1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU
GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU

GÖNYELİ YEREL SEÇİME DOĞRU

UBP DP-UG Gönyeli belediye başkan ‘ortak’ adayı Olgun Selçuk Amcaoğlu, göreve gelmesi halinde ilk iş olarak Kentsel Bilgi Sistemi’ni hayata geçireceğini açıkladı.

A+A-

Ayşe GÜLER

UBP DP-UG Gönyeli belediye başkan ‘ortak’ adayı Olgun Selçuk Amcaoğlu, göreve gelmesi halinde ilk iş olarak Kentsel Bilgi Sistemi’ni hayata geçireceğini açıkladı.
Şu anda söz konusu çalışmanın ‘atıl’ durumda olduğunu dile getiren Amcaoğlu, yürürlüğe girecek sistem sayesinde vatandaşların istedikleri bilgilere kolaylıkla ulaşabileceklerini dile getirdi.
Amcaoğlu, aday olmasının ardından DP-UG Gönyeli Örgütü’nde yaşanan istifaları da değerlendirdi.
İki parti arasında kurulan ‘ittifaka’ inancının tam olduğunu ifade eden Amcaoğlu, “şu anda bir sıkıntı yaşamıyorum. Arkadaşların aldıkları kararlara saygılıyım. Benim adaylığım noktasında olmayacaklarını ve ayrılacaklarını söylediklerinde saygı duymaktan başka bir yapmak düşmez” şeklinde konuştu.
Amcaoğlu, hiçbir şartın 2010’dakinden daha kötü olmadığını da aktararak, “Ahmet Benli, 2010’daki seçimlerde bana bin 500 oy fark atacağını söylüyordu. Ama sandıkta ne kadar farkla kazandığını biliyorsunuz. O kazandı, ilk tebrik eden bendim” dedi.
Halkı temsil ve hizmet etmek adına görev istediklerini vurgulayan Amcaoğlu,  “halka hizmet verme noktasında kararlar alacağız” şeklinde konuştu.
İddialı olmayı sevmediğini sadece akıllı ve hesaplı olmaya çalıştığını dile getiren Amcaoğlu, seçimlerde iddialı olmadığını kaydetti.
Amcaoğlu, “birçok iddialı insan tanıdım. İddia, yetersiz olduğunuz zamanlarda güzel bir şey değildir” şeklinde konuştu.


“Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçecek”
Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmeyi hedeflediğini aktaran Amcaoğlu, eski Gönyeli içerisindeki belli bölgelerin restore edilerek, Yenikent ve Gönyeli’nin kaynaşmasının sağlanacağını kaydetti.
Amcaoğlu, konu ile ilgili taslak projenin hazır olduğunu, önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.
Gönyeli’ye yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu kazandırmayı amaçladığını belirten Amcaoğlu, “Günümüzde insanları ovalarda yürüyüş yapıyor. Biz insanlarımızı buradan alıp, gerçek anlamda yürüyüş yapabilecekleri bir yere kazandıracağız” dedi.
Amcaoğlu, Gönyeli’ye merkezi bir park kazandırma yönünde projelerinin bulunduğunu söyleyerek, “çocuğunuz elinden tutup, gidebileceğiniz bir park yoktur” dedi.
Kısa bir süre önce hayatını kaybeden spor camiasının önde gelen isimlerinden Yusuf Yönlüer ile kapalı tenis kompleksi projesini maddi imkansızlıklar nedeniyle hayata geçiremediklerini ancak belediye başkanı seçilmesi halinde bu projeyi faaliyete geçireceğini söyleyen Amcaoğlu, “Proje ile ilgili sponsorlar hazırdır. İlk 6 ay içerisinde bu kompleksi hayata geçireceğim ve Yusuf’un ismini yaşatacağım” şeklinde konuştu.
Amcaoğlu, Gönyeli’ye belediye başkan adayı olmanın önemli bir hazırlık süreci gerektirdiğine işaret etti.

“En pahalı belediye”
Gönyeli’nin şu anda ülkenin ‘en pahalı’ belediye olduğunu vurgulayan Amcaoğlu şöyle konuştu: “ “Ahmet Benli, daha önceki belediye başkanı Ali Çetin Amcaoğlu’ndan görevi devralırken, 28 belediye içerisinde Gönyeli 27. sıradaydı. Sadece Paşaköy Belediyesi geçiyordu. Şu anda belediye, en pahalı belediye haline geldi”
Amcaoğlu, vergilere göre Gönyeli Belediyesi’nin Güzelyurt Belediyesi’nden yüzde 43, Lapta Belediyesi’nden yüzde 33, Çatalköy Belediyesi’nden yüzde 35, Girne Belediyesi’nden ise yüzde 40, Değirmenlik Belediyesi’nden ise yüzde 49 daha pahalı olduğunu savundu.
Maliyenin birinci kuralının ‘bir parayı kazanırken değil, harcarken tasarruf etmek’ olduğunu söyleyen Amcaoğlu, “çok vergi alıp, çok iş yapabileceğinizi söylemek maliyecilikten anlamamak demektir” şeklinde konuştu.
Belediye başkanı seçilmesi halinde vergilerin ‘makul seviyeye’ inmesi adına çalışmalar yapılacağını ifade eden Amcaoğlu, “vergiler indirime tabi tutulacak ve gerçek anlamda olması gereken seviyeye gelecek” dedi.
Amcaoğlu, “26 milyon TL’nin 10 milyon TL’si devlet katkısıdır. 16 milyon TL’sini neye yaptığınızı vatandaşlara açıklamalısınız” dedi.

