1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'YAPI TAŞI DEĞİL, YAŞAM STANDARDI'
YAPI TAŞI DEĞİL, YAŞAM STANDARDI

'YAPI TAŞI DEĞİL, YAŞAM STANDARDI'

Dünyada tasarımları ile ayrıcalık yaratan FEO, Girne’de hayat bulacak 360 dairelik ‘FEO Elegance’ projesi ile ‘yapı taşı değil, yaşam standardı’ sunmaya hazırlanıyor…

A+A-

YENİDÜZEN (ÖZEL)

Merkezi İstanbul olan FEO, adanın incisi Girne’de hayat bulacak 360 dairelik FEO Elegance projesi ile ‘yapı taşı değil, yaşam standardı’ sunmaya hazırlanıyor.

Modern hayatın tüm taleplerine cevap verebilecek özelliklerle donatılmış yapılara, projelere imzasını atan FEO, tasarım, konfor ve şıklığı doğa ile buluşturan projeleri ile  Türkiye, Kuzey Kıbrıs ve dünyada aranan marka olma yolunda ilerlemeyi zincirinin ilk halkası olarak hedefliyor.

Mayıs’ta başlayıp 24 ayda tamamlanması hedeflenen proje ile Girne’de insanlara sadece ‘yapı taşı’ değil, ‘yaşam standardı’ sunmak için yola çıktıklarını ifade eden FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, tüm öz sermayelerini yatırdıkları proje için gerekli tüm ön izin ve onayların da alındığının altını çizdi.
FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan ve Genel Müdürü Kaya Çetinbakış, FEO Elegance’ı anlattı.

Akacan Gruop, Hasırcılar ve Altınbaş Holding ortaklığıyla…

Akacan Gruop, Hasırcılar ve Altınbaş Holding’in ortaklığında yapılacak proje için önce yarışma yapıldığını ifade eden FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, 34 yaşında Kıbrıslı Mimar Mustafa Derat’ın yeşile ve Girne’nin doğasına uyumlu, her şeyi düşünülmüş doğa dostu projesinin kendilerini etkilediğini ve yarışmayı da kazanmasına etken olduğunu ifade etti.

“Dünyada tasarlıyoruz…”
İstanbul, Mahmutpaşa ve Beylikdüzü’nde Merkez Ofisleri olduğunu ifade eden Akacan, İstanbul’da satış pazarlama ve koordinasyon ofisleri ve mimarları bulunduğunu kaydetti.

“Biz dünyada tasarlıyoruz” diyen Akacan, Etiopya’nın en işlek caddesinden, Mozambik’te, İstanbul, Beylikdüzü, Hadımköy ve Avcılar da şu anda devam eden projelerini ifade eden Bulut Akacan, şimdi de Girne’de 360 dairelik projenin hayata geçeceğini aktardı.

“Kıbrıslı Genç Mimar’ın doğa dostu projesi…”

Girne’nin merkezinde, tamamen kendi öz sermayeleri ile imara açık 14 dönüm bir arazi aldıklarını belirten Akacan, projenin yarışmaya açıldığını, Türkiye’den, Bulgaristan’dan ve İngiltere’den birçok mimarın katıldığı yarışmayı, Kıbrıslı genç mimar Mustafa Derat’ın kazandığını yineledi.

Akacan, Projenin, kat bahçeleri, yeşillikler, ortak alanlarda elektrik enerjisinin kullanılacak olması, spora endeksli, kapalı açık- spor salonlarının yanı sıra, hamamı, saunası, jakuzisi, yürüyüş yollarının yanı sıra, mini futbol, basketbol sahası, tenis kortu ile kendilerini çok etkilediğini de ifade etti.

Proje’de 100, 150 ve 200 metrekarenin üzerinde olmak üzere, 1- 2 ve 3 yatak odalı daireler olduğunu belirten Akacan, dairelerin ön balkonundan deniz, arka balkonundan da dağ manzarasının gözler önüne serildiğine işaret etti.

Dev projenin elektrik projesinden, statiğine tüm işlerinin Kıbrıslı mühendislerce yapıldığına da vurgu yapan Akacan, şu anda yine ihaleye çıkıldığını ve yine Kıbrıslı müteahhitlerden biri tarafından projenin yapılacağını kaydetti.

Banka garantisi ve az peşinatla…

Dev projeden ev alacaklara banka garantisi verileceğini ve önden az bir miktar peşinatla satışa sunulacağını ifade eden Akacan, 9 Nisan’dan İstanbul’da yapılan büyük bir lansmanla projenin tanıtılacağını aktardı.
“Hem Kuzey Kıbrıs’ı, hem de projemizi tanıtacağız” diyen Bulut Akacan, birinci amaçlarının Kuzey Kıbrıs’ı tanıtmak olduğuna vurgu yaptı.

Akacan’ın ifadeleri devamla şöyle:
“Girne’nin ne kadar güzel bir şehir olduğunu, dağla denizin iç içe olduğunu, insanının ne kadar sıcakkanlı olduğunu, coğrafyasının stratejik önemini, aslında bir Avrupa Birliği toprağı olduğunu anlatıyoruz. Türkiye’den gelecek su projesini, bir üniversite adası olduğunu anlatıyoruz.
10 ay neredeyse kesintisiz güneşin olduğunu anlatıyoruz. Yani önce Kıbrıs’ı, sonra projemizi anlatıyoruz”.
Projenin Norveç, Finlandiya, İngiltere, Dubai’de ve Milano’daki fuarlarda da tanıtılacağını aktaran FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta da tanıtılacağını belirtti.

“Yapı taşı değil, bir hayat standardı…”

Projede her şeyin düşünülmüş olduğuna vurgu yapan Bulut Akacan, ‘Site Yönetim Planı’na değinerek avukatlar bu konuyu ciddiyetle çalıştıklarını ve sitede yapılıp yapılamayacak her şeyi de kontratla bağladıklarına vurgu yaptı.

“Sadece bir yapı taşı değil, bir hayat standardı satın almış olacak insanlar…” diyen Akacan, on yıl sonra da sitenin orada bakımlı bir şekilde olmasının kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

“Bu projeden sonra her şey değişecek”

“Bu projeden sonra her şey değişecek” diyen Bulut Akacan, a’dan z’ye her şeyi düşünülerek hazırlanmış bu projeden sonra haklı bir rekabetin oluşacağı görüşünü belirtti.

Fiyatlarının da çok uygun tutulduğunu kaydeden Akacan, bir yatak odalı dairelerin fiyatlarının 37 bin, iki yatak odalı dairelerin fiyatlarının da 47 bin poundan başlayacağını ifade etti.

Bu haber toplam 5420 defa okunmuştur