1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yangın helikopteri ‘sürüncemede’!
Yangın helikopteri ‘sürüncemede’!

Yangın helikopteri ‘sürüncemede’!

Orman Dairesi, yangınlara kısa sürede müdahale etmesi için yangın helikopteri kiralanmasına yönelik ihale dosyasını hazırlarken, bu konuda ne zaman düğmeye basılacağı da merak uyandırıyor.

A+A-

4 MİLYON TL… Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, yangın helikopteri için döviz kurlarında yaşanabilecek olası farklılıkları da göz önünde bulundurarak 4 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 KİRALAMA 15 HAZİRAN-15 EKİM TARİHLERİ ARASINDA… YENİDÜZEN’e konuşan Karzaoğlu, yaz aylarında çıkacak yangınlara havadan müdahale etmesi için kiralanması öngörülen yangın helikopterinin ise hizmet süresinin 15 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında olacağını da açıkladı

TEKNİK ELEMAN SIKINTISI… Öte yandan Karzaoğlu, Daire’de 13 yangın aracı, 6-7 adet su tankeri, 8 adet dozer, 3 adet greyder, 1 adet de ekskavatör olduğunu belirterek, teknik eleman konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını açıkladı.

Ayşe GÜLER
Sıcaklıkların artmasıyla birlikte başlayan yangınlar, ‘yangın helikopterini’ de yeniden gündeme taşıdı.
Orman Dairesi, yangınlara kısa sürede müdahale etmesi için yangın helikopteri kiralanmasına yönelik ihale dosyasını hazırlarken, bu konuda ne zaman düğmeye basılacağı da merak uyandırıyor.
15 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında, 4 aylık süre için ülkede konuşlandırılması öngörülen yangın helikopteri için dövizdeki kur dalgalanmalarını da hesaba katarak, 4 milyon TL’lik kaynağa ihtiyaç duyuluyor.
Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, yangın helikopteri kiralamak için ihale dosyasının hazır olduğunu, bu konudaki gerekli çalışmaları tamamladıklarını açıklayarak, 4 milyon TL’ye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Karzaoğlu, Maliye Bakanlığı tarafından 4 milyon TL’nin bloke edilmesi halinde ihaleye çıkılacağını ifade etti, 2 haftalık ihale sürecinin ardından da 1 hafta içerisinde de yangın helikopterinin adaya ulaşabileceğini kaydetti.
Karzaoğlu, Daire’de 13 yangın aracı, 6-7 adet su tankeri, 8 adet dozer, 3 adet greyder, 1 adet de ekskavatör olduğunu belirterek, teknik eleman konusunda ciddi sıkıntı yaşadıklarını açıkladı.

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu:
“İhale dosyası hazır, 4 milyon TL’ye ihtiyaç var”

Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, yangın helikopteri kiralamak için ihale dosyasının hazır olduğunu, bu konudaki gerekli çalışmaları tamamladıklarını açıklayarak, 4 milyon TL’lik paraya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Karzaoğlu, oluşabilecek kur farklarının da düşünülerek, söz konusu rakamın ortaya çıktığını belirtti.
Maliye Bakanlığı tarafından 4 milyon TL’nin bloke edilmesi halinde ihaleye çıkılacağını ifade eden Karzaoğlu, 2 haftalık ihale sürecinin ardından da 1 hafta içerisinde yangın helikopterinin adaya ulaşabileceğini kaydetti.
Karzaoğlu, kiralanması düşünülen yangın helikopterinin 15 Haziran ile 15 Ekim tarihleri arasında hizmet vermesinin öngörüldüğü bilgisini de verdi.

“Teknik eleman olmadıktan sonra iş aracı olsa ne yazar?
Öte yandan Daire’de yaşanan bazı eksikliklere de değinen Karzaoğlu, Orman Dairesi’ne ait iş araçlarını sürecek personelin bulunmadığına vurgu yaptı.
Karzaoğlu, Daire’de 13 yangın aracı, 6-7 adet su tankeri, 8 adet dozer, 3 adet greyder, 1 adet de ekskavatör olduğunu belirterek, “ Yaz sezonunda hepsinin aktif olması gerekiyor. İş araçlarında yaşanan sıkıntılar çözülebilir, tamir edilebilir. Ancak bu araçları sürecek teknik eleman olmadıktan sonra iş aracın olsa ne yazar?” şeklinde konuştu.
“Daire personelinden bazıları emekli oldu, bu yıl alınan elemanları da 400 bin  TL’lik iş aracının başına koymam” diyen Karzaoğlu, “İş araçlarının birçok özelliği bulunuyor. Her kamyon süren, iş aracı süremez” şeklinde konuştu.

“Yangın sezonuna girdik, çok geç kaldık”
Karzaoğlu, yangın sezonuna girildiğini, bu konuda çok geç kalındığını savunarak, yangın yönetme konusunda da sıkıntılar yaşandığını kaydetti.
Yangının nasıl idare edileceğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Karzaoğlu,  yeterli elemanın olmayışının eksikliklerini hissedileceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur