1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. "Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım"
Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım

"Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım"

CTP Kurultayı’nda genel başkanlığa aday iki isimden biri olan Yaşar Oduncuoğlu, adaylık nedenlerini YENİDÜZEN’e anlattı: “Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım… Adaylığım Talat’a karşı değil, tabanı unutanlara karşı…”

A+A-

 

• “TABANA BAKAN YOK… YETER ARTIK, BU DEĞİŞECEK”… “Mehmet Ali Talat da kazanırsa arkasını boşlamam, bu işi çözeceğiz” diyen Oduncuoğlu, “Ben 70 yaşında adam, nereye gitsem bir şey söylüyorlar. Bize, tabana bakan yok” şeklinde konuştu.

• “TABAN İÇİN ADAYIM…” “Belki Sayın Talat bu sıkıntıları çözer ama seçimden seçime de hatırlanmak istemem” diyen Oduncuoğlu, taban için, tabanın sesini duyurmak, tabanı görünür kılmak için aday olduğunu belirtti.

•  Oduncuoğlu,  “Tek bir Genel Sekreterim beni ve arkadaşlarımı yalnız bırakmadı… O da Naci Talat’tır” dedi, uzunca bir süredir sadece ‘seçimden seçime arandıklarından’ yakındı

•  “Artık beni kimse durduramaz. Gençlere de Parti Meclisi’nde sahip çıkma çağrısı yapıyorum. Bizim işimiz artık bitti… 70 yaşında adam parti başkanlığına aday oldum da gençler orada uyuyor, utanırım…”

•  CTP Genlik Örgütü’ne teşekkür eden Yaşar Oduncuoğlu, kurultayın, Parti Meclisi’nin de seçimi yönünde verilen mücadelenin ve sonuç alınmasının önemine dikkat çekti

Meltem SONAY- Mert ÖZDAĞ

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) 14 Haziran’da yapılacak 25. Kurultayı’nda genel başkanlığa aday iki isimden biri olan Yaşar Oduncuoğlu, adaylık nedenlerini Yenidüzen’e anlattı…
Genel başkanlığa 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG eski Genel Başkanlarından Mehmet Ali Talat'ın yanı sıra aday olan Oduncuoğlu, halen Gaziveren Ocak Başkanlığı yürütüyor.

“Seçim olmazsa Yaşar Oduncuoğlu’nun evine kimse gelmez”

“Ben bu partide doğdum, bu partide büyüdüm, bu partide yaşlandım” diyen Oduncuoğlu, yaşının 70 olduğunu ve halen Gaziveren’in Ocak Başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade etti.

Son dönem CTP Yönetimi ve Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’na ‘fırsat verin bu örgütü gençleştireyim’ yönünde çokça çağrısı olduğunu kaydeden Oduncuoğlu, “70 yaşındaki bir adamın halen Ocak Başkanlığı yapması doğal mıdır, değil midir bilemem ama partiyi de yüz üstü bırakmak istemedim, devam ettim” şeklinde konuştu.

Naci Talat ve Berberoğlu ile çok geçmişi olduğunu aktaran Yaşar Oduncuoğlu,  “Tek bir Genel Sekreterim beni ve arkadaşlarımı yalnız bırakmadı… O da Naci Talat’tır” dedi, uzunca bir süredir sadece ‘seçimden seçime arandıklarından’ yakındı.

“Seçim olmazsa Yaşar Oduncuoğlu’nun evine kimse gelmez” diyen Oduncuoğlu, son yerel seçim, genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan olumsuzlukların da kendisini adaylık noktasına getirdiğini belirtti.

“Kadroları boşadılar”

“Kadroları boşadılar” diyen Oduncuoğlu, CTP kadrolarının “lime lime olduğu” düşüncesini ifade ederken, bölgede yapılan ve parti yetkililerinin de katıldığı toplantılarda parti örgütlerinin bu durumlarını Genel Başkan Yorgancıoğlu’na da aktardığını söyledi. “Sayın Başbakan yazık olacak Sibel Hanım’a dedim ve oldu” diyen Oduncuoğlu, “Dağınıklık olacağını biliyordum ama bazı çevrelerin bu kadar da kötü hareket edeceklerini düşünmüyorduk” şeklinde konuştu.

