1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Zanlılar cezaevine gönderildi
Zanlılar cezaevine gönderildi

Zanlılar cezaevine gönderildi

Ay Napa’da 22 yaşındaki George Law’ın öldürülmesiyle ilgili güneyden kaçarak kuzeye geçen ve 19 Ağustos’ta yakalanarak tutuklanan zanlılar Sali Musa Ahmet ve Mehmet Akpınar cezaevine gönderildi.

A+A-

YENİDÜZEN

‘Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etme’, ‘yetkili makamlardan izin almaksızın Güney Kıbrıs’a geçme’ ve ‘mahkeme emrine rivayetsizlik’  suçlamasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

2014- 2016 yılları arasında kaçak olarak kuzeyden güneye, güneyden de kuzeye geçiş yaptıkları tespit edilen zanlılar dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlılar davaları görüşülünceye dek 3 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevine gönderildi.

Yargılandıktan sonra ‘iadeleri’ görüşülecek
Hatırlanacağı üzere Kıbrıs Rum polisi, zanlıların iadesi içinki İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi’ne başvuru yapmıştı. Geçtiğimiz gün YENİDÜZEN’e açıklama yapan ki toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi Esbaşkanı, hukukçu Hakkı Celal Önen, zanlıların iade konusunun siyasi makamlar tarafından değerlendirileceğini belirterek, karar için henüz erken olduğuna işaret etmişti.
Hakkı Önen, zanlıların kuzeyde işlemiş olduğu suçlarla ilgili yargılanıp cezalarını çektikten sonra ‘iade’ işlemlerinin gündeme gelebileceğini aktarmıştı.

Bu haber toplam 2877 defa okunmuştur