1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Gökçe: “Bu dönemde, baskı imkansız”
Gökçe: “Bu dönemde, baskı imkansız”

Gökçe: “Bu dönemde, baskı imkansız”

“Barış için Akademisyenler Bildirisi”nin Kuzey Kıbrıs’taki akademisyenler tarafından imzalanmasına öncülük eden DAÜ Öğretim Üyesi Ulaş Gökçe, YÖK’ün söz konusu akademsiyenlerle ilgili soruşturma açılması yönünde talebi olduğuna dair duyum aldıklarını beli

A+A-

“TC elçiliğinin tepki göstermesi mümkündür, doğaldır, olabilir ama önemli olan bizim yöneticilerimizin buna nasıl tepki vereceğidir. Bu bağlamda da benim bakacağım üniversitelerin yönetimleri, Eğitim Bakanlığı ve hükümetimizdir... CTP’nin iktidarda olduğu bir dönemde böyle bir baskının yapılabilmesinin imkanı yoktur”

“Türkiye’de iç savaş var. Daha da kötü olacak. TC, Türkler karar verdiler ki bu işi savaşla çözecekler. Bunu böyle çözmek mümkün değil. Mesele örgüt, PKK meselesi değil. Kürtler’in hepsi anadillerinin yaşamasını istiyor. Güneydoğu’dakilerin çoğu yerinden yönetim, otonomi istiyor. Bu sorunu PKK ile savaşarak çözemezsiniz, halkla savaşarak hiç çözemezsiniz. Tarihte bunun örneği yoktur”

“Aslında Kürtler Kıbrıslı Türkler’in istediklerini istiyor yani kendi dillerinde eğitim görmek, bu temel haklarıdır. Kendi kendilerini yönetebilme yani bir otonomi ki bu çok doğal bir haktır. Kıbrıslı Türkler de kendi kendilerini yönetmek istiyorlar, onları Türkiye’nin, Rumlar’ın AB’nin yönetmesini istemiyorlar”

Ödül Aşık ÜLKER'in röportajı gazeteniz YENİDÜZEN'de

Bu haber toplam 2664 defa okunmuştur