1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yasalar “Azınlık Hükümeti’ni” bekliyor
Yasalar “Azınlık Hükümeti’ni” bekliyor

Yasalar “Azınlık Hükümeti’ni” bekliyor

Cumhuriyet Meclisi komiteleri gündemindeki onlarca yasa tasarısı, UBP-DP Azınlık Hükümeti tavrını bekliyor…

A+A-

Meltem SONAY

Cumhuriyet Meclisi komiteleri gündemindeki onlarca yasa tasarısı, UBP-DP Azınlık Hükümeti tavrını bekliyor. Cumhuriyet Meclisi Komiteleri gündemindeki onlarca yasa arasından,  Azınlık Hükümeti’nin ‘hangi yasaları görüşeceğini’ bildirmesi bekleniyor.

İç Tüzüğe göre, Meclis komite gündemlerindeki yasa tasarıları yeni Hükümet’e bildirecek, yeni hükümet hangi tasarıların görüşülmeye devam edileceğini bir yazıyla Meclis’e bildirecek.

Görüşülmesi uygun bulunmayan Yasa Tasarıları ise Bakanlar Kurulu’nca geri çekilebilecek.

Azınlık Hükümeti istemediği Yasa Tasarısı’nı Meclis gündeminden çıkarabilecek.

Siber ‘Hükümet’in yanıtını bekliyoruz’ demişti…

Meclis Başkanı Sibel Siber geçtiğimiz hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan röportajında konuyla ilgili soruya, ‘Biz hangi yasaların olduğunu yeni hükümete yazdık, hangilerini görüşeceklerini bize bildirecekler. Bu konuda hükümetin yanıtını bekliyoruz” demişti.

Çok önemli yasalar var… Henüz yanıt gelmedi…

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin Meclis gündemindeki onlarca yasadan hangilerini görüşmeye devam edeceğini henüz bildirmediği öğrenildi.

Meclis Komiteleri gündeminde bekleyen, birçoğu ‘ivedi’ çok önemli yasalar bulunuyor. Bu Yasa Tasarıları’ndan en önemlilerinden biri de ‘Kamu Reformu’ olarak da bilinen ‘Kamu Görevlileri Değişiklik Yasa Tasarısı’. Azınlık Hükümeti’nin tüm diğer yasa tasarılarını yanı sıra, özellikle de bu yasa tasarısına ilişkin nasıl bir tavır sergileyeceği merakla bekleniyor.

Meclis Komiteleri gündemindeki başlıca yasalar:

Raporlar;

-Trafik Hizmetlerinin Planlanması Koordinasyonu ve Denetimi Yasa Tasarısı,  Gelir Ve Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı,  Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri  (Değişiklik) Yasa Tasarısı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündemindeki başlıca Yasalar:

-Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı (ivedi, Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği Yasa Tasarısı (ivedi), Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı (ivedi),  Güvenlik Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (ivedi),  Güvenlik Kuvvetleri İç Hizmet (Değişiklik) Yasa Tasarısı (ivedi).

Avrupa Birliği Uyum Yasalarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite’nin gündemindeki başlıca yasalar:

-Veteriner Hizmetleri Yasa Tasarısı, Organik Tarım Yasa Tasarısı (ivedi), Tohum ve Üretim Materyalleri Yasa Tasarısı, Hayvan Islahı Yasa Tasarısı, Veteriner Tıbbi Ürünler Yasa Tasarısı.

Ekonomi, Maliye, Bütçe Ve Plan Komitesinin Gündeminde Bulunan başlıca Yasa Tasarıları:

-Piyangolar (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Beden Eğitimi ve Spor (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Fon Kaynaklarının Kullanımına Yetki Veren (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), İş Sağlığı ve Güvenliği (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Eski Eserler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Kronik Hastalıklar Hastanesi ve Özel Dal Hastaneleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Basın İş (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi). Kamu İç Mali Kontrol Yasa Tasarısı  (İvedi), Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik No:3) Yasa Tasarısı (İvedi), Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İvedi), Casino İşletmecileri Birliği Yasa Tasarısı (İvedi), Şirketler Yasası Uyarınca Mahkemece Tasfiyesine Karar Verilen Şirketlere İlişkin Ek Kurallar Yasa Tasarısı, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasa Tasarısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Borç İlişkilerinde Uygulanacak Kuralları Düzenleyen Yasa Tasarısı. Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Yasa Tasarısı, Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Yasa Tasarısı, Gümrük Vergileri Tarife (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı,  Bitki Sağlığı (Değişiklik) Yasa Tasarısı.
 

Hukuk, Siyasi İşler  ve Dış ilişkiler Komitesinin  Gündeminde Bulunan Yasa Tasarıları:

Ateşli Silahlar (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İVEDİ), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Disiplin Yasa Tasarısı (İVEDİ), Yabancıların Çalışma İzinleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İVEDİ), Yurttaşlık Yasa Tasarısı (İVEDİ), Alkollü İçkiler Satış (Değişiklik) Yasa Tasarısı (İVEDİ), Akaryakıt (Depolama, Nakliye ve Satış) Yasa Tasarısı (İVEDİ), Emniyet Kemeri (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Koruma Hizmetleri Yasa Tasarısı, Motorlu Araçlarla Yolcu ve Eşya Taşınması (Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı.

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici Komite’nin gündemindeki Yasa Tasarısı:

-Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı.

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur