1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'YENİ LİDER' VURGUSU
YENİ LİDER VURGUSU

'YENİ LİDER' VURGUSU

Kıbrıs Türk toplumunun ileri gelen iş, siyasi, hukuk ve tıp dünyasından isimler, Cumhurbaşkanlığı seçiminde “artık değişim şart” diyerek, değişime işaret etti. Misyonunu doldurmuş kişilerin siyasetten çekilme zamanı geldiğine dikkat çeken ilgili taraflar

A+A-

Didem MENTEŞ

YENİDÜZEN, 19 Nisan’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik iş, siyasi, hukuk ve tıp dünyasından isimlerle konuştu.

Yeni enerji yeni vizyon
Cumhurbaşkanı olarak misyonunu tamamlamış kişilerin siyasetten çekilmesi gerektiğini vurgulayan İş insanı Mustafa Ahmet Raşit, artık yeni nesillerin Cumhurbaşkanlığı’nı devir alması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıslı Türklerin yenidünya düzeninde hak ettiği yere Sibel Siber ile ulaşacağına inandığını söyleyen Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu ve İş insanı Mehmet Küçük, Dr. Sibel Siber’in bir cumhurbaşkanında olması gereken tüm vasıflara sahip, düşünebilen, üretebilen, anlayışlı, dinamik ve vizyonu çok geniş bir kişi olduğunu söyledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Korun da Cumhurbaşkanlığı seçimini Dr. Sibel Siber’in kazanmasının gönlünden geçtiğini belirterek, Siber’in kazanacağına dair bir umudu olduğunu dile getirdi.

Avukat Gülsün Yücel ise cesur ve kararlı adımlarla Federal Kıbrıs’ın kurulması için gerçekten çalışacağı ve bunu yapabilecek enerji ve bilgiye sahip olduğu, toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul gören simin Sibel Siber olduğunu belirterek, ikinci turda bunun sandığa yansıyacağını dile getirdi.


Fikri Toros (Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı): “Müzakerelerde yeni hedefleri olan bir lider seçilmesini temenni ediyoruz”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Kıbrıs müzakerelerinde toplumun çıkarlarını koruyacak kararlar alan ve sonuç odaklı bir müzakere yürütecek, yeni hedefleri olan bir liderin seçilmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Toros, şöyle devam etti: “Kıbrıs Türk iş camiasının yarım asrı aşan bir süreden beri, halen çözümsüz olan Kıbrıs sorunu ve bu devam eden sorunun Kıbrıs Türk toplumuna olan olumsuz yansımalarının kabul edilemez ve sürdürülemez olarak nitelendirmekteyiz. Kıbrıs Türk toplumunun, lider statüsünde seçeceği Cumhurbaşkanının, esasen ana rolü toplum adına Kıbrıs müzakerelerinde bizleri temsil etmektir.

Bu çerçevede 11 Şubat 2014 Ortak Metin parametreleri çerçevesinde süratle bir çözüme ulaşmak için Kıbrıs Türk toplumunun çıkarlarını koruyacak kararlar alarak, sonuç odaklı bir müzakere yürütecek, yeni hedefleri olan bir liderin seçilmesini temenni ediyoruz”

İş insanı Mustafa Ahmet Raşit: “Sibel Siber’in iyi işler yapacağına inanıyorum”

Cumhurbaşkanı olarak misyonunu tamamlamış kişilerin siyasetten çekilmesi gerektiğini vurgulayan İş insanı Mustafa Ahmet Raşit, artık yeni nesillerin Cumhurbaşkanlığı’nı devir alması gerektiğini dile getirdi.

Raşit, Mustafa Akıncı ve Derviş Eroğlu’nun misyonunu tamamladığının altını çizerek, kendisinin Dr. Sibel Siber’i desteklediğini açıkça belirtti. Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı olması halinde iyi işler yapacağına gönülden inandığını vurgulayan Mustafa Ahmet Raşit, Sibel Siber’in çok azimli, tuttuğunu koparan, çok düzgün ve prensipleri olan bir kişi olduğunu söyledi.

Raşit, “Sibel Hanım  kafasına koyduğunu yapan, bir şey varsa bunu yumuşak güler yüzüyle, ikna ederek ya yapar ya da yaptırır” şeklinde konuştu. 

