toplanan vergilerle ne yapılıyor?”

Bahadi, belediye tarafından hayata geçirilen yatırımların TC Yardım Heyeti ve Avrupa Birliği’nden alınan kaynaklarla yapıldığını savundu.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un vatandaşlardan alınan vergi ve belediye bütçesiyle ne yapıldığını açıklaması gerektiğine dikkat çeken Bahadi, bu konuda bölgede huzursuzluk yaşandığını ifade etti.

---------------------------------------------------


“Üretime dayalı belediyecilik”

Bahadi, bölgede ciddi sıkıntılar yaşandığını, görevi devralması halinde ‘üretime dayalı’ belediyeciliği hayata geçireceğini kaydederek, “Ot kesip, taş duvar yapan belediyecilik hayal etmiyorum” şeklinde konuştu.
Bahadi, buna yönelik olarak proje hazırlıklarının devam ettiğini, ilerleyen günlerde projeler ile ilgili açıklamada bulunacaklarını dile getirdi.

“Çeşmelerden paslı ve tuzlu su akıyor”

Belediye bünyesinde faaliyete geçen Akdeniz Arıtma Tesisi ile ilgili de bilgi veren Bahadi, şöyle konuştu: “Tesis hayata geçti. Ancak çeşmelerden paslı ve tuzlu su akmaya devam ediyor.
Vatandaşlar bu suyu kullanıyor”

“İhaleler şeffaf değil”

Belediyenin çıktığı ihalelerin ‘şeffaf’ olmadığını da aktaran Bahadi, “Belediye başkanı ihale kutusunu, ihale komisyonu ile açar, belediye meclisine bir hafta sonra getirir” dedi.

“Üretim yaparak işsizliği çözeceğiz”

Bahadi, belediye başkanı seçilmesi halinde bölgedeki gençlere iş imkanı sağlamak adına proje hazırladıklarını kaydederek, “Üretim yaparak işsizliği çözmek adına projelerimizi bu dönemde hayata geçireceğiz” dedi.
Belediyenin bağlı olduğu her köyde festival yapıldığını ancak festivaller dışında bölgede hiçbir sosyal etkinliğin bulunmadığını dile getiren Bahadi, “bölgede gençlere yönelik hiçbir etkinlik, proje bulunmuyor. Buna yönelik çalışacağız” şeklinde konuştu. 
Bahadi, bölge halkının park ve kaldırımların yanı sıra belediyenin vizyonunun bulunmamasından dolayı şikayetçi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2980 defa okunmuştur