1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yine iş kazası… Hayati tehlikesi var
Yine iş kazası… Hayati tehlikesi var

Yine iş kazası… Hayati tehlikesi var

18 Haziran'da meydana gelen iş kazasında Mustafa Bakırhan ağır yaralandı. 11 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren ve vücudunun yüzde 85’i yanan işçi Mustafa Bakırhan’ın hayati tehlikesi var

A+A-

• OLAYIN OLUŞ ŞEKLİ ARAŞTIRILIYOR… Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, tahkikat çalışması başlatıldığını söyledi. Bayhanlı, Çalışma Dairesi’ne bağlı bölge amirliğinin kazanın oluş şekli ilgili araştırma yaptığını dile getirdi.

• “HUKUKSAL MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ”…YENİDÜZEN’e konuşan Bakırhan’ın arkadaşı, maddi desteğe ihtiyaç duyulduğunu, konu ile ilgili hukuksal mücadele başlatacaklarını belirtti

Ayşe GÜLER

Geçirdiği iş kazası sonrasında vücudunun %85’i yanan 27 yaşındaki Mustafa Bakırhan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

18 Haziran’dan beridir Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren Bakırhan’ın enfeksiyon kapma riski olması nedeniyle ziyaretçi yasağı konuldu.

Öte yandan Çalışma Dairesi, olayla ilgili tahkikat çalışması başlattı.

Daireye bağlı müfettişler olayın nasıl yaşandığı konusunda bilgi toplamaya çalışıyor.

YENİDÜZEN’e konuşan Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı olayın bilgilerine gelmesinin ardından tahkikat çalışması başlatıldığını söyledi.

Bayhanlı, Çalışma Dairesi’ne bağlı bölge amirliğinin kazanın oluş şekli ilgili araştırma yaptığını dile getirdi.

Kamiloğlu: “Ziyaretçi yasak, sağlık durumu ciddi”

Öte yandan Hastane Başhekimi Dr Ramadan Kamiloğlu, 11 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Mustafa Bakırhan’ın hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Kamiloğlu, vücudunun yüzde 85’i yanan Bakırhan’ın yoğun bakım ünitesinde tutulduğunu belirterek, enfeksiyon kapma riskinin bulunması nedeniyle ziyaretçi yasağının konulduğunu aktardı.

Arkadaşları yardım çağrısı yaptı

Yaşanan olayın ardından Bakırhan’ın arkadaşları yardım çağrısında bulundu, olayın nasıl yaşandığını YENİDÜZEN’e anlattı.

Bakırhan’dan 3-4 gün haber alamadıklarını, telefonlarının sürekli kapalı çıktığını söyleyen Bakırhan’ın arkadaşı özetle şöyle konuştu:  “Mustafa’dan 3-4 gün haber alamadık. Ardından telefonunu kuzeni açtı. Hastane’de yattığını, vücudunun yüzde 85’inin yandığını bize söyledi. Mustafa bize sürekli olarak geçe geç saatlere kadar çalıştığını, hiçbir ek ücret almadığını anlatıyordu”

Cam kesme makinesindeki kıvılcım…

“Geçtiğimiz hafta içerisinde olayın yaşandığı gece Mustafa yine saat 21:00’e kadar iş yerinde çalışıyormuş. Cam işi yaparken alkol kullanıyorlarmış. Cam kesen aletten bir anda kıvılcım çıkmış ve Mustafa’nın ellerinde alkol olduğu için alev almış” diye konuşan Bakırhan’ın arkadaşı şöyle devam etti: “Olaya tanıklık eden arkadaşlarından aldığımız bilgiye göre Mustafa panik yapmış ve koşmaya başlamış. Bu sırada alevler tüm vücudunu kaplamış. Kimse korkudan hiçbir şey yapamamış, müdahale edememiş”

Maddi desteğe ihtiyaç var

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan ve Aslen Hataylı olan Bakırhan’ın tedavisi için arkadaşları yardım çağrısında bulundu.

Tedavisinde kullanılan ilaçların hastane tarafından karşılandığını belirten Bakırhan’ın arkadaşı, şu an için hasta bezine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Bakırhan’ın arkadaşı, bu süre içerisinde psikolojik desteğe de ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Konuyla ilgili hukuksal mücadele de başlatacaklarını söyleyen Bakırhan’ın arkadaşı, yardımda bulunmak isteyen kişilerin Boran Kültür Merkezi aracılığıyla 05488784001 veya 05428783360 numaralarından kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur