1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Helikopter için inceleme yapılacak”
“Helikopter için inceleme yapılacak”

“Helikopter için inceleme yapılacak”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, uzun zamandır ülkeye gelmesi beklenen yangın helikopteriyle ilgili YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Didem MENTEŞ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yangın helikopterinin ülkede konuşlandırılması için bugün Türkiye’den emekli bir albayın adaya gelerek incelemelerde bulunacağını açıkladı.

Uzman emekli albayın yangın helikopterinin konuşlanacağı ve konuklanacağı yeri görmek üzere geleceğini söyleyen Ataoğlu, yangın helikopterinin konuşlanmasıyla ilgili uygunluk açısından yapılacak değerlendirmeler sonucunda helikopterin getirileceğini ifade etti.

Ataoğlu, ayrıca, KKTC için alınan “iç hatlardan seyahat kararı” ile ilgili henüz net bir gelişmenin olmadığını belirtti. Türkiye’den seyahat edecek kişilerin uzun süre beklememesi için böyle bir kontuarın oluşmasını istediğini söyleyen Bakan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ‘iç hatlar gibi bir muamele olur mu şeklinde’ bir sohbet olduğunu ancak henüz daha netleşmediğini vurguladı.

Ataoğlu, Girne emirnamesi konusunda ise belediye başkanları ile kendi bakanlığına bağlı personelin biraya gelerek toplantı yapmasını ve halkın da görüşünü alarak, bir sonuca gitmek istediklerini dile getirdi.

“Yangın helikopterinin yeri incelenecek”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yangın helikopterinin ülkede konuşlandırılması için bugün Türkiye’den emekli bir albayın adaya gelerek incelemelerde bulunacağını açıkladı.

Emekli albayın yangın helikopterinin konuşlanacağı ve konuklanacağı yeri görmek üzere geleceğini söyleyen Ataoğlu, yangın helikopterinin konuşlanmasıyla ilgili uygunluk açısından yapılacak değerlendirmeler sonucunda helikopterin getirileceğini ifade etti.

“İç hatlar konusunda net bir gelişme yok”

Öte yandan Ataoğlu, KKTC için alınan “iç hatlardan seyahat kararı” ile ilgili henüz net bir gelişmenin olmadığını belirtti. Bu konunun çok çarptırıldığını, gelişi güzel söylemler olduğunu kaydeden Ataoğlu, bakan olarak esas yapmak istediği o kritik günlerde KKTC’ye seyahat edeceklerle ilgili ayrı bir kontuar oluşması olduğunu ifade etti.

Türkiye’den seyahat edecek kişilerin uzun süre beklememesi için böyle bir kontuarın oluşmasını istediğini söyleyen Bakan, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ‘iç hatlar gibi bir muamele olur mu şeklinde’ bir sohbet olduğunu ancak henüz daha netleşmediğini vurguladı.

Bununla ilgili yazışmaların ilgili bakanlıklar arasında yapılması gerektiğini ve bu bakanlıklarda tüm hesaplamaların yapılması gerektiğine işaret eden Ataoğlu, bu sürecin kolay olmadığını ifade etti. Türkiye’deki giriş çıkışların OHAL(olağanüstü hal)  açıklanmasından sonraki gibi olmadığını söyleyen Ataoğlu, giriş-çıkışların rahatladığının görüldüğünü ancak bu aşamadan sonra nasıl olacağından da emin olamadığını aktardı.

“Emirnameyle ilgili toplantılar yapılacak”

Ataoğlu, Girne emirnamesi konusunda ise belediye başkanlarının kendisine ulaştığını belirterek, konuyla ilgili müdürünü görevlendirdiğini söyledi. Belediye başkanları ile birlikte çalışma ortamı ayarlayarak bir toplantı yapılması ve daha sonra halkın bilgilendirilmesi konusunda direktif verdiğini ifade eden Bakan, “Bir toplantı yaptıktan sonra halka sunulması ve halkın katılımı da sağlanacak. Toplantının ertelenmesini bunun için istedim. En azından belediye başkanları, belediye başkanlarının görevlendireceği ekiplerin yapacağı çalışma sonrasında olmasını talep ettim. Halkın da katılımıyla ve belediye ekiplerinin de katkı koymasını istedim” dedi.

Bu haber toplam 2636 defa okunmuştur