“Sibel Siber’e oyun oynandı…”

“Biz tabandanız” diyen Oduncuoğlu, sadece 1985’te milletvekilliği adaylığı bulunduğunu, onu da aday arandığı dönemde, görev addederek kabul ettiğine vurgu yaptı.

“Ben sanat okulu mezunuyum, inşaatçıyım” diyen Yaşar Oduncuoğlu, o yıl köyde birinci parti olarak çıktıklarını ve o günden bu güne de birinci parti olarak kaldıklarını belirtti.

“Sibel Hanım Lefkoşalı…  Ben bölgemden aday olduğumda diğer partilerden daha geride kalsaydım, bana bir oyun oynandı diye şüpheye düşerdim. Parti ne kadar dağılmış olsa da en azından Sibel Hanım’ın Lefkoşa’da birinci çıkmasını beklerdik” diyen Oduncuoğlu, Sibel Siber’e oyun oynandığı düşüncesini ifade etti.

“Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım…”

“Ben Talat’ı iki defa sırtımda taşıdım… Kardeş derseniz, kardeş…” diyen Yaşar Oduncuoğlu, adaylığının Mehmet Ali Talat’a karşı değil, tabanı tamamen unutan, görmezden gelen ve artık ‘güvenmediklerini’ belirttiği yönetime karşı olduğunu belirtti.
Mehmet Ali Talat’ın adaylığını açıkladıktan sonra Talat’ın kendisini aradığını ve başarılar dilediğini de ifade eden Oduncuoğlu, “Talat aradı, birbirimize başarılar diledik, parti kazansın dedim ve beni Lefkoşa’ya da davet etti…” şeklinde konuştu.

“Öyle durumlar oldu ki, ne yazık ki ‘seçilenlere’ güvenimiz kalmadı”

“Ben hayatımı bu partiye verdim, çok zor günlerden geçtik ama bu duruma düşmesini hiç istemezdim” diyen Yaşar Oduncuoğlu, “Öyle durumlar oldu ki, ne yazık ki seçilenlere güvenimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

“Talat’ı severim, her konuda kendisine saygım var” diyen Oduncuoğlu, ‘Talat’ın da onların yolundan gitmesi’ endişesini aktardı. Köyün Ocak Örgütü’nü gençleştirmek için bile kendisine fırsat verilmediğinden yakınan Oduncuoğlu, Kıbrıs Sorunu’nun çözülmesi haricinde de uğraşılması ve çözülmesi gereken meseleler olduğuna işaret etti.

“Güvence verdim, güvenimi yitirdim…”

Oduncuoğlu, köylerin belediyelere bağlanmasının gündeme geldiği dönemde bu konudaki endişelerini paylaştıklarını ancak ‘tekrar geleceğiz’ denmesine karşın parti yetkililerinin bir kez daha köye uğramadıklarını savundu.

Ocak Başkanı olarak sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, seçimlerde de partinin oy kaybına uğradığını ifade eden Oduncuoğlu, her dönemde partinin daha iyi yerlere gelmesi için çaba harcadıklarını kaydetti.

Özkan Yorgancıoğlu’nun başkanlığı döneminde de umutlandıklarını ancak umutlarının yine hayal kırıklığı için sonuçlandığını ifade eden Oduncuoğlu, köyde gençler için hali arazilerde bir proje yapılması veya gençlere verilmesi yönünde çok talepleri olduğunu ancak hiçbir taleplerinin karşılanmadığını kaydetti.

“Partinin kötü duruma düşmemesi için devamlı uğraşırım, bu yolda da herkesi tedirgin ederim” diyen Yaşar Oduncuoğlu, köyün gençlerine güvence verdiğini, çabalamasına karşın hiçbir şey yapılmadığı için gençlerin ona olan güvenini yitirdiğini savundu.

 

“Aday çıkarmaya karar verdik çünkü tabanla ilgilenen yok”


Tüm bu olumsuzluklar üzerine arkadaşlarıyla oturup kurultaya aday çıkarılması konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade eden Oduncuoğlu, “Aday çıkarmaya karar verdik çünkü tabanla ilgilenen yok” şeklinde konuştu.

Talat’ın aday çıkacağının söylendiğini ancak ‘delegenin seçmesinin önemine’ işaret eden Oduncuoğlu, “Delege ağırlığını koysun, iradesini koysun… Talat’a saygım büyük ama Talat aday olacak diye gidip oturmasını da doğru bulmadık” dedi.

CTP Gençlik Örgütü’ne de teşekkür eden Yaşar Oduncuoğlu, kurultayda Parti Meclisi’nin de seçilmesi yönündeki genişletilmesinden duyduğu memnuniyeti diye getirdi.

“Parti Meclisi kontenjancı doldu”

“Parti Meclisi kontenjancı doldu” diyen Oduncuoğlu, KIB-TEK’e yapılan istihdamlarda da bölgenin göz ardı edildiğini savundu.

“Ben ömrümü bu partiye adadım… Gavursun dediler, bıçak çektiler” diyen Oduncuoğlu, hiçbir zaman parti için mücadeleden vazgeçmediğini ancak gelinen aşamanın kendisini çok üzdüğünü ifade etti.

“Emeklerimize yazık”

“Ben adayım, delegenin de önünü açtığımız düşünürüm. Talat’la da hiçbir husumetim olmadığını yinelemek isterim” diyen Yaşar Oduncuoğlu, adaylıktan çekilmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

“Ben partiye yıllarımı verdim, gerek Talat’la, gerek Talat’sız bu olumsuzlukların düzelmesi için mücadelemi sonuna kadar vereceğim” diyen Oduncuoğlu, ‘makam için partinin lime lime doğrandığını’ kaydetti, “Benim emeklerim, benim gibi arkadaşlarımın emekleri, şimdi aramızda olmayanların emekleri… Hepsine yazık” şeklinde konuştu.

Oduncuoğlu, Birleşik Güçler’den de hoşnut olmadığını, partinin kargaşasız, kendi kendine büyümesi gerektiği görüşünü belirtti.

Adaylıklar açıklandığında ilk etapta kendi isminin açıklanmadığını ve adaylıktan vazgeçmesinin de beklendiğini, adının da ilçe aradıktan sonra açıklandığını ifade eden Oduncuoğlu, bu konuyla ilgili kırgınlığını da belirti.

 

“Tabana bakan yok… Yeter artık, bu değişecek”

“Mehmet Ali Talat da kazanırsa arkasını boşlamam, bu işi çözeceğiz” diyen Oduncuoğlu, “Ben 70 yaşında adam, halk arasında gezmeye utanıyorum, nereye gitsem bir şey söylüyorlar. Bize, tabana bakan yok” şeklinde konuştu.

Genel Sekreter Kutlay Erk’e, beş gün arka arkaya aramasına, sekretere not bırakmasına karşın ulaşamadığını, ‘Sana dönecek’ denmesine karşın Kutlay Erk’in kendisine dönmediğini ifade eden Oduncuoğlu, “Belki bir problemimiz var, Genel Sekreter telefonlarımızı açmazsa artık söyleyecek bir şey yok” şeklinde konuştu.
“Belki Sayın Talat bu sıkıntıları çözer ama seçimden seçime de hatırlanmak istemem” diyen Oduncuoğlu, taban için, tabanın sesini duyurmak, tabanı görünür kılmak için aday olduğunu belirtti.

“70 yaşında adam parti başkanlığına aday oldum da gençler orada uyuyor, utanırım…”

Son seçimlerde özellikle Girne ve Mağusa’da partililerin birbiri aleyhine çalıştığını savunan Yaşar Oduncuoğlu, “Artık beni kimse durduramaz. Gençlere de Parti Meclisi’nde sahip çıkma çağrısı yapıyorum. Bizim işimiz artık bitti… 70 yaşında adam parti başkanlığına aday oldum da gençler orada uyuyor, utanırım… Gençler Parti Meclisi’ne girsin ileride başkanlarını da seçsinler. Benim Naci’ye verilmiş bir sözüm var. Son zamanlarında ziyaretine gittiğimde, ‘Yaşarım bu parti daha da büyüyecek, hiçbir şeyinizi bu partiden esirgemeyin’ demişti bana… Sözüm var” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4903 defa okunmuştur