Dr. Turhan Korun: “Kazanacağını umut ediyorum”

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Turhan Korun, Cumhurbaşkanlığı seçimini Dr. Sibel Siber’in kazanmasının gönlünden geçtiğini belirterek, Siber’in kazanacağına dair bir umudu olduğunu dile getirdi.

Siber’in kadın bir aday olmasının Kıbrıs Türk toplumunun dolayısıyla Kıbrıs’ın geneline örnek bir davranış olacağını söyleyen Dr. Korun, “Ümidim daha önceki politikayla ilgilenen adayların Kıbrıs konusundaki kafa karışıklığının Sibel Hanım’da olmamasıdır” dedi.

Dr. Turhan Korun, Sibel Siber’in Kıbrıs konusunu daha berrak şekilde, olarak ilerlemesi için daha yararlı çalışmalar yapacağına inandığını ifade etti. 

Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu ve İş insanı, Mehmet Küçük: “Ülkenin geleceğini düşünen Sibel Siber’i destekliyorum”

Kıbrıslı Türklerin yenidünya düzeninde hak ettiği yere Sibel Siber ile ulaşacağına inandığını söyleyen Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu ve İş insanı Mehmet Küçük, Dr. Sibel Siber’in bir cumhurbaşkanında olması gereken tüm vasıflara sahip, düşünebilen, üretebilen, anlayışlı, dinamik ve vizyonu çok geniş bir kişi olduğunu söyledi.

Küçük, şunları belirtti: “Vatanını, ülkenin ve çocuklarımızın geleceğini düşünen bir kişi olarak Sibel Siber’i destekliyorum. Siber’in, çok iyi bir Cumhurbaşkanı olacağına, parti gözetmeksizin, tüm halkımıza kucak açacağına ve tüm siyasi partilere eşit davranacağına inancım sonsuz.

Sibel Siber, bir cumhurbaşkanında olması gereken tüm vasıflara sahip, kültürlü, düşünebilen, üretebilen, anlayışlı, dinamik ve vizyonu çok geniş bir kişiliğe sahip. 1980’lerin politikaları yerine, yenilenme sürecine gidip, değişen dünya düzeninde Kıbrıslı Türkleri de var edip, Kıbrıslı Türklerin de var olduğunu gösterebilen bir lider olacaktır.

Kıbrıslıları dünyada hak ettiği yere ulaştıracağından eminim. Çok kısa dönem de olsa, yapmış olduğu Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı dönemlerinde çok başarılı projelere imza attığını gördük. Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır kanaatindeyim. Yeni siyaset kültürünü yaşama geçirmek adına 19 Nisan’ı bir fırsat olarak görüyorum”

Bu arada Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük de “İnşallah başaracaksınız. Kadınların en büyük duası ve isteği bu seçimi sizin kazanmanızdır” demişti.

Avukat Gülsün Yücel: “Enerjisi ve bilgisiyle…”

Avukat Gülsün Yücel, cesur ve kararlı adımlarla Federal Kıbrıs’ın kurulması için gerçekten çalışacağı ve bunu yapabilecek enerji ve bilgiye sahip olduğu, toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul gören simin Sibel Siber olduğunu belirterek, ikinci tuda bunun sandığa yansıyacağını dile getirdi.

Yücel, şunları söyledi: “Toplumsal ve siyasal güç dengelerini belirleyebilmek tam olarak mümkün olmasa da, toplumun büyük bir kesiminde var olan  ‘’çözüm’’ talep ve arzusu, değişimin  habercisi gibi görünmekte ve halen sürdürülmekte olan ‘uzlaşmazlık politikalarının’’ onay almayacağını göstermektedir.

İki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyonun  inşa sürecinde, çözümü talep eden Kıbrıslı Türklerin, yeni bir enerjiyle çözüm için gerçekçi öneriler üretebilecek bilgi ve donanıma sahip , aktif kadrolarla  çalışmayı özümsemiş , karar alma mekanizmalarında sadece siyasi ve bürokratlarla değil, sivil toplum örgütleriyle de çalışacağını açıkça belirtmiş, aldığı tüm toplumsal görevleri başarı ile sürdürmüş, genç, dinamik, güvenilir ve  bir ilki gerçekleştirecek olan adaya oy vermelerinin kaçınılmaz olduğu düşüncesindeyim.

