1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Güzelyurt vekilleri, YENİDÜZEN’e konuştu
Güzelyurt vekilleri, YENİDÜZEN’e konuştu

Güzelyurt vekilleri, YENİDÜZEN’e konuştu

Güzelyurt bölge milletvekilleri, “bölgenin kalkınmasının şart olduğu” noktasında birleşti… Koalisyon konusunda partilerinin program ve vizyonuna göre hareket edileceğine değinen vekiller, önemli olanın halka hizmet götürmek olduğunu ifade etti. CTP-BG Mil

A+A-

Güzelyurt bölge milletvekilleri, YENİDÜZEN’e konuştu, “bölgenin kalkınmasının şart olduğu” noktasında birleşti, koalisyon konusunda vurgu yaptı:

“Önemli olan halka verilecek hizmet…”

Didem MENTEŞ

Güzelyurt bölge milletvekilleri, “bölgenin kalkınmasının şart olduğu” noktasında birleşti… Koalisyon konusunda partilerinin program ve vizyonuna göre hareket edileceğine değinen vekiller, önemli olanın halka hizmet götürmek olduğunu ifade etti. CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz ve UBP Milletvekili Dr. Ali Pilli seçimle ilgili YENİDÜZEN’e konuştu.

Candan: “Vizyonumuza yakın hükümet programı şart”
CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, önümüzdeki dönemde kalkınmada Güzelyurt’un öncelikli bölge ilan edilmesi ve yaptırım ikliminin yeniden ortaya çıkması yönünde çaba sarf edeceklerini aktardı. Koalisyon konusunda ise CTP-BG’ye düşen görevin kendi programını ortaya koyarak tüm partilerle görüşmelerini yapmak ve bu programa gerek Kıbrıs konusu gerekse iç konulardaki vizyonuna en yakın olabilecek hükümet programının ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Gündüz: “Halkın ayağına hizmet”
DP-UG’nin hedefinin halka hizmet olduğu, bireyden topluma değil toplumdan bireye hizmet vereceklerini söyleyen DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz ise vatandaşın başına değil ayağına hizmet götürmek için Mecliste olacaklarını aktardı.
Menteş Gündüz, koalisyonla ilgili görüşmeleri parti başkanının kuracağı bir komiteyle görüşeceğini belirterek, bu konuda kesinlikle günü gelene kadar konuşmama kararı aldıklarını söyledi.

Pilli: “Seçim sonuçları şanssızlık”
UBP Milletvekili Dr. Ali Pilli, Güzelyurt bölgesinde UBP’nin 2 vekil çıkarmasını kurultay sürecinde yaşanan olaylardan kaynaklandığını dile getirdi. Son iki yıl içinde UBP’de yaşanan olayların halk tarafından seçim sonuçlarına yansıtıldığını ifade eden Pilli, bu durumu şanssızlık olarak değerlendirdi.
Koalisyon konusunda netleşmiş bir durum olmadığını aktaran UBP vekili Pilli, Mecliste yemin töreninden sonra koalisyon konusunun kesinlik kazanacağına vurgu yaptı.

***


CTP-BG Milletvekili Armağan Candan:

“Halkın verdiği mesajı partiler çok iyi anlamalı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, seçim sonuçlarını değerlendirerek son 4 yıldır UBP hükümetinin ve Meclisin yeterince çalışamaz duruma gelmesinin insanları bıktırdığını, bu nedenle bir değişim söz konusu olduğunu söyledi.
Güzelyurt bölgesinde seçim sonuçların beklenildiği gibi geçtiğini söyleyen Armağan Candan, CTP-BG sempatizanlarının da seçimde büyük efor ortaya koyduğunu söyledi. Ülkede son dört yılda yaşanan gerilemeden en fazla etkilenen bölgenin Güzelyurt olduğuna dikkat çeken Candan, önümüzdeki dönemde kalkınmada Güzelyurt’un öncelikli bölge ilan edilmesi ve yaptırım ikliminin yeniden ortaya çıkması yönünde çaba sarf edeceklerini aktardı. Güzelyurt’ta yüksek oranda işsizlikten dolayı iş imkanlarının az olması, özel sektörün yeterince gelişmemesinden dolayı göç veren bir konuma gelindiğini belirten Candan, bunu tersine çevirmek durumunda olduklarını aktardı. Candan, Lefke bölgesinde de Aplıç Kapısı’nın açılmasına yönelik istekleri olduğunu, bu konunun da ileriye götürülmesi öncelikli konular içinde yer alacağını dile getirdi.
Koalisyon konusunda da değinen CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, CTP-BG’ye düşen görevin kendi programını ortaya koyarak tüm partilerle görüşmelerini yapmak ve bu programa CTP-BG’nin gerek Kıbrıs konusu gerekse iç konulardaki vizyonuna en yakın olabilecek hükümet programının ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bu konuda çaba göstereceklerini belirten Candan, “diğer partilerle görüşerek programımızın azami ölçüde hayata geçirilmesine imkan sağlayacak bir ortaklık bir koalisyon beklentisi var. Halkımızın bu seçim sonuçlarıyla işaret ettiği ve vermek istediği mesajı tüm partilerin aldığını düşünüyorum. Halkın iradesi önemlidir halkın işaret ettiği nasıl bir hükümet ve siyaset olduğunu iyi okumamız gerekir. Bunların ötesinde insanların artık koltuk kavgalarından, seçilen milletvekillerin insanlara saygısızlık yaparak siyasi partiler arasında gidip gelmelerin usandığını akılda tutarak hareket etmeliyiz. Eğer halkın verdiği bu mesajı doğru okumuyorsalar günün sonunda kaybetmeye mahkum olacaklardır. Biz her zaman halkın işaret ettiği iradeyle kendi siyaset ve politikalarımızı uzlaştırarak, bunları harmanlayarak bu önümüzdeki dönemde bundan sonraki süreçleri nasıl yönettiysek bundan sonra da yönetmeye devam edeceğiz. Ve gecikmesizin etkin çalışan bir Meclis, yapılan değişikliklere el atan ve toplumsal uzlaşıya da önem vererek diyalog içinde biran önce gerçekleştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.