“Gönyeli, cazibe merkezi haline geldi”
Gönyeli’nin içinde doğuyup büyüyen bir kişi olduğunu ifade eden Amcaoğlu, Annan Planı’nın ardından Gönyeli’nin kazandığı önemin farkında olduğunu dile getirdi.
Amcaoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın en hızlı gelişen kentinin Gönyeli olduğunu belirterek, son yapılan araştırmalarda bu oranın yüzde 29,5’e ulaştığını ifade etti.
Gönyeli’nin Türk toprağı olması nedeniyle bölgenin ‘cazibe merkezi’ haline geldiğini savunan Amcaoğlu, “Bunlar olurken, Gönyeli gelişmekten geri kalmadı. Ayni paralel de ihtiyaç talep doğrultusunda Gönyeli’nin 15 yıl öncesi ve sonrası arasında ciddi farklar vardır. 15 yıl önce 8 bin olan nüfus, şu anda defacto olarak 22 bine ulaşmıştır. Bu süratle de artacaktır” şeklinde konuştu.

“Hedef, farkındalık yaratmak”
Amcaoğlu, bölgede ‘farkındalık’ yaratmayı amaçladıklarını dile getirerek, 2010 seçimlerinin ardından geçen 4 yıllık sürede kendisine bir şeyler eklediğini kaydetti.
“Siyasette bunu yapmayacağım diyen çok insan gördüm. Ama hepsini de yaptılar” şeklinde konuşan Amcaoğlu, “”İcraat konusunda da yaptılar, aday olma noktasında da yaptılar. Ben böyle bir insan olmayacağım. Özüm ve sözüm bir olacak” dedi.
Amcaoğlu, “Vatandaşlar, kalitenin ana cadde ve çemberden ibaret olmadığını görecek” diyerek, “çiçeğin, böceğin sadece çemberde olması gerektiği inancını Gönyeli’den söküp alacağız şeklinde konuştu.


“Personel kaliteli ancak hizmet ayni noktada değil”
Amcaoğlu, belediyenin personelinin ‘kaliteli’ olduğunu ancak verilen hizmetin ayni noktada olmadığını savundu.
Belediye çalışanlarının ‘tedirgin’ olduğunu öne süren Amcaoğlu, “Genelde personel üzerinde tedirginlik vardır. Belediye başkanı asabi hareketler sergilemektedir. Çalışanlar, belediye başkanı ne zaman gelip de bize bu konuda azar çeker diye tedirgindirler” şeklinde konuştu.
Amcaoğlu, belediye içerisinde yaşanan sorunların idari ancak önemli bir sorun olduğunu savunarak, “Bir takıma bile en iyi futbolcuları alıp koyarsanız. Ama organize edemezsiniz başarıya ulaşamazsınız” dedi.

“Sürekli hizmet, hesaplı, kaliteli ve adaletli olabilmek”
Amcaoğlu, belediyecilikte sürekli hizmet verilmesi gerektiğini, hesaplı, kaliteli ve adaletli olabilmenin önemli olduğunu vurguladı.

Gönyeli’de artan nüfus nedeniyle her geçen gün ihtiyaçların daha da çoğaldığını söyleyen Amcaoğlu, belediyenin halkın ihtiyaçlarına cevap vermek zorunda olduğunu belirtti.

“54 sokakta kanalizasyon yok”
Amcaoğlu, “Başkan Ahmet Benli, tek içilebilir suyun Gönyeli’de olduğunu söylüyor. Ama başka belediyelerde de içilebilir su olduğunu ben biliyorum. Gönyeli’de de 2010 yılına kadar içilebilir su vardı” şeklinde konuştu.
“Başkan, kanalizasyon şebekelerine yönelik çalışmaların 30 milyon TL’ye mal olduğunu, bu projeyi sadece kendisi yaptığını söylüyor. Ama Gönyelide halen çalışmalar devam ediyor. Tamamını yapmadan bunun olduğunu söylemek doğru bir şey değildir” diyen Amcaoğlu, Gönyeli Standı’nın olduğunu bölgedeki 54 sokakta kanalizasyon olmadığını savundu.
Amcaoğlu, söz konusu bölgede arsa parselasyonu yapılarak, kanalizasyona bağlanmış evlerin kanalizasyon atıklarının Gönyeli göletine aktığını savundu.

“Projeler, halka sunulmalı”
Gönyeli’de Atatürk Caddesi’nde şu anda yapılan projeden vatandaşların habersiz olduğunu dile getiren Amcaoğlu, bölgede yaşayanların durumdan rahatsız olduğunu kaydetti.
Amcaoğlu, projelerin halka sunularak nabız yoklaması gerektiğini söyleyerek, hükümet yetkilileri, Karayolları Dairesi ve Şehircilik ve Planlama Dairesi ile görüşmeler yapılmasının şart olduğunu belirtti.
Söz konusu yolun genişliğinin daraltılarak 7 metreye düşürüleceğini, kaldırımların 9 metre olacağını vatandaşların bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 3828 defa okunmuştur
Etiketler : ,