1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. ‘1200 KİŞİ BENDEN İŞ İSTEDİ’
‘1200 KİŞİ BENDEN İŞ İSTEDİ’

‘1200 KİŞİ BENDEN İŞ İSTEDİ’

Başkan Arter, ülkedeki işsizliğin büyük sorun olduğunu, göreve geldiği ilk günlerde günde 20-25 kişinin iş talebi ile karşılaştığını, bu sayının 1200’e kadar ulaştığını belirterek “Belediye istihdam kapısı değil, nitekim son zamanlarda bu talepler azaldı”

A+A-

Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 8 aylık icraatını YENİDÜZEN’e değerlendirdi, “aşırı istihdam” eleştirilerini yanıtladı: “Günde 20-25 kişi iş istemek için geldi”

 

Sevgi YALMAN

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, göreve gelmesiyle aşırı istihdam talebiyle karşılaştığını belirterek “1200’e yakın kişi benden iş istedi” dedi.
Arter, 8 aylık icraatını YENİDÜZEN’e değerlendirdi, aşırı istihdam eleştirilere yanıt verdi. DP’den aday olduğunu açıkladıktan sonra vazgeçen ve “Bağımsız aday” olarak belediye başkanlığını kazanan Arter, başkanlık döneminin sonuna kadar “bağımsız kalacağını” söyledi. Belediyenin siyaset yapma yeri olmadığını, başkan seçildikten sonra hiçbir şube amirini değiştirmediğini, işçi durdurmadığını, hatta bir önceki dönemde belediye ile çalışan 71 taşeron firmayı bile değiştirmediğini kaydeden Arter, belediyede 2 sözleşmeli personel dışında yalnızca geçici işçi alımı yaptığını iddia etti. Arter, şu anda belediyede 44 geçici işçi çalıştığını savundu.

Arter, ülkedeki işsizliğin büyük sorun olduğuna dikkat çekerken göreve geldiği ilk günlerde günde 20-25 kişinin iş istemek için geldiğini, bu sayının 1200’lere kadar çıktığını belirterek “Belediye istihdam kapısı değil, nitekim son zamanlarda bu talepler azaldı” şeklinde konuştu.

Gazimağusa’nın tüm potansiyeline rağmen turizmde 3'cü şehir olma yoluna girdiğini, bunun belediye başkanı olarak kendisini endişelendirdiğinin altını çizen Arter, turizmde birinci şehir olmanın yolunu mutlaka bulacaklarının altını çizdi.

Geçmiş dönemden yarım kalan projelerin devam ettiğini, kendi projelerinin de başladığını vurgulayan İsmail Arter, projelerle ilgili bilgi verdi. Arter, hayvan barınağı projesinin tamamlanmak üzere olduğunu söylerken önümüzdeki günlerde Veteriner Dairesi işbirliğinde sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasına başlanacağı anlattı.

“Yıldızlı Belediye imajı vardı. Daha iyisini yapma iddiası ile geldik”

Arter, Gazimağusa’nın “Yıldızlı Belediye” imajı olduğunu daha iyisini yapma iddiası ile geldiklerini söyledi. En çok önem verdiği proje konusunda bir ayırım yapmak istemeyen Arter şöyle konuştu. Projeleri, Laguna Yat Limanı ile Glapsides Plajı Çevre Düzenlemesi, Terminal Bölgesi Pazar yeri düzenlemesi, Salamis Yolu Tramvay projesi, Hendek Projesi, Çanakkale-Ayluga bölgesi çevre düzenlemesi, Gülseren Bölgesi Çevre Düzenlemesi, Suriçi Canlandırma Projesi, Aşıklar Yolu Çevre Düzenlemesi ve Hayvan Barınağı Projesi olarak sıralayan Arter projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili şöyle konuştu:

Hendek projesinin ilk ayağı olan temizliği, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi işbirliğinde geçtiğimiz Ağustos ayında tamamladık. Peyzaj, yol düzenlemesi ve aydınlatma ile ilgili proje DAÜ Mimarlık Fakültesinde hazırlanıyor. Kuşkor ve diğer sivil toplum örgütleriyle temas kurduk. Aydınlatmanın doğal güzelliği bozacağından endişe ediliyor. Bu konuyu görüşüyoruz.

Suriçi canlandırma projesi bizim için çok önemli. Yıllar geçtikçe cazibesini yitirdi. Otello Kalesi’nin restorasyonu halen devam etmekte… Kalenin yanındaki Otello parkı, TC katkılarıyla yapıldı. Bu parka ünlü yazar Shakespeare’in heykelini dikmeyi düşünüyoruz.

İstiklal Caddesi yayalaştırıldı, ancak bir kısım esnafın yeniden trafiğe açılması talebi var. Keşke herkes hemfikir olsaydı. Ancak Suriçi’ndeki projeler, trafiğe kapalı düşünülerek yapıldı. Benim  şahsi fikrim, cadde trafiğe açılsa bile sur içinin yeniden canlandırmaya yetmez. Bu konuda çıkış yolu arıyoruz.
Aşıklar Yolu çevre düzenlemesi projesi ile ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan izin alındı.İki toplumlu bir projedir.Belediye Meclisi’nde de karar aldık. Şu anda kullanılan yol yürüyüş ve bisiklet yolu olarak kullanılacak.Onun yanındaki toprak yol tamamlanarak trafiğe açılacak.

Ayluga ve Gülseren göletlerimiz özel çevre koruma bölgesidir.Bu iki gölet,Natura 2000 kapsamına girecek potansiyeldedir.AB finansmanı talep ettik. AB uzmanları, Çevre Koruma Dairesi ve belediyemiz yetkilileri ile toplantı yapıldı. Projesi, AB yetkililerinin bilgisi dahilinde devam ediyor.Sözlü olarak onay da verildi.

Laguna Projesi Ankara’da çizildi. Yazışmalarımız tamamlandı.finansman için yanıt bekliyoruz.

Ve Tramvay… Mümkün mü?

İsmail Arter, seçim vaatleri arasında yer alan ve hayli ilgi çeken Salamis Yolu’na tramvay projesi ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

Bu proje,19 bin üniversite öğrencisi ile büyüyen ve gelişen Gazimağusa’da,şehri üniversite ile bütünleştirme adına Salamis Yolu’ndaki yoğunluğu gidermek için getirdiğimiz bir projeydi. İlk etapta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile temas kurduk.Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı da ilgileniyor.İstanbul Belediyesinden bir heyet ön araştırma için geldi.Teknik bilgileri aldılar.Bizim projemiz Üniversiteye kadar yapılmasıydı. Gazimağusa Hastanesi’ne hatta İskele’ye kadar uzaması da tartışıldı.Şu anda alt yapı sorunları ve kentin ancak yarısının kanalizasyona bağlanması bu projemizin gecikmesine yol açacak gibi görünüyor.

Bu haber toplam 3763 defa okunmuştur