***

 

DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz:

“Toplumdan bireye hizmet şart”

“Halk artık kararını verdi, şuanda bir kırılma noktasındayız. Halkın istekleri aslında çok aşırı şeyler değil” diyerek seçim sonucunu değerlendiren Demokrat Parti- Ulusal Güçler Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, bugüne kadar halka hizmetin hep merkezden verilmeye çalışıldığını söyledi. Güzelyurt’un ilçe olmasına rağmen ilçe görevinin yapılamadığını hep merkeze bağlı kalındığını söyleyen Menteş Gündüz, bu nedenle yerelde yönetilmenin yapılamadığını ve insanların hep bunun özlemini çektiğini söyledi. Kaymakamlık görevinden dolayı yereldeki sorunları çok iyi bildiğini aktaran Menteş Gündüz, sadece merkezi hükümetin kendilerine önünü açmasını ama ilçenin gereği olan devlet dairelerin de bir fiil faal olarak tam çalışması taraftarı olduklarını aktardı. Vatandaşın başına değil ayağına hizmet götürmek için Mecliste olacaklarını aktaran Gündüz, seçim sonucunda halkın gerek iç konularda gerekse Kıbrıs sorunundaki konularla çok iyi karar verdiğini dile getirdi.
Gündüz, “Güzelyurt bölgesi için diğer 4 milletvekili arkadaşların da kendi bölge için kendi meclisimizi oluşturmamız gerekir. Sorunları birlikte masaya yatırıp merkezi hükümete birlikte götürmek zorundayız. Biz yerelden yönetmek derken bölge milletvekilleri kendi sorunlarımızı ortaya koyacağız, ister iktidarda isterse muhalefete olsun aynı seste aynı frekansta sorunları kürsüden duyurarak sorunlara cevap alacağımızı ümit ediyorum” dedi.
DP-UG’nin hedefinin halka hizmet olduğu, bireyden topluma değil toplumdan bireye hizmet vereceklerini söyleyen Menteş Gündüz, “bu bağlamda özel kişilerin toplum için yapacağı şeylere sadece toplum için yardım etmek durumundayız”.
Menteş Gündüz, parti meclisinde karar aldıklarını ve koalisyonla ilgili görüşmeleri parti başkanının kuracağı bir komiteyle görüşmeler yapacağını belirterek, bu konuda kesinlikle günün gelene kadar konuşmama kararı aldıklarını söyledi. Her türlü varyasyon olduğunu ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’ı bunu açıklayacağını ve kendilerine söz düşmediğini aktaran Menteş Gündüz, siyasette her şey olabileceğine, koalisyon işlerinin çok önemli olduğuna ve 12 Ağustos’tan sonra çalışmaların başlayacağına vurgu yaptı.

***


UBP Milletvekili Dr. Ali Pilli:

“UBP’deki olaylar seçime yansıdı”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Dr. Ali Pilli, Güzelyurt bölgesinde partinin 2 vekil çıkarmasını kurultay sürecinde yaşanan olaylardan kaynaklandığını dile getirdi. Son iki yıl içinde UBP’de yaşanan olayların halk tarafından seçim sonuçlarına yansıtıldığını ifade eden Pilli, bu durumu şanssızlık olarak değerlendirdi. Güzelyurt bölgesinde kendisi ve CTP-BG vekili Dr. Hüseyin Erçal’ın dahiliye konusunda 20 yıldır hizmet verdiklerini belirten Pilli, bir kısım vatandaşın kendilerini bırakmak istemediğini ve buna tepki gösterdiğini söyledi. Yıllardır Güzelyurtlulara verdikleri hizmetin karşılığını sevgiyle gördüklerini aktaran Dr. Ali Pilli, “eğer bölgeden iki vekilin meclise girmesiyle, bölgede doktor sıkıntısı yaşanacaksa sağlık sisteminde bir problem var demektir. İlerde bu açığın kapanacağını düşünüyorum. Biz doktoruz ve mecburen bize gelen hastalara bakmak zorundayız” şeklinde konuştu.
“Ben politikacı değil doktorum ve politika çok değişik bir şey ne söyleseniz farklı yorumlanır” diye konuşan Ali Pilli, koalisyon konusunda netleşmiş bir durum olmadığını aktardı. Milletvekillerinin Mecliste yemin ettikten sonra koalisyon konusunun kesinlik kazanacağına vurgu yapan Dr. Pilli, “belli alternatifler var bunları bekleyip birlikte göreceğiz” dedi.

Bu haber toplam 3299 defa okunmuştur