1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni Ercan için bir adım daha
Yeni Ercan için bir adım daha

Yeni Ercan için bir adım daha

Yeni Ercan için bir adım daha… Asker- Ulaştırma Bakanlığı arasındaki ‘ERCAN PROTOKOLÜ’’ne Bakanlar Kurulu’ndan onay…

A+A-

 

• Ercan’daki yapılandırma çalışmalarını üstlenen Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, başından beri projenin yerinin belli olmasına karşın, iki buçuk yıldır ‘boş bahanelerle’ bugünkü Hükümet dönemine kadar işin uzatıldığını savundu.

• Bakanlar Kurulu, Ercan Havaalanı’nın yeniden yapılandırılması çerçevesinde yapılacak yeni yatırımlar kapsamında, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan PROTOKOL’ü onayladı.

• Protokolle; YENİ PİST VE TERMİNAL BİNASI’na ulaşım için, ‘Tünel Ve Terminal Çevre Yolları Bağlantı Kavşağının Yapılması’ ve Kırklar Kışlası’nın doğu sınırından geçen dere yatağının yer değiştirme çalışmaları esasa bağlandı…

Meltem SONAY

Bakanlar Kurulu, Ercan Havaalanı’nın yeniden yapılandırılması çerçevesinde yapılacak yeni yatırımlar kapsamında, 28. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanmak üzere hazırlanan PROTOKOL’ü onayladı.

Ercan’daki yapılandırma çalışmalarını üstlenen Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, başından beri projenin yerinin belli olmasına karşın, iki buçuk yıldır ‘boş bahanelerle’ bugünkü Hükümet dönemine kadar işin uzatıldığını savundu.

Tünel ve Terminal Çevre Yolları Bağlantı kavşağı…

Bakanlar Kurulu’nun 13 Ağustos 2015 tarihli kararına göre protokol, Ercan’da ihale edilen ve T&T Havalimanı İşletmeciliği LTD. tarafından üstlenilen ‘YENİ PİST VE TERMİNAL BİNASI’na ulaşım için, ‘Tünel Ve Terminal Çevre Yolları Bağlantı Kavşağının Yapılması’, Kırklar Kışlası’nın doğu sınırından geçen dere yatağının yer değiştirme çalışmaları ile ilgili olarak, ‘Ercan Havalimanı’nda Yapılacak Etüt Çalışmaları ve Ercan Havalimanı’nın Yapılandırılmasına ilişkin güvenlik konularının esasa bağlanması amacıyla hazırlandı.

Turanlı: “Sorun olmayan sorunlar yaratıldı… İlerleyemedik”

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ. Başkanı Emrullah Turanlı, iki buçuk yıldır bir an önce çalışmalara başlamak için mücadele ettiklerini ancak samimi olanlar kadar, işi baltalamak isteyenler de olduğunu o nedenle ‘çok fazla ilerleyemediklerini’ kaydetti.

“Sorun olmayan sorunlar yaratıldı ama umarım bugün yarın bu sorunlar çözülecek, biz de devam edeceğiz” diyen Turanlı, halen bürokrasi engelleri ile uğraştıklarını ifade etti.

“Bir işin iki buçuk yıl gecikmesinin zararının ne kadar katlanılmaz olduğu belli” diyen Turanlı, “Önümüzü açsınlar işimizi yapalım diye bekliyoruz… Geçen dönem bizim için çok sancılıydı” şeklinde konuştu.

“Kimlerin engellemeye çalıştığı çok iyi biliniyor…”

“Geçen dönemde bu işi kimlerin engellemeye çalıştığını Kıbrıslılar çok iyi biliyor… Ben bununla ilgili artık daha fazla konuşmak istemiyorum” diyen Turanlı, başından beri projenin yerinin belli olmasına karşın, iki buçuk yıldır ‘boş bahanelerle’ bugünkü Hükümet dönemine kadar işin uzatıldığını savundu.

“Çok çok az kaldı…”

Bütün ekiplerin havaalanındaki şantiyede hazır beklediğini belirten Turanlı, taşeron firmaların hepsinin de ‘Kıbrıslı’ olduğuna vurgu yaptı, “O insanların da ekmeğiyle oynanıyor. İnşallah çözülecek, çok çok az kaldı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4174 defa okunmuştur