Elbette tüm Cumhurbaşkanı adayları toplumda saygın kişilerdir, ancak, Dr. Sibel Siber’in, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, cesur ve kararlı adımlarla Federal Kıbrıs’ın kurulması için gerçekten çalışacağı ve bunu yapabilecek enerji ve bilgiye sahip olduğu toplumun büyük bir kesimi tarafından kabul edildiği ve bu onayın sandığa yansıyacağı da görülmektedir. İlk turda olmasa da, ikinci turda başaran Dr. Sibel Sibel olacaktır”

Müteahhit Havva Yetkili: “Değişim sağlanacak”

Yeni Cumhurbaşkanının Sibel Siber olacağını söyleyen iş insanı Havva Yetkili, Sibel Siber’in kazanması halinde yeniş bir değişimin başlayacağını dile getirdi. Dr. Siber’in var olan statükoyu değiştirmek için aday olduğunu söyleyen Yetkili, Siber’in değişime açık, yeni fikirleri olan yeni bir enerji olduğunu belirtti.

Yetkili, Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı olması halinde büyük değişiklikler yapacağını dile getirdi. Havva Yetkili, yeni Cumhurbaşkanından sektör olarak devletin alacağı kararlarda (Müteahhitler Yasası dahil) sivil toplum örgütlerine yer almalarını talep etti.

İşadamı, deneyimli siyasetçi Kadri Fellahoğlu: “Kıbrıs Türk halkını ileriye taşıyacak”

Sibel Siber’in Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını söyleyen iş insanı Kadri Fellahoğlu, Siber’in arkasında güçlü bir parti olması yanı sıra siyasi geçmişinde yarattığı sempatisinden ve mesleğinden dolayı da oy kazanacağını dile getirdi.

Fellahoğlu, tüm bunlar değerlendirildiği zaman Siber’in kazanma ihtimali en yüksek adaylardan olduğunu söyledi. Sibel Siber’in Kıbrıs Türk halkının ve siyasetinin önünü açacak, çağdaş, genç, dürüst ve samimi çalışkan bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Fellahoğlu, halkın en büyük beklentilerinden biri olan güven duyulabilecek bir siyasi kişiliğe sahip olması, öz güveni yüksek, kendine güvenen ve inan bir kişi olmasının artıları olduğunu ifade etti.

Sibel Siber’in kadın olmasının ayrıca önemli bir avantaj olduğuna inanan Kadri Fellahoğlu, “bugün dünya ülkelerinde baktığımız zaman, ülkelerine liderlik etmekte olan çok az sayıda kadın olduğunu görüyoruz. Bu seçimler bir kadın Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle de dünyanın büyük ilgisini çekecektir” dedi.

Müzakere masasında bir kadın liderin olmasının da Kıbrıs sorunun çözümünde çok önemli bir katkı sağlayacağını aktaran Fellahoğlu, uluslararası anlamda da kabul gören bir toplum lideri olacağını ifade etti.

Fellahoğlu, “Statükoyu düşündüğümüz zaman eski siyasi liderlerin sahip oldukları vizyonlar ve gelenekler Kıbrıs Türk halkını ileriye taşıyamaz. Sibel Siber yeni vizyonu, genç, dinamik konumuyla Kıbrıs Türk halkını kesinlikle ileriye taşıyacaktır” dedi.

İşadamı Semavi Aşık: “Gönlüm Sibel Siber’den yana…”

“Gelecekten umut etmek istiyorum” diyen esnaf Semavi Aşık, gönlünden CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in kazanması geçtiğini dile getirdi. Aşık, “eğer sol kanat sağlam durursa kazanmamız için hiçbir neden yoktur” dedi.

Yeni başkandan umut etmek istediğini söyleyen Semavi Aşık, yeni bir kan, yeni bir enerji yeni bir başkan ile kalıcı bir çözüm ve barış olmasını istediğini ifade etti. Aşık, “Ben 5 yaşından beri bu sorun var. Benim çocuklarım da pek yetişmeyebilir ama bu sorunun kalkmasını ve torunlarımın rahat etmesini umuyorum. Bunun olmaması için hiçbir neden yok” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2844 defa okunmuştur