1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Devlet eliyle YASADIŞILIK!
Devlet eliyle YASADIŞILIK!

Devlet eliyle YASADIŞILIK!

Şehir Planlama Dairesi, ‘Cumhurbaşkanlığı önündeki izinsiz, onaysız çevre düzenlemesi’ hakkında, çevre düzenlemesini yürüten Planlama ve İnşaat Dairesi’ne yazı gönderdi, ‘İnşaatın ivedi olarak durdurulması ve projenin dairemize sunularak yasal sürecin baş

A+A-

Şehir Planlama Dairesi, Planlama ve İnşaat Dairesi'ne resmi yazı gönderdi, “Cumhurbaşkanlığı bahçesi izinsiz, onaysız ivedilikle durdurulmalı” dedi, Planlama İnşaat Dairesi ise “inşaata dur” demedi…

Meltem SONAY

Şehir Planlama Dairesi, ‘Cumhurbaşkanlığı önündeki izinsiz, onaysız çevre düzenlemesi’ hakkında, çevre düzenlemesini yürüten Planlama ve İnşaat Dairesi’ne yazı gönderdi, ‘İnşaatın ivedi olarak durdurulması ve projenin dairemize sunularak yasal sürecin başlatılması gerekmektedir’ dedi.
Şehir Planlama Dairesi, aynı resmi yazıyı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Lefkoşa Türk Belediyesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’na da gönderdi.

‘Ne başvuru, ne de yazışma var… İzinsiz, onaysız!’
Araştırmalar sonucu, şu an yapımı süren çevre düzenlemesi projesi ile ilgili Şehir Planlama Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne herhangi bir başvuru yapılmadığı ve kurumlar arası herhangi bir yazışma olmadığı tespitini de belirten Şehir Planlama Dairesi, projenin ‘izinsiz, onaysız’ devam ettiğini bildirdi.

“Cumhurbaşkanlığı makamının örnek olması büyük önem arz etmektedir”
Şehir Planlama Dairesi’nin ilgili yazısında, “KKTC’nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının kamuoyunda herhangi bir olumsuz duruma düşmesinin önlenmesi için, çevre düzenleme projesinin yürürlükteki mevzuat gereklerine ve tarihi, kültürel dokuya uygun olarak gerçekleştirilmesi, kamuoyunda yasalara uyulması ile ilgili olumsuz bir algı oluşmaması açısından ve yasalara uygunluğun sağlanması açısından örnek olunması büyük önem arz etmektedir” denildi.

“İVEDİLİKLE durdurulsun, yasal prosedür başlatılsın”
Daire, Planlama ve İnşaat Dairesi’ne gönderdiği ‘resmi’ yazı ile projenin yasal prosedüre, tarihi ve kültürel dokuya uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayabilmek için, devam eden inşaatın ‘ivedi olarak durdurulmasını’ ve projenin Şehir Planlama Dairesi’ne sunularak yasal prosedürün başlatılmasını istedi.

‘Planlama Onayı ve Anıtlar Yüksek Kurulu izni şart’
Şehir Planlama Dairesi, Lefkoşa Surlar İçi’nin ‘Listelenmiş Koruma Alanı’ içersinde olduğunu hatırlatırken, İmar Yasası’na göre bu alanda yapılacak her türlü ‘gelişme’, bakım, tesisat, kazı gibi işlemleri kapsayan inşaat ve fiziki müdahalenin de, Planlama Onayı ve Anıtlar Yüksek Kurulu iznine tabi olduğuna vurgu yaptı.

Taçoy: “Gerekirse açıklama yaparım”
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın ‘izinsiz, onaysız kaçak bahçesi’yle ilgili projeyi yürüten Planlama ve İnşaat Dairesi’nin Müdürü Hasan Çoban’ın ‘yetkili’ olarak işaret ettiği Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, “Daireler görüşüyor’dedi, ‘gerekirse açıklama yapacağını’ kaydetti.
Bakan Taçoy, daha önce YENİDÜZEN’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada ilgili daireleri çağırıp konunun görüşüleceğini ifade ederken, dün de dairelerin görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti.

---------------------------------------------------------------------


Müdür Öztek: “Resmi bir toplantıya çağrılmadık”

Planlama ve İnşaata gönderdiği yazı ile sürdürülen bahçe inşaatının ivedili olarak durdurulmasını ve projenin gerekli yasal prosedür için daireye sunulmasını talep eden Şehir Planlama Dairesi Müdürü Ertan Öztek, soru üzerine ‘resmi bir toplantıya çağrılmadıklarını’ ifade etti.

‘Yetkili’ Eski Eserler Dairesi ‘suskun’…
‘Koruma alanı’ Suriçi’nde yapılacak her türlü düzenlemeden ve geliştirmeden sorumlu ve yetkili Anıtlar Yüksek Kurulu ve bağlı olduğu Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ise suskun.

Bu haber toplam 2965 defa okunmuştur