1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ için kapıyı açık bıraktı
‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ için kapıyı açık bıraktı

‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ için kapıyı açık bıraktı

Kıbrıs TV’de Serhat İncirli’nin sabah programına katılan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimi için çevresi tarafından aday olması yönünde talepler ve teşvikler olduğunu belirterek, şuanda adaylığı konuşmanın erken olduğunu dile getirdi.

A+A-

Eski Başbakan İrsen Küçük, ‘Cumurbaşkanlığı adaylığı’ için kapıyı açık bıraktı, konuştu:

“Göç yasası Eroğlu’ndan miras”

 

YENİDÜZEN (Haber)

2013 Milletvekilliği seçimlerinde sandıktan çıkmayarak seçimi kaybeden eski Başbakan İrsen Küçük, önümüzdeki yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmama konusunda henüz karar vermediğini açıkladı. Kıbrıs TV’de Serhat İncirli’nin sabah programına katılan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçimi için çevresi tarafından aday olması yönünde talepler ve teşvikler olduğunu belirterek, şuanda adaylığı konuşmanın erken olduğunu dile getirdi.

Programda birçok soruya yanıt veren İrsen Küçük, Kıbrıs müzakereleri konusunda da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu eleştirdi. Küçük, Deviş Eroğlu’nun masadaki performansını çok zayıf gördüğünü belirterek, “müzakereler sıfırlanmıştır” yorumunda bulundu.
“Göç Yasası” olarak toplumda anılan yasanın Eroğlu’ndan kendilerine miras kaldığını söyleyen İrsen Küçük, hükümete geldiklerinde bu yasayı bulduklarını belirtti.

CTP-BG ile DP-UG Hükümetinin icraatlarını da eleştiren eski Başbakan İrsen Küçük, Hükümetin seçim öncesi belirttiği söylemlerin yerine getirilmediğini iddia etti. Şuandaki Hükümetin göreve gelmeden önce “ekonomik paketi” eleştirdiğini ve bazı uygulamaları da iptal edeceğine yönelik sözler sarf ettiğini belirten Küçük, şuanda yapılan yatırımların ise kendi Hükümeti döneminde projelendirildiğini ileri sürdü.

“Cumhurbaşkanlığı için henüz erken”

Uzun yıllar politika içerisinde olan kişileri, yakın çevresindekilerin belli yerlerde ve daha aktif görmek istediğini söyleyen İrsen Küçük, çevresinde bulunan bazı arkadaşların destek verip, politikaya devam etmesi için teşvikte bulunmaya devam ettiklerini belirtti. 
Cumhurbaşkanlığı seçimine katılması için, çevresindeki bazı arkadaşların talepte bulunduğunu ancak kesin bir karar vermediğini belirten Küçük, şuanda adaylığı konuşmanın erken olduğunu söyledi. Küçük, “gençlerin önünü açmak için aktif politikaya milletvekili olarak dönmek yok” diyerek,  Cumhurbaşkanlığı olayının daha farklı bir durum olduğunu belirtti.

“Politikada kapıyı kapatmak olmaz”

Küçük şunları aktardı: “Bana göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri erkendir. Hatta bu soru bana aylardır sorulmaktadır. Bu sorular bana sorulduğunda önümüzde yerel seçimler, akabinde de Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardır. Bunlar sıra meselesidir ve önümüzde bir yıl varken, bunu konuşmak bana göre erkendi. Bugün içinde daha erken görürüm ama belli bir süre sonra gündeme oturacak. Ama gerek kamuoyu gerekse yerel basın bu işi tırmandırmaya çalışmaktadır. Gelen soruları takip ediyorum, taleplere bakıyorum sadece benim için değil aday olması muhtemel birçok arkadaş için de aynı dürtüler devam eder. Kesin bir karar vermedim ama politikada kapıyı kapatmak olmaz”

“Özgürgün’ün erken aday açıklaması yerel seçimleri etkiledi”

Yöneltilen bir soru üzerine UBP’de bazı kişileri vefasızlıkla suçlayan Küçük, genel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile rastlaşmadığını belirterek, “küslüğümüz yok” dedi. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün, aday ismi açıklamasının yerel seçimleri etkilediğini savunan Küçük, UBP’nin seçimleri bu nedenle kaybettiğini savundu.  
UBP’den ayrılan diğer isimlerin yeniden UBP’ye dönmesinin şuanda görünürde olmadığını savunan Küçük, UBP ile DP’nin ise bir çatı altında toplanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

 

“Eroğlu’nun performansını çok zayıf görüyorum”

İrsen Küçük, şuanda müzakere masasında görüşmeleri sürdüren Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “performansını çok zayıf görüyorum”  diyerek, “müzakereler sıfırlanmıştır” yorumunda bulundu. “Mehmet Ali Talat ve Dimitris Hristofias arasında görüşülen müzakereleri örnek vermek istemem ama bugün o dönemi arar duruma geldik” diyerek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu eleştirdi.
Kıbrıs sorununa değinen İrsen Küçük, Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs meselesinde “samimi” olduğunu ve çözüm istediğini ileri sürerek, bunu hem Amerika’nın bildiğini hem de Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasdiadis’in bildiğini belirtti. “Kıbrıs konusunu Türkiye’de ‘milli meseledir’ ve Türk seçimlerine malzeme olmuş, çok partinin de programlarında yer almıştır. Dolayısıyla ciddi bir ağırlık koymak, güçlü bir irade meseledir. Bu nedenle gerek ABD’nin Erdoğan’ın gerek Rusya’nın ve gerek Güney Kıbrıs’ın  medet umması gayet doğaldır.


“Kurultay istihdamları yasaldır”

Geçmiş kurultay döneminde kamuya yapılan istihdamların “yasal” olduğunu ve bunun ortaya konduğunu iddia eden İrsen Küçük, 2013 mali bütçenin geçtikten sonra istihdamların yapıldığını savundu. “Bütçeden önce hiçbir istihdam yaptırmadım ve biz ilk defa istihdamları ‘adet’ olarak da koyduk. Daha önceki hükümetler gibi önü açık, binlerce istihdam yaparak yola çıkmadık. Türkiye’de yaptığımız anlaşmalara göre de yıllık istihdamları da ihtiyaçlara göre belirledik. Bunu hergün bütçe kanunuyla da yasallaştırdık. Bütçe geçtikten sonra CTP döneminde usul neyse, o usulde istihdam yaptık dolayısıyla gayri yasallık bir olay yoktur. Kamu Hizmeti Komisyonu’na bunları vermedik çünkü o birime itimadım kalmamıştı. Belki zamanı kazanmak açısından süratli hareket edilmişti.

Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur