1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ALAYKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU
ALAYKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

ALAYKÖY YEREL SEÇİME DOĞRU

3. dönem belediye başkanlığına talip olan CTP-BG Alayköy Belediye Başkanı ve adayı Hulusi Manisoy: “Belediyeyi 700 bin TL borç ile devraldık. Bütçeyi 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye çıkardık. Yapacak iş çok”

A+A-

Alayköy’de seçim heyecanı

 

Ayşe GÜLER

Haziran’daki yerel seçimlere kısa bir süre kala Alayköy belediye başkan adayları çalışmalarını hızlandırdı.

3. dönem belediye başkanlığına talip olan CTP-BG Alayköy Belediye Başkanı ve adayı Hulusi Manisoy, göreve gelmeden önce verdiği sözlerin birçoğunu hayata geçirdiğini söyledi.

Manisoy,  “Bundan sonra gelecek belediye başkanı vizyonu açık bir başkan olmalı, vizyonu ve misyonunu bölgeyi geliştirmeye harcamalı“ şeklinde konuştu.

UBP ile DP-UG’nin ‘ortak’ Alayköy belediye başkan adayı Ali Güler, belediye başkan adayı olmasının ardından vatandaşlardan olumlu tepki aldığını söyleyerek, bölgeyi hak ettiği yere taşıyacaklarını vurguladı.

“Bütçe 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye yükseldi”

Manisoy, belediyelerin ayakta durması için personel sayısının önemli olduğuna dikkat çekerek,“Bizim nüfusumuzla ayni olan belediyelerdeki personel sayısı çok fazla. Fazla personel alımına gerek yok” dedi.

Belediyelerin popülist yaklaşımlardan uzak durması gerektiğini ifade eden Manisoy, “ya işinizi doğru yapıp, halkın karşısına çıkacaksınız. Yada popülist yaklaşarak, geniş ailelere söz vererek, işe alacaksınız. Sonra da ağzınız açık bakacaksınız” şeklinde konuştu.

Manisoy, göreve geldiğinde belediyenin 700 bin TL borcunun bulunduğunu söyleyerek, ilk 2 yıl borçları yapılandırarak, ödeme yoluna gittiklerini belirtti.

Manisoy, bütçenin 1 milyon TL’den 5 milyon TL’ye yükseldiğinin bilgisini de verdi.

Belediyenin piyasadan 400 bin TL alacağının bulunduğunu dile getiren Manisoy, alınan 157 bin TL’lik devlet katkısının yeterli olduğunu savundu. 

25 işçi, 8 memur

Belediye başkanlığı görevi devraldığında Alayköy Belediyesi’nin 12 memur ve 15 işçi olmak üzere 27 çalışanın bulunduğunu söyleyen Manisoy, şu anda 25 işçi, 8 memur olmak üzere toplam 33 çalışanın hizmet verdiğini kaydetti.
Manisoy, belediyenin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı Daireleri’ne borcunun bulunmadığını, perosonel yatırımlarının günlük olarak yapıldığını belirtti.

Öte yandan belediyenin sadece Vergi Dairesi’ne 2005 yılına ait borcunun bulunduğunu söyleyen Manisoy, söz konusu borcun da yapılandırıldığını aktardı.

Manisoy, 2 bin 760 nüfusla devraldığı belediye nüfusunun şu anda 3 bin 960’a ulaştığını kaydetti. 

“Belediye kendi ayakları üzerinde duruyor”

Göreve geldiğinde belediyenin muhasebe sisteminin çok kötü olduğunu, söz konusu sistemin yeniden elden geçirildiğini dile getiren Manisoy, tüm faturaların bilgisayar ortamında kayıt altına alındığını kaydetti.

Manisoy, belediye personelinin idari yönden eksiklerinin bulunduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını ifade etti.
Belediyeyi kendi imkanları ile ayakta durarak, vatandaşlara hizmet verir duruma getirdiklerini söyleyen Manisoy, “yapılacak daha çok iş var” dedi.


“Bütçeler süzgeçten geçiyor”

Belediye bütçelerinin her yıl Maliye Bakanlığı’nda incelendiğini ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını belirten Manisoy, “bütçeler bir süzgeçten geçiyor. Demek ki bu süzgeçlerde de bir sıkıntı var. Belediyeyi idare etmek için önce siz düzgün olacaksınız” dedi.

Manisoy sözlerini şöyle sürdürdü: “ Alayköy Belediyesi olarak her ay 52 bin TL İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigorta ve Vergi Dairesi’ne ödeme yapıyoruz. Bazı belediyeler devlete vergi ödemiyor, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne ödeme yapıyor, kendini başarılı görüyor. Bazı belediyeler Sosyal Sigorta yatırmaz, İhtiyat Sandığı’na yatırım yapar, yine başarılı görüyor.  Bu konuda bir engel yok. Eğer bu yatırımları yapmayan belediye başkanları tekrar seçiliyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu da vatandaşların, kriterlerini ortaya koymadan, menfaatine göre oy verdiği sonucunu ortaya çıkarıyor”

---------------------------------------------------

Güler: “Parti değil hizmet önemli”

UBP ile DP-UG’nin ‘ortak’ Alayköy belediye başkan adayı Ali Güler, belediye başkan adayı olmasının ardından vatandaşlardan olumlu tepki aldığını söyleyerek, bölgeyi hak ettiği yere taşıyacaklarını vurguladı.

‘Ortak aday’ olduğunu belirten Güler, “oy alırken DP ya da UBP’den değil, gerek TDP, gerek CTP-BG’li arkadaşlardan destek alacağımızı biliyoruz. Belediyecilik anlayışı içerisinde parti değil, hizmet ve vizyon önemlidir” dedi.

Güler, UBP ile DP-UG dışındaki diğer partilerin sempatizanlarının da oy almayı hedeflediğini vurgulayarak, Haziran’daki seçimlerde iddialı olduklarını kaydetti.

Bölgeye hizmet etmek için aday olduğunu vurgulayan Güler, belediye başkanı seçilmesi halinde sosyal belediyecilik adına çalışacağını ifade etti.
Sahip olduğu belediyecilik anlayışının ‘sadece çöp toplamak’ olmadığını dile getiren Güler,

Alayköy’de sosyal, katılımcı ve çağdaş belediyeciliğin hayata geçmesi gerektiğini, bunu da köy halkıyla birlikte başaracaklarını ifade etti.

“Alayköy Sanayi bölgesi belediyeden alınmasını istiyor”

“Mevcut belediye ne köydeki kuruluşlar ne de vatandaşlarla iç içe değildir” diyen Güler, bölgenin her geçen gün büyüdüğünü, özellikle Alayköy Organize Sanayi bölgesinde ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

Güler, ilk ziyaretini söz konusu bölgeye gerçekleştirdiğinden bahsederek, iş adamları ve Sanayi Bölgesi Derneği Başkanı ile bir araya geldiklerini söyledi.

“Sanayi bölgesindeki insanlara bir dokundum, bin ah işittim” şeklinde konuşan Güler, esnafın belediyeye ciddi katkı vermelerine rağmen, yeterli hizmeti alamadıklarından şikayetçi olduklarını dile getirdi.

“Bölgedeki esnaf çöplerin toplanmamasından şikayetçidir. Neden yeşil alanlarının değerlendirilmediğini soruyor” diye konuşan Güler, bölgedeki çöplerin düzenli bir şekilde toplanmadığını, her tarafın poşetlerle dolduğunu ifade etti.

Güler, esnafın Alayköy Sanayi bölgesinin belediyeden alınmasına yönelik Sanayi Odası’na başvurduklarını aktardı.
Bu konuda belediyenin gerekli vizyona sahip olmadığını savunan Güler, sanayi bölgesindeki esnafla birlikte proje üretme hazırlığında olduklarını belirtti.

 

---------------------------------------------------------------

Vatandaşlar ne dedi?

Mevlit Hacımevlit: “En büyük sorun, kanalizasyon”
“Belediyenin bölgeye yaptığı hizmetlerden memnunuz. Şu anda en büyük sorunumuz kanalizasyon sıkıntısıdır. Kanalizasyona yönelik çalışmalara da belediyenin gücü ne yazık ki yetmiyor. Umarım belediye hükümetle birlikte bölgedeki kanalizasyon sorunu çözmek adına girişim başlatır. Uzun yıllar bölgemizde su sıkıntısı yaşadık. Şimdi bu sorun çözüldü, mutluyuz.”


Muharrem Fıstıkçı: “Gençlerin önünü açacak yatırımlar yapılmalı”
“Belediyenin aldığı devlet katkısının artması gerektiğine inanıyorum. Eğer devlet katkısı artarsa, bölgeye yapılan yatırımlarda artacaktır. Şu andaki yatırımlardan da memnunuz. Belediye başkanı vatandaşlar arasında ayrımcılık yapmıyor. Bu da bizim için çok önemlidir, herkesi kucaklıyor. Belediye başkanlığı için yarışan tüm adaylara başarılar diliyorum. Yeni seçilecek başkan kim olursa olsun, gençlerin önünü açacak yatırım ve çalışmalar yapmasını diliyorum”


Atay Hacımevlit: “Piknik alanı düzeltilmeli”
“Bölgemizdeki en önemli sorun, kanalizasyon sıkıntısıdır. Bunun dışında bölgeye yapılan hizmetlerden memnunuz. Belediyenin güzel işler yaptığını düşünüyorum. Buradan yeni seçilecek belediye başkanına bölgeyi daha güzel ve temiz yapmak adına çalışmalar yürütmesi konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Köydeki piknik alanının düzeltilmesini, daha fazla park alanının yapılmasını talep ediyoruz.”

Bu haber toplam 3221 defa okunmuştur