1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İskan Encümenliği kalktı
İskan Encümenliği kalktı

İskan Encümenliği kalktı

İskan Komitesi Başkanı Yonca Dayıoğlu, Encümenliğin ve ona bağlı komisyonların kalkması ve İskan Komitesi’nin kurulması ile devletin personel giderlerinde ciddi bir tasarruf sağladığını ifade etti. Komite üyelerinin ise şimdi sadece maaşlarını aldığını v

A+A-


21 kişinin maaş aldığı İskan Encümenliği ve ona bağlı  Saptama, Değerlendirme ve Tazmin Komisyonu ile Eşdeğer Tazmin Komisyonu kalktı, yerine İskan Komitesi kuruldu, devlet yılda yaklaşık 2 milyon TL tasarruf sağladı

Fayka ARSEVEN KİŞİ

İskan Encümenliği ve ona bağlı 2 komisyon kaldırıldı, yerine İskan Komitesi kuruldu, İçişleri Bakanlığı yaptığı bu yeni uygulama ile devlete yaklaşık 2 milyon TL tasarruf sağladı.
18 Aralık 2014 tarihinde komitenin çalışma usulleri ve esaslarını düzenleyen tüzüğün yayınlanması ile komite toplantılarına başladı.
26 Aralık 2014 -18 Şubat 2015 tarihine kadar 12 toplantı gerçekleştiren komite, 196 konuyu görüştü, 166’sı için karar üretti.
Komitede görüşülecek birikmiş dosya sayısı ise 1095…
İskan Komitesi Başkanı Yonca Dayıoğlu YENiDÜZEN’e komite hakkında bilgi vererek, yıllardır vatandaşın mağdur edildiğini söyledi, “Vatandaş dosyalarına yanıtı geç alıyordu veya hiç alamıyordu. 20 yılı aşkın dosyaların olduğunu gördüğümde şaşırdım” dedi.

15 kişiye 2 milyon TL
“Toplamda 9 siyasi atama yapılan yapıda  sayının fazlalığı ve üyelerin bir kısmının hem maaş hem de üyeliklerinden dolayı maaş alması sonucu devletin bu kişilere ödediği yıllık personel gideri yaklaşık 2 milyon TL’ydi” bilgisini veren Dayıoğlu, “Komiteye dışarıdan atanan bir tek benim. Diğer üyeler, İskan İşleriyle Görevli Bakanlığın Müsteşarı, İskan ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürü , Tapu-Kadastro Dairesi Müdürü, Şehir Planlama Dairesi Müdürü ve İskan İşleriyle Görevli Müsteşarlığa bağlı Plan- Proje Müdürü’dür ve bu üyeler sadece maaşlarını alıyor” dedi. Dayıoğlu, Encümenliğin ve ona bağlı komisyonların kalkması ve İskan Komitesi’nin kurulması ile devletin personel giderlerinde ciddi bir tasarruf sağladığını ifade etti.

“1 yıl işlem yapılamadı”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Encümenliğin kalkması ve diğer yeni düzenlenmelerin yapılması için hazırlanan yasa tasarısını geri gönderdiğini ve yaklaşık 1 yıldır çalışmaların durduğunu da anımsatan Dayıoğlu, “Kasım 2013’ten beridir encümen yoktu, yasal değişiklik için yaklaşık 1 yılda sonuç alındı” şeklinde konuştu.

166 karar üretildi, binlerce dosya birikti…
Yıllardır Encümenliğin karar üretememesi binlerce dosyanın da birikmesine neden oldu. Dayıoğlu, biriken dosya sayısının 1095 olduğunu belirtirken, “Bu dosyalar komiteye girebilecek dosyalar. Ancak her gün yeni dosyalar da gelmeye devam ediyor” dedi.
Bugüne kadar komitenin 13 toplantı gerçekleştirdiğini ilk toplantıda başkan vekilinin seçildiğini söyleyen Dayıoğlu, “26 Aralık 2014-18 Şubat 2015 tarihleri arasında komite 12 toplantı gerçekleştirdi. Komite gündemine aldığı 196 konudan 166’sında karar üretti” ifadesinde bulundu. 
Komitenin çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Dayıoğlu, “Seçim yasakları dolayısıyla bir takım işlemleri yapamıyoruz ancak birçok proje için seçim sürecinde çalışmalarımızı yapacağız ve seçimden sonra vatandaşa daha da yardımcı olmak için çalışmalarımızı süratli şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 7291 defa okunmuştur